|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 6:13 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Abadon
|
Аз не съм го счупил моя, просто така го купих с уговорката че до седмица ще ми дойде и халогена. Колата току що беше внесена от Италия 4 дена как беше стояла само в БГ и аз отидох и я взех и затова викам хай взимам я пък после ще дойда за халогена като пристигне ама за съжаление този ме метна.....нищо не ми докара.
|
Съб Фев 16, 2008 2:51 pm |
|
 |
Manoff
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 1:19 pm Мнения: 157 Местоположение: DownTown
|
Цитат: Къде се намира този италианеца? Имаш ли някакви контакти да му звънна, защото досега звънях на поне 10-15 места дето имат разкулачени купета но никъде нямат халогена Само на едно място го имаше но човека ми каза, че някакъв друг се е обадил преди 15 мин и е казал че тръгва към него да го взима. Много дефицитни са изглежда.....
Колега , най-лесно може да го намериш като тръгнеш от руски паметник по бул.Цар Борис III , на Автогара Овча Купел завиваш в дясно , караш около 1-2 км само направо и ще ти се появи от лявата страна (на картата съм го отбелязал, но не съм сигурен дали е много точно). Успех !

Съб Фев 16, 2008 3:59 pm |
|
 |
Abadon
|
Благодаря колега за инфота. Аз намерих от тука и телефона му. Звънах и като чуха само за купе и викат о няма....
Днес обърнах целия нет но без резултат....Звънях на около 15-20 места и само на две имаше халогени и то само леви, какво ги правят тези десните та ги няма никъде....
P.S>
Някой има ли представа на английски как е фар/ове за магла? Или нещо от този род за да видя в ebay дали няма нещо.
За момента само това намерих ама нещо не е за такова купе.
|
Съб Фев 16, 2008 6:00 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
При Италианеца няма смисъл да се ходи, казват ,че нямат нищо ,пък дали е така незнам.Въобще не те и излушват какво търсиш само като чуят Купе и ти посочват врата.......много лоша работа с тези части значи.....
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Съб Фев 16, 2008 9:10 pm |
|
 |
Abadon
|
Dessy написа: При Италианеца няма смисъл да се ходи, казват ,че нямат нищо ,пък дали е така незнам.Въобще не те и излушват какво търсиш само като чуят Купе и ти посочват врата.......много лоша работа с тези части значи.....
И с мен се относоха по същия начин само че по телефона :( А тези халогени явно са много дефицит щом и тука пише Price: on inquires
|
Съб Фев 16, 2008 9:26 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Abadon, а проверил ли си цената на ново за халогена и пак ли по поръчка трябва да е?
Онзи ден видях жълто Купе и след него Пътна помощ,която караше изключително сплескано Купе отгоре,явно сладура си го е намерил, та веднага да си признае кой е 
|
Нед Фев 17, 2008 10:40 am |
|
 |
Abadon
|
Dessy написа: Abadon, а проверил ли си цената на ново за халогена и пак ли по поръчка трябва да е? Онзи ден видях жълто Купе и след него Пътна помощ,която караше изключително сплескано Купе отгоре,явно сладура си го е намерил, та веднага да си признае кой е 
Ми звънях на 4-5 магазина — Италианеца, Ауто Италия, Александър Ауто и още някакъв на Цар Борис но всички ми казаха че нямат питах ги дали не мога да им дам поръчка, но казаха, че не може защото нямало кой да ми я изпълни :( Единствените които ми казаха че имат са euro07.bg ама те ми искат 450 лева. Снощи си намерих в английския ebay чисто нов за 49.99 паунда + 7 паунда за доставка = около 150 лева  Преди 10-15 мин го платих, сега остава да чакам и ще напиша резултата....
|
Нед Фев 17, 2008 11:08 am |
|
 |
Dessy
Кара кола
|
Abadon написа: Dessy написа: Abadon, а проверил ли си цената на ново за халогена и пак ли по поръчка трябва да е? Онзи ден видях жълто Купе и след него Пътна помощ,която караше изключително сплескано Купе отгоре,явно сладура си го е намерил, та веднага да си признае кой е  Ми звънях на 4-5 магазина — Италианеца, Ауто Италия, Александър Ауто и още някакъв на Цар Борис но всички ми казаха че нямат питах ги дали не мога да им дам поръчка, но казаха, че не може защото нямало кой да ми я изпълни :( Единствените които ми казаха че имат са euro07.bg ама те ми искат 450 лева. Снощи си намерих в английския ebay чисто нов за 49.99 паунда + 7 паунда за доставка = около 150 лева  Преди 10-15 мин го платих, сега остава да чакам и ще напиша резултата....
тези нашите се подиграват-1-во,че няма никъде, 2-ро,че няма кой да изпълни поръчката и 3-то ако се намери такъв ще ти одере кожата.Къде са 150 лв,къде 450........възмутена съм
|
Нед Фев 17, 2008 12:04 pm |
|
 |
forkson
Кара кола
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 5:42 pm Мнения: 211 Местоположение: София 01 Средец
|
за жалост този модел частите са му бая дефицит... аз все още не съм стигнал до това да ми тярбват за нещо външно и се надявам да не се стига!
онзи ден видях едно много красиво жълто купе с 2 черни летни минаващи отгоре му.. имаше мисля че и прагове и някакви добавики за да бъде по ниско , ама не можах да го настигна да го спра да поговорим
доста купета срещам вече из цяла софия , преди да си го купя едва виждах едно на месец... а сега на ден виждам поне по 1 !
