|
 |
 |
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Защо ми свети малка червена лампичка?
Автор |
Съобщение |
sherybedrock
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 12:19 am Мнения: 19 Местоположение: София
|
 Защо ми свети малка червена лампичка?
Имам фиат Браво 1.9 дизел 105 кв.Сутринта пътувах и ми светкаше лампа,която мисля че е за дюзите!!На вън беше -11 градуса сипах нафта алпин дизел и една добавка за нафта!!както си карам тая лампа ми светка и не изгасва.аз спирам гася двигатела,паля пак и тя гасне.После пак светва и така около 10 пъти!!днес през деня вече не ми светка и преди около час при -3 палих и нямаше проблем.На какво ли се дължи това!!
|
Сря Фев 13, 2008 11:01 pm |
|
 |
sok1
|
Добре дошъл във форума, колега!
Можеш да дадеш по-подробно описание на тази лампа? Какво изобразява?
|
Чет Фев 14, 2008 12:49 am |
|
 |
Rokambol
|
Най-вероятно става дума за "умната" дюза. Колата е за диагностика.
|
Чет Фев 14, 2008 1:21 am |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
ами тая лампа представлява малка пръчица с някакви чертички отдолу!!!може да и викате 'юумната дюза''.Чудно защо ми светна в студеното време!!Дали нафтата замръзва?След добавката за нафта спря да свети 
|
Чет Фев 14, 2008 8:27 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
sherybedrock написа: ами тая лампа представлява малка пръчица с някакви чертички отдолу!!!може да и викате 'юумната дюза''.Чудно защо ми светна в студеното време!!Дали нафтата замръзва?След добавката за нафта спря да свети 
И на мен тази зима на 2 пъти ми светкаше и изгасваше. Не мога да разбера от какво се получава, за сега...
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
---------------------------------
|
Чет Фев 14, 2008 5:41 pm |
|
 |
tyson
Кара балканче
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 8:10 am Мнения: 46 Местоположение: Русе
|
И на мен ми светваше и угасяше (като я изрежа хубавооо), но дойде един момент, в който светна и не искаше да угасне.Ходих закачихме я на стенд 1 грешка записана-"неприемлив сигнал на охладителната течност".Смених термостата и проблема се реши.При всички случаи е за диагностика има много причини, поради които може да светва и угася тази "плюеща дюза"
_________________ Fiat Bravo, 1.9 JTD Abarth, chip tuning.
10.99
|
Пет Фев 15, 2008 12:38 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
Вече втори ден след добавката и нямам никакав проблем с лампичката!!!Тя светна само в студа.Сега сутрин при -4 си гасне като запаля!!!Дано да не ми светка повече!!Но мисля тия дни на заплата да я закарам някаде да я качат на диагностика!!И да видя дали ще покаже нещо!!
|
Пет Фев 15, 2008 7:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|