Дата и час: Вто Май 20, 2025 3:58 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Дизел тропа на метал 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Дизел тропа на метал
Уважаеми колеги, от няколко дни наблюдавам страно тропане на дизеловия агрегат. Особено осезаемо се чувства когато колата е студена. Тропа на метал някъде от дясно като че ли от нафтовата помпа или турбото. В неделя закарах колата на канал отдолу генерацията е здрава и няма пробиви. Направи ми впечатление, че турбото е доста омаслено, но колата има ряз т.е чувства се гога турбото сработва. На всичкото от горе ми се струва, че оборотите са високи, но немога да кажа колко защото нямам оборотомер. Развъртях леко винтчето за смъкване на оборотите (близо 2 оборота) на помпата но на слух оборотите не се променят. Маслото на автомобила е сменено преди 1500км заедно с горивен, маслен и въздушен филтър. Ангренавен ремък и пистови ремъци сменени преди 12000км. Маслото е TUTELA 10W40. Някой може ли да даде съвет от какво може да се предизвикват горните аномалии или да препоръча добър дизелджия в София. Благодаря предварително!

Чет Яну 24, 2008 10:36 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Колега здравей ! За колата от подписа ти ли става въпрос ? Първо да кажеш когато колата е на място ли ти се струва , че тропа на метал -ако да най-лесно което мога да ти препоръчам е да сипеш хубава нафта при мен лопаше когато бях с една крадена нафта и от тогава вече крадена не , друтото е с клапаните да ти лопат , но там вече не съм толкова вещ и колегите да помагат . И моя дизел трака малко повечко сутрин след като го запаля 1--20 сек. и леко утихва не много но се усеща .Второ ако лопа когато си в движение това е друг въпрос (нещо по окачването ). За оборотите какво имаш предвид високи ? При мен Мареа ТД100 сутрин когато беше -15 градуса докато загрееше седяха на около 950 - 1000 оборота когато загрее са около 600-650. Аз пък питах не е ли проблем такива обороти и хората в сервиза който съм ти оставил я погледнаха и казаха щом няма вибрации не я закачай . Сервиз за дизели ето тук съм написал viewtopic.php?t=18595 . Дано да съм бил от полза .

Чет Яну 24, 2008 10:18 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колега arsenov, първо благодаря за линка. Да за колата от одписа става въпрос. Колата трака така когато е на място. При движение не се чува. Сипвам нафта от ОМВ спринт и на последък от ЕКО. Положенето с тракането не се влияе от горивото (и с двете е така). Наистина когато запаля колата тракането е по-сило, след 10сек понамалява но пак остава. Оборотите обаче на слух немога да усетя, че намаяват. Както казах на таблото няма оборотомер. Дано аз да се втелясвам, а да нямапроблем. Но ми се струва добре да се закара някой по-вещ да си даде мнението.

п.п. Относно сервиза видях адрес, но не и телефон. Мислиш ли, че е необходимо да се звънне предварително? Все пак да не се изтърся ей-така неканен :-D

Чет Яну 24, 2008 10:36 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Упс забравил съм да оставя телефон веднага оправям грешката . Да мисля че е най-добре да звъннеш и да ти кажат кога да отидеш (оставил съм телефона на линка ) . За оборотите щом нямаш оборотомер най-добре се заслушай в двигателя . По вибрациите също може да усетиш , ако и тогава не се справиш винки си някой познат с по дълъг стаж и нека той слуша и да ти каже . При мен оборотите падат след като стрелката на температурата се вдигне с малко над нулевата (демек първата )чертичка за температурата . А относно турбото четох тук във форума , че е нормално да има лек маслен филм , но както казах нека някой който е по навътре в нещата сподели мнение . Колкото знам толкова казвам да не взема да те подведа нещо . А другото ми питане е след дълъг път продължава ли да трака все така силно защото при мен след дълъг път утихва .Даже и до работата която е на 6 км от вкъщи утихва .

Чет Яну 24, 2008 11:01 pm
UNREAD_POST 
Mad_Devil какво стана откри ли причината ? Какво стана с автосервиза ? Колеги само 3-4 човека ли караме дизели в тоя форум :)

Съб Яну 26, 2008 7:14 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колега arsenov, ами не успях да отида до сервиза, защото изникна друг проблем. Както и ти каза като покарах колата малко по-дълго и мотора позагря започна да работи по -меко ама все пак като намеря време ще я закарам за да видят оборотите. Още веднъж мерси много!

Пон Яну 28, 2008 12:27 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
За нищо !

Пон Яну 28, 2008 7:35 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колега колата ти тропа на метал когато е студена нали !? Тропането идва от ламарината която покрива изпускателните тръби ! При 90% от тези двигатели е така и аз доста се чудех какво е. Пробваи да поставиш ръката си върху ламарината след като запалиш колата - тропането 6те изчезне ! :) Като загрее явно се получават луфтове и затова не се чува.

Пон Фев 18, 2008 2:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]