|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 2:59 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Шмекерии в бензиностанция на "Петрол"
Автор |
Съобщение |
Dobri
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Фев 22, 2005 7:38 pm Мнения: 82 Местоположение: София
|
 Шмекерии в бензиностанция на "Петрол"
Отидох да си купя вериги за колата от бензиностанцията на "Петрол" под моста "Чавдар" - новата, а не старата. Избрах си подходящия размер и чета на етикета, че вътре са включени и комплект работни ръкавици. Проверих има ли ги и установих, че ги няма. Проверих още една кутия, и и там липсваха. Попитах на касата защо няма ръкавици и те ми казаха, че не знаели. Комплектите идвали така както са, завързани отгоре със "свинска опашка" и те само ги продавали.
Наложи ми се да си купя отделно ръкавици. Взех най-евтиния модел - колкото да имам някакви. Струваха 2,20 лв., докато останалите модели струваха 3,4, дори над 5 лв.
Какво беше учудването ми обаче, когато впоследствие - чиста случайност, установих, че марката на ръкавиците е съвсем същата като тази на веригите. Дори етикетите са еднакви. Същата фирма, същия производител и вносител.
Очевидно на бензиностанцията вадят ръкавиците от кутиите и ги продават отделно. Няма лошо в това всяко нещо да е отделно, но след като на кутията на веригите пише, че са заедно, значи трябва да са заедно.
Ръкавиците много удобно са сложени на рафта точно над веригите. Да ти е по-лесно да си купиш и тях. А най-ниската цена всъщност става ясно от къде е. Тези ръкавици на тях са им практически безплатни и могат да ги продават ако искат и по 1 стотинка.
Това е една супер дребна сама по себе си шмекерия. Но ако във всяка стока в "Петрол" има по една такава дребна измама? Лично аз вече няма да си сипвам бензин там, защото не съм сигурен какъв партньор имам насреща.
Моделът вериги е AUTO Practic. Вносител е "ЕС и КЕЙ" ООД. На етикета гордо пише "EU Quality" и стои знамето на ЕС. Моделът ръкавици е същия. На рафта има много и други модели, но тези са най-евтините. Не знам дали другите са вадени от други видове вериги. Нямам представа и дали въпросният вносител има нещо общо с цялата работа или тези от "Петрол" играят самосиндикално.
_________________ Добри Божилов
Българска Интернет Партия
|
Съб Дек 08, 2007 5:20 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Народа си го е казал "Хубава работа но българска". Всичко ни е на този принцип.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Съб Дек 08, 2007 5:26 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 7:12 pm Мнения: 124 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Ей с такива дребни тарикатлъци ставаме за смях по цял свят :evil: Тия плачат за една проверка от Комисията за защита на протребителите. Ама и българина не е свикнал винаги да сигнализира създадените за тази цел санкциониращи органи. Може би защото няма доверие на никого и всеки си казва "Абе аз ли ще оправя света".
_________________ FIAT Punto, 1.6 - Power is nothing without control!
|
Съб Дек 08, 2007 7:44 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега, напиши един имейл до "Петрол". Напиши кой си, и колко потребители ще вземат под внимание мнението ти, както тук, така и в другарските съвети към приятели ...та дори и в най новия форум  .еу  Да видим отговора, да разберем на какво ниво се правят тези измами.
|
Съб Дек 08, 2007 9:20 pm |
|
 |
sok1
|
LEVSKI написа: Колега, напиши един имейл до "Петрол". Напиши кой си, и колко потребители ще вземат под внимание мнението ти, както тук, така и в другарските съвети към приятели ...та дори и в най новия форум  .еу  Да видим отговора, да разберем на какво ниво се правят тези измами.
Дано да има ефект.
Аз доста имейли съм пратил до най-различни институции, ама файда никаква. Последният беше точно до Лукойл-Петрол. Резултат НИКАКЪВ.
Сега търся по магазините ТНТ... 
|
Съб Дек 08, 2007 11:04 pm |
|
 |
maiden
Кара кола
Регистриран на: Нед Фев 19, 2006 3:57 pm Мнения: 316 Местоположение: София кв. Симеоново
|
Нещо са го укрили TNT-то, и аз търся 
|
Нед Дек 09, 2007 10:03 am |
|
 |
VooDoo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 9:02 pm Мнения: 115 Местоположение: Варна
|
Щом на кутията пише, че в комплекта влизат и работни ръкавици значи е така. Сега дали вносителе и продавача са решили да ги продават отделно никой от нас не може да каже. "Петрол" продава горива за милиони,а да се излагат по този начин е супер тъпо. По-добре увеличи цената на веригите с 2 лева от колко да се опитваш да мамиш клинтите си по този начин. Не разбраха ли някой хора ,че във времето на информационните технологии, когато всеки има достъп до глобалната мрежа всички подобни "хитринки" стават извесни на много хора.
_________________ FIAT BRAVO 100/16V
|
Нед Дек 09, 2007 11:24 am |
|
 |
Dobri
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Фев 22, 2005 7:38 pm Мнения: 82 Местоположение: София
|
Написал съм писмо до Комисията за защита на потребителите. Предишния път като пусках такова писмо за друго безобразие, го получиха и дори ми върнаха отговор, че са проверили и нищо не са открили. Освен това пуснах писмо и на "Господари на ефира", които обичат да се заяждат точно с такива простотии. Но "Петрол" са рекламодател в НоваТВ, та там не очаквам ефект. Третата ми стъпка е съобщение в този форум.
Мисля, че от всичко това - най-вече от последното, те са загубили повече от печалбата си от моите ръкавици.
_________________ Добри Божилов
Българска Интернет Партия
|
Нед Дек 09, 2007 1:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|