Дата и час: Вто Юни 17, 2025 1:27 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Влачат задните колела и тресе при спиране-Оправено за сега! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
В цялата система на спирачките има само 400 мл спирачна течност...? Ferarri каза нещо от рода на литър,литър и половина или аз така съм разбрал.Тия 400мл много малко ми се струват.

Пет Фев 08, 2008 10:19 pm
UNREAD_POST 
Пунтото събира 400 мл без ABS и 500 с ABS. Бравото не ми се вярва да събира повече или поне не много повече.

Пет Фев 08, 2008 11:30 pm
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
В цялата система на спирачките има само 400 мл спирачна течност...? Ferarri каза нещо от рода на литър,литър и половина или аз така съм разбрал.Тия 400мл много малко ми се струват.

Нещо не си го разбрал ФЕРАРИ, баш са си 400-450 мл.

Пет Фев 08, 2008 11:49 pm
UNREAD_POST 
Добре,че не си купих литър и половина течност...щях да си я бия от главата и да си я сменям през няколко месеца :P

Пет Фев 08, 2008 11:58 pm
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Фев 09, 2008 12:20 am
UNREAD_POST 
Сега да питам относно вида на спирачната течност.Избирам между дот4 и дот5.1 .Ако избера дот4 ще се смени по-лесно,обаче ако взема 5.1 как да източа изцяло системата,та да не се смесят течностите?Как да постъпя?

Вто Фев 12, 2008 7:53 pm
UNREAD_POST 
DOT 4 е напълно достатъчно. Не си усложнявай живота излишно. :cool

Вто Фев 12, 2008 8:42 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
Сега да питам относно вида на спирачната течност.Избирам между дот4 и дот5.1 .Ако избера дот4 ще се смени по-лесно,обаче ако взема 5.1 как да източа изцяло системата,та да не се смесят течностите?Как да постъпя?

Твоята спир. система е за ДОТ 4 !

Вто Фев 12, 2008 10:16 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Колега най-лесно е да вземеш да прочистиш спирачната система . За упражнението задължително си вземи някоя мацка да помпа на спирачката а ти с една купичка гледай какви мизерии ще излезнат от системата . Сигрен съм , че ще има . А отностно клапана за разпределение на спирачното усилие : Клапана има една планка на която има закачена пружинка , а другия край на пружинката е закачен на стабилизиращата щанга(нямам менюъл за браво но предполагам е същото ) .При спиране центъра на тежеста се премества върху предните гуми, задницата на автомобила се повдига пружинката се опъва и дърпа планката която от своя страна е свързана с бутало (в регулатора) което регулира налягането на спирачната течност в задните спирачни магистрали.Малко се съмнявам че може да се запуши при налягане от 35 bar (трябва да има много боклук за да се запуши ) но всичко е възможно .В менюъла са дадени начини за нагласяне на клапан-регулатора с каква сила(съмнявам се че имаш такъв инструмент ) да се задейства и съответно при товар в автомобила.Успех със спирачките . И аз си мисля че имаш нещо запушено .

Нед Фев 17, 2008 12:04 am
UNREAD_POST 
Така да разкажа до къде стигна одисеята с моите спирачки.Купих си два маркуча за задните спирачки обаче успях да сменя само единия,защото другия едната гайка превъртя все едно е от пластмаса (колегата Arsenov знае за какво говоря :D ).Все пак го разкачих от единия край и източих с натискане на педала на спирачката солидно количество спирачна течност с цел премахване на евентуални запушвания.Смених и спирачната течност.Сега съм почти сигурен,че спирачките са ми добре,ама за по-голяма сигурност мога да разкажа утре на срещата.Незнам дали от маркучи,дали от обезвъздушаване ама сега е по-добре. :)

Съб Фев 23, 2008 8:36 pm
UNREAD_POST 
Колега pi4_s_bravo за развъртането съм убеден , че ако има с какво леко да се понагреят маркучите ще тръгнат да се развиват като пирон в кисело мляко . Какво да ти кажа товорих си с един познат който е що годе технически грамотен и се е занимавал с автомобили в началото на кариерата си с автомобили и ми обясни , че се нанасял тънък слой лепило по гайките на спирачките с цел от вибрацията да не се развиват в което има логика . А на предишната среща трябваше да кажеш да ти бях дал специално ключе за сваляне на спирачните гайки (на маркучите) . Утре ще разправяш какво си направил .

Съб Фев 23, 2008 11:48 pm
UNREAD_POST 
Нов проблем със спирачките-прибирам се вчера от София и тъкмо се качих на магистралата и от 130 тръгвам да намалявам за да заредя на Лукойл-а на магистралата при Перник и предницата започна да се тресе като мокро куче.Пускам спирачките всичко точно,натискам пак-бие та се къса.През цялото време докато стигна Дяково ми биеха яко спирачките при натискане на педала.Изведнъж на влизане в Дупница проблема изчезна също така мистериозно,както се и появи.После пробвах от по-висока скорост да спра и всичко си беше нормално.Подчертавам,че при движение без натискане нямаше проблеми,освен това съм с дискове и накладки Феродо сменени преди има-няма 2 месеца,сменена спирачна течност и обезвъздушени спирачки преди месец.Предницата ми е с нови амортисьори и тампони от преди 3 месеца,нови гуми с баланс от преди 2 седмици и сменени кормилни накрайници 4 броя преди седмица с реглаж на предницата.Направо съм в шок,ако имате идеи казвайте :-(

Съб Мар 15, 2008 10:21 pm
UNREAD_POST 
Значи тия спирачни ми иде да ги изскуба и да ги метна къде човек не минава :angry: Днеска като заваля дъжда и такива дрифтове ставаха като натисна спирачки леко че нямам думи.За биенето-пак се получи-явно не са напаснати дисковете по главината-друго не ми идва на ум.Колкото до влаченето какво да правя-остава самото серво да сменя,не се сещам за друго решение,ако знаете казвайте.

Пон Мар 17, 2008 8:29 pm
UNREAD_POST 
Явно никой неможе да ми помогне :-(

Сря Мар 19, 2008 7:39 pm
UNREAD_POST 
Днеска на прибиране тресене се получаваше и без да натискам спирачки-от 140 нагоре почваше да тресе яко.А рядко и при натискане на спирачките.Каква може да е причината за получаване на сътресения при движение (без спирачки) при положение,че съм с нови предни гуми,под въпрос са задните,защото са гадни а даже и не съм ги балансирал.Мнения?

Пет Мар 21, 2008 7:56 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща