| Автор | Съобщение | 

| VooDoo Кара Фиатче 126 
   |   Тунинг на Фиат Браво-1.6/16vПривет на всички съфорумници!
От известно време ме е обхванала една мания на тема чип-тунинг. Чета за това в различните автомобилни форуми. Във форума на Фолксваген има една доста обширна тема за това. Автора е едно момче ,което живее в Германия и предлага тунинг чипове на тези които желаят. Има доста хора,които са купували чипове от него и са доволни. Изглежда е сериозно момче. Днес му се обаждах по телефона и го питах дали има чип за Фиат Браво 1.6/16v .Той ми каза да му пратя номера на компютъра и номера на оригиналния чип.  До колкото разбрах при по-новите автомобили няма нужда от физическа смяна на чипа на ЕКУ-то,а това става със неговото препрограмиране през ОБД-то със съответния софтуер. Имам два пъпроса:

1. Дали  е възможно да се демонтира и отвори ЕКУ-то зада се видят номерата на компютъра и чипа?
 2. Ако евнтуално получа тунинг-файла има ли човек във форума ,който може да ми препрограмира чипа на ЕКУ-то?

Ще се радвам да получа отговори и съвети от хора със повече опит и знания за автомобилния тунинг.

| 

| Нед Ное 04, 2007 8:28 pm | 

| 

|  | 

| Ferrari Фиат идол 
   | Не стана ясно коя година е колата ти, но по вероятно е да не е OBD. В този случай се налага физическа замяна на чипа с програмиран нов. Не се нужно да отваряш ЕКУ-то си. Версията и номера му са написани на бял стикер който е залепен на кутията. _________________
 Семейният бутик
 The Family Boutique

| 

| Нед Ное 04, 2007 11:49 pm | 

| 

|  | 

| VooDoo Кара Фиатче 126 
   | Ferrari написа: Не стана ясно коя година е колата ти, но по вероятно е да не е OBD. В този случай се налага физическа замяна на чипа с програмиран нов. Не се нужно да отваряш ЕКУ-то си. Версията и номера му са написани на бял стикер който е залепен на кутията.Благодаря ти за отговора! Иначе колата е произведена 11 месец/1999 година._________________
 FIAT BRAVO 100/16V

| 

| Пон Ное 05, 2007 12:05 am | 

| 

|  | 

| Larii Кара Фиатче 126 
   | Някой ако даде идея от каде да си зема чип за ХГТ то за около 300 лв а не за 622 лв като варви взимам веднага! _________________
 Fiat Bravo 2.0 20V HGT 160 кс.

| 

| Пон Ное 05, 2007 12:22 am | 

| 

|  | 

| VooDoo Кара Фиатче 126 
   | Larii написа: Някой ако даде идея от каде да си зема чип за ХГТ то за около 300 лв а не за 622 лв като варви взимам веднага!Разгледай тази страница: http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=16211&postdays=0&postorder=asc&start=465 Долу има телефони за контакт със човека,който предлага тунинг чиповете.Има и e-mail за връзка. А също така има и посочени цени,които са доста приемливи._________________
 FIAT BRAVO 100/16V

| 

| Пон Ное 05, 2007 12:42 am | 

| 

|  | 

| ZDRAVIO Кара кола 
   |   ---12.Колко струва един тунингчип? 
Атмосферен мотор (мотор без турбо) = 100 лева Турбомотор = 200 лева
 Файл за ОБД тунинг = 200 лева 
 Файл за EDC16 компютър или автомобил произведен след 2004та =300 лева 
 В цената е включена и доставката.                  Е как 100лв? ! ? ! ? ! ?_________________
 REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000   103H.P.+ / 1997

| 

| Чет Ное 08, 2007 6:19 pm | 

| 

|  | 

| VooDoo Кара Фиатче 126 
   |   Re: ---ZDRAVIO написа: 12.Колко струва един тунингчип? Атмосферен мотор (мотор без турбо) = 100 лева Турбомотор = 200 лева
 Файл за ОБД тунинг = 200 лева  Файл за EDC16 компютър или автомобил произведен след 2004та =300 лева  В цената е включена и доставката.                  Е как 100лв? ! ? ! ? ! ?Имаш някакви съмнения заради ниската цена ли? Във форумана Фолксваген има добри отзиви за човека,който продава тунинг чиповете. Аз преди 5-6 дена му пратих ЛС с питане дали може да намери чип за моята кола,но все още нямам отговор от него._________________
 FIAT BRAVO 100/16V

| 

| Чет Ное 08, 2007 9:02 pm | 

| 

|  | 

| Ferrari Фиат идол 
   | Чип за ХГТ има в еМуле (нещо като нашите торенти). Не съм го свалял, но ще взема да го сваля и разгледам. _________________
 Семейният бутик
 The Family Boutique

| 

| Пет Ное 09, 2007 12:21 am | 

| 

|  | 

| ZDRAVIO Кара кола 
   |   ---Е как ЧИП за 100лв?! То не, че е скъп иначе(МАХ-20-30лв) Обач така да подбива конкуренцията направо му изтичат парите между ръцете!!! _________________
 REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000   103H.P.+ / 1997

| 

| Чет Ное 22, 2007 12:39 pm | 

| 

|  | 

| bateto 
   |   Re: Тунинг на Фиат Браво-1.6/16vVooDoo написа: Привет на всички съфорумници!От известно време ме е обхванала една мания на тема чип-тунинг. Чета за това в различните автомобилни форуми. Във форума на Фолксваген има една доста обширна тема за това. Автора е едно момче ,което живее в Германия и предлага тунинг чипове на тези които желаят. Има доста хора,които са купували чипове от него и са доволни. Изглежда е сериозно момче. Днес му се обаждах по телефона и го питах дали има чип за Фиат Браво 1.6/16v .Той ми каза да му пратя номера на компютъра и номера на оригиналния чип.  До колкото разбрах при по-новите автомобили няма нужда от физическа смяна на чипа на ЕКУ-то,а това става със неговото препрограмиране през ОБД-то със съответния софтуер. Имам два пъпроса:

1. Дали  е възможно да се демонтира и отвори ЕКУ-то зада се видят номерата на компютъра и чипа?
 2. Ако евнтуално получа тунинг-файла има ли човек във форума ,който може да ми препрограмира чипа на ЕКУ-то?

Ще се радвам да получа отговори и съвети от хора със повече опит и знания за автомобилния тунинг.

| 

| Съб Яну 05, 2008 8:37 pm | 

| 

|  |