|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
toditobg
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Яну 09, 2008 9:37 pm Мнения: 5 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Намира се в резервоара.Намери къде влизат маркучите за нафтата в резервоара.Трябва да извадиш цялото тяло.Там е и машинката , която подава информация за нивото на горивото .Като извадиш цялото тяло търси маркуча,от който помпата смуче нафта.Той/маркуча/ трябва да има накрая филтър.За него ти говоря.Виж в какво състояние е и ако има нужда го свали и го изчисти.
|
Съб Яну 12, 2008 1:37 pm |
|
 |
MartoModev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 3:52 pm Мнения: 197 Местоположение: София 19 Люлин
|
На тази нова кола да се зацапала сондата ли?Има на коли където не е чистена никога пък пак си палят.То пак зависи с каква нафта е карано.Ако колегата има желание и умение нека направи процедурата,и ще види с каква нафта кара.Аз на моята я свалях и да кажа често имаше доста мръсотия.Ама моята кола е 12год.
|
Съб Яну 12, 2008 6:20 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
Дори и да не се е зацапало профилактиката е задължителна защото днес пак направи същия номер!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Нед Яну 13, 2008 9:54 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Ако нафтата е крадена от ЖП- то- тя е с доста по ниско цетаново число и има повече съдържание на парафини, които при температура над 0- та са невидими, но под -10 се залепват като покапала свещ по всичко по- тясно, където минават- цедките, например.
Ако нафтата е крадена- доливайте поне още толкова от бензиностанцията, които пък са задължени да слагат едни добавки, които пък били скъпи и слагат ли ги никой не знае, но това е друга тема.
|
Нед Яну 13, 2008 10:00 pm |
|
 |
sotirov12j
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 7:41 pm Мнения: 14 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
И аз имах проблеми на скоро-миналата неделя вечерта температурите в Пловдив са били около -15 градуса и познайте на сутринта дали запали :cry: че ми падна и акумулатора на всичкото отгоре.Зареждал съм 3 месеца назад само в Шел,от сега нататък или ЕКО или ОМВ,нищо друго.
Значи вариантите да не се сгъстява мн нафтата са или да се долива 1л бензин на 15л дизел,или да се слага малко(не повече от 100мл за 40л) спирт за горене,който улавя и изпарява водата.
Друг вариант са добавките против замръзване-при тях обаче има една особеност.Трябва да се наливат на възможно по-празен резервоар,така че горивото да е над добавката.
Някой друг имал ли е проблеми с нафтата от Шел? Аз от лаф на лаф покрай моите неволи чух лоши неща и за газта им..........
Да попитам нещо-за колко време горе-долу се сваля филтъра на маркучето на резервоара? Какви инструменти ще ми трябват?
_________________ www.backstreetboys.start.bg
Последна промяна sotirov12j на Пон Яну 14, 2008 7:20 pm, променена общо 1 път
|
Пон Яну 14, 2008 1:24 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Здрасти колега,
Аз също съм от Пловдив и до преди 1 резервоар зареждах само от Шел и то от скъпата нафта (В-Пауър). Зареждах на Шел-а, който е срещу Метро (бившето Емко). Последния път (28 декември 2007), обаче, заредих от Еко-то, което е между Коматевския възел и централна гара. Честно да ти кажа, все едно друга кола карам - много повече ряз има. Но.... от тогава до сега, 2 пъти ми светка по за 1 ден т.нар. "умна дюза". Незнам дали е от нафтата или от нещо друго, но се случи. Първия път беше в голям студ, а втория беше вчера на едва -5 градуса (свети едва около 1 час този път).
А ти от кой Шел зареди, че замръзна?
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
---------------------------------
|
Пон Яну 14, 2008 12:07 pm |
|
 |
sotirov12j
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 7:41 pm Мнения: 14 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
Ами аз съм зареждал само от два шела-на прелеза за Хирургиите и на този срещи Тромпета в Южен(до районното).И на двете места нафтата за мен е една и съща боза.А за това,че си доволен от ЕКО не се и съмнявам-нафтата им е мн чиста и явно е с високо цитаново число,понеже и при мен се усеща мн голяма разлика в бързината на колата,спрямо нафтата от Шел 
_________________ www.backstreetboys.start.bg
|
Пон Яну 14, 2008 7:18 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
sotirov12j написа: Ами аз съм зареждал само от два шела-на прелеза за Хирургиите и на този срещи Тромпета в Южен(до районното).И на двете места нафтата за мен е една и съща боза.А за това,че си доволен от ЕКО не се и съмнявам-нафтата им е мн чиста и явно е с високо цитаново число,понеже и при мен се усеща мн голяма разлика в бързината на колата,спрямо нафтата от Шел 
Изследвания са показали че най добрата нафта за зимни условия е на ОМВ, Алпина издържал до -24градуса, докато сички останали са доста по назад!
|
Пон Яну 14, 2008 11:28 pm |
|
 |
sabin_zaimov
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 11, 2008 5:51 pm Мнения: 152 Местоположение: Пещера
|
нафтата по 1,40 задължително е крадена - а ти толкова ли си забутан че като знаеш с каква нафта караш и знаеш че е студено и не си сипваш по малко бензин в нафтата
|
Съб Яну 19, 2008 8:19 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
sabin_zaimov написа: нафтата по 1,40 задължително е крадена - а ти толкова ли си забутан че като знаеш с каква нафта караш и знаеш че е студено и не си сипваш по малко бензин в нафтата
Ми не съм забутан, ако си прочел всичко правилно сигурно си щял да разбереш какъв е проблема. Първия път наистина като направи проблема беше с ефтината нафта, но след това всеки Божи ден е бил каран с по-скъпата нафта на Шел +1-2литра бенц в най студените дни и пак правеше този проблем, и тогава евентуално се установи че проблема може да е в няква там цедка която toditobg каза. Така че това е отговора ми! :roll:
|
Съб Яну 19, 2008 9:29 pm |
|
|