|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 5:00 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Какво да правим като спрем в мъгла?
Автор |
Съобщение |
pi4_s_bravo
|
 Какво да правим като спрем в мъгла?
Прибирам се оня ден от София и си карам по околовръсното Северната дъга след Диана-та посока разклона за Филиповци.Паднала прилична мъгла и не се вижда на повече от 20-тина метра.Караме си,караме си и по едно време тия пред мене спират  .Спирам и аз и чакам...обаче тъй като съм последна кола и зад мене няма никой си викам "я да пусна фара за мъгла отзад,че току виж ме чушнали".Пускам го и зяпам в огледалото за назад (понеже отпред няма никакво развитие и е скучно) и тъкмо си мисля "абе аз що не пуснах и аварийните?" и виждам кръвожадно налитаща изотзад червена вектра  Малииии пререза ме през корема.оня като скочи на спирачките юнашката за малко не провери какво карам в багажника.Та затова като спирате в мъгла и сте последна кола пускайте и аварийните,че има доста разсеян и кьорав народ!
|
Сря Яну 23, 2008 10:15 pm |
|
 |
Paparac
|
Като има яка мъгла аз дори карам на аварийни, за да ме виждат по-лесно.
|
Сря Яну 23, 2008 10:26 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Стоп-а за мъгла е точно за такива ситуации, но трябва да бъде включен постоянно, а не чак като се замисли човек. За препоръчване е при всяко рязко спиране, дори и без мъгла при възможност да се пускат авариини светлини, а при мъгла е крайно препоръчително.
|
Сря Яну 23, 2008 10:45 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
положението беше такова,че фара го пуснах 1 минута преди да ме налети оня.а още повече,че на наклон държах спирачки-тоест ми светеха габарити 2 броя,един трети стоп,един фар за мъгла и 2 стопа,от тая дискотека по-яско накъде? :roll:
|
Сря Яну 23, 2008 10:58 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Ами остава ти да се надяваш че зад теб не лети някой голфер, особено от Перник, и те минават по същия маршрут. Всички сме длъжни да се съобразяваме с лошите метеорологични условия.
|
Сря Яну 23, 2008 11:04 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
В такова време щракай абсолютно всички светлини, даже и стоповете  , но по принцип най-голямата грешка в мъглата е да спреш!!!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Чет Яну 24, 2008 1:24 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
е освен да бях тръгнал да изпреварвам колоната от 40 коли а?плюс това съм писал,че стоповете светеха...
|
Чет Яну 24, 2008 1:47 pm |
|
 |
thedon
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Авг 22, 2006 4:51 pm Мнения: 14 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Paparac написа: Като има яка мъгла аз дори карам на аварийни, за да ме виждат по-лесно.
Пич направо ме пукна от смях. 
|
Чет Яну 24, 2008 6:53 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
pi4_s_bravo написа: е освен да бях тръгнал да изпреварвам колоната от 40 коли а?плюс това съм писал,че стоповете светеха...
Казвам по принзип, ясно ми е че в този случей не си имал избор, споко  !
 Paparac написа:
Като има яка мъгла аз дори карам на аварийни, за да ме виждат по-лесно.
Пич направо ме пукна от смях.
Незнам кое точно е смешно, но ефекта от аварийни в мъгла е доста добър, повярвай ми!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Чет Яну 24, 2008 7:25 pm |
|
 |
stormi
|
LEVSKI написа: Ами остава ти да се надяваш че зад теб не лети някой голфер, особено от Перник...
Това много ми хареса.Все пак и аз съм от Перник и добре, че не станах "голфер"
Относно темата аз пускам отзад 2-те светлини за мъгла (2 са на Бравата който не знае) и аварийни.Също така както колегата спомена по-горе светят и 2-та стопа и по средата 3-ят стоп.Разбира се стоповете светят по наклон!
|
Чет Яну 24, 2008 7:29 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Специално за мъгла ще си сложа бягащи сини светлинки-
да ме мислят отдалече за патрулка и да намалят като се спечат. 
|
Чет Яну 24, 2008 7:41 pm |
|
 |
sok1
|
thedon написа: Paparac написа: Като има яка мъгла аз дори карам на аварийни, за да ме виждат по-лесно. Пич направо ме пукна от смях. 
По-добре да ми се смеят, отколкото да ме изстъргват от някъде. 
|
Чет Яну 24, 2008 10:05 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Да и аз не знам какво е толкова смешно при положение, че като има голяма мъгла дори рали пилоти съветват да се кара на аватийни, защото те осветяват през мъглата банкета и те предпазват от паден по канавките и други такива проблеми. Аз от малък знам че на гъста мъгла се кара на аварийни и така карам!
|
Чет Яну 24, 2008 11:09 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|