Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:19 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Каква температура ?! 
Автор Съобщение
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST Каква температура ?!
Здравеите,отскоро карам Фиат палио 1.7 тд- дизел произведен през 1999г.в Бразилия и имам чуството че не загрява колата и днес си направих един тест.Датчика които е на таблото за водата нее разграфен на градоси и за това незнам на каква температура работи двигателя,Взех датчик от фиат регата дизел /разграфен на градоси/ и го прикачих кам другия и се оказа следното :На снимка 1 отчети 50 градоса,а на снимка 2/червената стрелка/ 65 градоса при отворени 2 -та кръга на двигателя а с черната стрелка са показанията през лятото при максимално натоварване на двигателя.
Въпрос 1:възможно ли е термостатъ да отваря на 60 гардуса?
2:на каква температуа трябва да работи дизела?
3:оказва ли влияние на горенето на двигателя

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Яну 04, 2008 7:30 pm
Профил
UNREAD_POST 
Възможно е да отваря на 60°С. Рано отварящия термостат (или въобще незатварящият) водят до увеличаване разхода на гориво.

Съб Яну 05, 2008 12:25 am
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Добреде на каква температура работи дизела?Хаиде колеги пишете!

Съб Яну 05, 2008 11:49 am
Профил
UNREAD_POST 
Предполагам, че никой не желае да пише, относно температурата на дизела, заради противоречивите данни. Какво имам в предвид - в един учебник, ДВГ за ТУ (старо издание) пише, че дизеловият двигател работи на по-висока температура от колкото бензиновия. Дадени са и конкретни стойности - 102°С, оптимална работна температура. Това мога да го потвърдя от части, защото съм имал 3 дизелови автомобила, модели преди 1990г., и съм сменял термостати и включватели на перки, на които имаше щамповани стойности: отваря на 98°С +/- 2°, напълно отворен на 106°С. Включвателя залепва на 108°C (Opel Kadet 1.6D, 1986г). Ford Orion 1.6D, 1984г - термостата започва да отваря на 100°С, +/-2°, перката включва на 110°С. Това от една страна. От друга страна, широко е разпространено мнението, че съвременните дизели имат дори по-ниска работна температура от бензиновия мотор - ~85°C. Изглежда трябва някой по-пресен инженер, специалност ДВГ, да осветли темата.

Пон Яну 07, 2008 5:59 pm
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
мерси за отговора по темата

Пон Яну 07, 2008 9:56 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Темата може да бъде истрита

Сря Яну 09, 2008 6:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
bobti написа:
Темата може да бъде истрита

Няма нужда. Може някой специалист да допълни темата с подробности. :cool:

Чет Яну 10, 2008 3:57 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колега, имам Фиат Палио Уикенд 1.7 ТД произведен 98 година. Термометъра ми показва същите стойности. Търсих да сменям термостат и видях че термостатния елемент е монтиран от страната на студения поток, т.е. на маркуча идващ от долния край на водния радиатор. Не съм специалист, но мисля че в този случай винаги има охлаждане на горещата течност отгоре в радиатора дори и при затворен термоклапан.

Пет Фев 01, 2008 1:44 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Кoлега Pacho aбсолутно си прав за охлаждането т.е. смених си термостата с нов на които пише че отваря на 80 градуса,а на стариа пише 50 градуса,и така ефекта от новия -промениха са показаниата на скалата за температурата и вече отчита 80-90 градоса но само в градцко каране.Като изляза на магистралата и показаниата падът на половина без дае отворил термостатния елемент полочавасе охлаждане ? И питам ако разменя двата маркуча на радиатора така че термостатния елемент да е в горната част на радиатора ,каква би била разликата в температурата на колата.

Вто Фев 05, 2008 3:49 pm
Профил

UNREAD_POST Колеги помагайте за температура на палио 1.6 16V
Палиото е бензин и сега ми държи температура извън градско по средата на скалата която си мисля че е нормална.....но когато е градско и най интересното когато я оставя 10 мин да работи на обороти започва да загрява до черната стрелка (от снимка 2 ) че и над нея....след това за кратко се вкщчва перката и температурата се стабилизира в границите на черната стрелка и така докато тръгна с по висока скорост и несрещният въздух охлажда пак до средната стрелка.....До колкото разбрах има две скорости за перата и аз си мисля че 1 не ми работи.....свалих въпросният реостат от долният край на радиатора ,смених му термобушона с такъв 84 градуса но........проблема си остава....загрява опасно близо до червеният сектор когато е на място.....когато се засиля проблема се оправя ...но идва лято и мисля че тогава ще стане лошо.......И да попитам палиото 2 или 1 степени на вентилатора има че тук в стара загора аман от пишман майстори.....чудя се дали да отскоча до сервиза в казанлък на хит-ко....моля помагайте

Съб Мар 01, 2008 10:49 am
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Колега, мисля че имаш проблем с термостата - отваря твърде късно и то при висока температура.Ако искаш да се видим да обсъдим проблема.

Съб Мар 01, 2008 12:20 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
IMAM FIAT PUNTO

Съб Мар 01, 2008 3:59 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
IMAM FIAT PUNTO 1.7 TD 1995.SA6TIY E PROBLEMA V GRADA ZAGRYVA PO4ETI DO 4ERVENOTO I TOGAVA SE VKLU4VA PERKATA I TO NA BAVNI,A TERMOSTATA E IZKORMEN BATI KOLATA GARNITURA DA SI V NEY.PRI MEN PROBLEMA E DRUG V OHLAGDANETO.IMA EDNA DUZA NA GLAVATA NA MOTORA I EDIN MARKU4 KAM NEY KOITO OTIVA V KOMPENSACIONOTO KAZAN4E ,4E TAZI DUZA SE ZAPU6VA I HOP KOLATA POLO4EVA VAZGLAVNICA VAZDU6NA I KAKVO SI MISLI6 (VRI) KATO KAFENCE. BATI KOLATA KUPISI FIAT I DA TAI YDDDDDDD.I PREDOBIVA6 SPECIALNOS (MONTIOR)USPEH S TAZI MARKA KOLA.

Колега, желателно е да пишеш на кирилица и с изключен "Caps Lock" !
Trojaneca

Съб Мар 01, 2008 4:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]