имате ли някакви картички чрез които да 'рекламираме' клуба ?
Съб Мар 01, 2008 2:03 am |
|
 |
Dessy
Кара кола
|
И аз вече срещам много Купе-та ,ще го сменям усещам
за рекламирането има идея само да се сложи на номерата едни лепенки,но е само идея още.....по-назад е в темата ...погледни 
|
Съб Мар 01, 2008 7:56 pm |
|
 |
Abadon
|
Здравейте колеги. Съжалявам ако питам за нещо за което вече е писано (преди да си купя купето мисля че го бях чел някъде, ама сега не мога да го намеря :() Някой има ли представа какви са цените на спирачните дискове/накладки за Купето? Сменял ли ги е, какви марки е слагал, доволен ли е от тях и т.н. Питам, защото приятеля който ми поддържа колата като ги видя последния път каза, че на сегашните им остава още месец-два живот и да си правя сметка, че трябва да ми се сменят накладките.
Ако се наложи да се сменят дискове се чудя нали няма да е по-добре да си сложа такива дискове? Някой има ли представа колко ли са по-скъпи от нормалните вентилирани за купето?
Понеже съм любител и на performance тунинга искам да проуча и варианта за карбонови/керамични спирачни дискове/накладки. Някой луд като мен интересувал ли се е от подобно нещо има ли подобни неща за купето и каква им е цената, защото гледам в ebay има някакви Кевларено-керамични и карбонови накладки (които не съм сигурен че стават за купе) ама не знам сега само те ли се слагат на мястото на старите феродови или се слагат и някакви дискове от подобен материал?
Предварително благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Мар 05, 2008 12:03 pm |
|
 |
sharky
Кара балканче
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 5:33 pm Мнения: 47 Местоположение: София 04 Оборище
|
Колеги укоражете ме МОЛЯ!!!!!!!Купих си джанти 17-ки без гуми.....но сега като си потурсих гуми ми казват че 225/45/17 няма да ми станат направо полудях.........Аз съм виждал купета със 17-ки защо да не ми станат!!!!!!!!!??????
_________________ ФИАТ COUPE 1998
|
Чет Мар 06, 2008 2:13 pm |
|
 |
Abadon
|
За съжаление който ти го е казал това е бил прав :( Стандартните гуми на твоето купе са били 195/55 R15 при което размера на гумата ти е бил 596 мм а ако си сложиш 225/45 R17 размера на гумата ти ще бъде 634 както виждаш имаш разлика от цели +39 мм. Такава голяма разлика е просто не допустима максималната позволена разлика във диаметъра на гумите може да бъде максимум до към 15-18 мм ако не се лъжа при което отклоненията в отчитането на километража ти ще бъдат в рамките на +-2-3 км/ч. А сега отклонението ще бъде с цели 7 км/час. Сега ще ти дам пример ако със старите ти гуми километража ти е отчитал, че се движиш със 100 км/ч със гуми 225/45 R17 ще ти отчита че се движиш с 93 км/час, както виждаш това не е никак малка разлика. Просто километража ти няма да отчита правилно скоростта и разстоянието, също така ускорението на колата ти ще падне драстично, но пък за сметка на това ще можеш да развиваш по-голяма максимална скорост....
Ако искаш 17-ки са мен най-добрия вариант е 225/35 R17 при него имаш разлика от само -6 мм от размера на оригиналните при което километража ще ти отчита че се движиш със 101 км/ч а то всъщност ще е със 100. Другия вариант за 17-ки е 225/40 R17 при което имаш разлика в диаметрите от +16 мм или казано с други думи движейки се със 100 км/ч километража ще показва 97 км/ч......
Дано съм ти бил от полза!
|
Чет Мар 06, 2008 2:38 pm |
|
 |
sharky
Кара балканче
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 5:33 pm Мнения: 47 Местоположение: София 04 Оборище
|
Мерси много колега доста из4ерпателно ми обясни......обаче сигорно трудно 6те си намеря гуми абе мани мани в какво се забърках  Мерси наистина за обяснението от полза 6те ми е!!!!!
_________________ ФИАТ COUPE 1998
|
Чет Мар 06, 2008 7:20 pm |
|
 |
Abadon
|
sharky написа: Мерси много колега доста из4ерпателно ми обясни......обаче сигорно трудно 6те си намеря гуми абе мани мани в какво се забърках  Мерси наистина за обяснението от полза 6те ми е!!!!!
Радвам се съм ти бил полезен. Аз мислех да направя същото нещо като теб, но като проучих пазара на гумите и джантите се отказах засега и реших да се насоча към такива неща описани в в друг мой пост малко по-нагоре. Просто гуми с подобни размери и скоростен фактор V(240 км/ч) или W(270 км/ч) правят 3-4 производителя или поне само толкова успях да намеря и цените им са си височки, като най-евтините са около 200 лв за бройка а по-добрите са на двойна цена. Като имаш предвид че това са само летни гуми. Зимни с подобни размери май имаше само един производител, и то със скоростен индекс H (210 км/ч). Никъде не намерих от какъвто и да било размер зимна гума с повече от H като скоростен индекс.
|
Пет Мар 07, 2008 10:30 am |
|
|