Дата и час: Сря Май 21, 2025 12:19 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Прогнози за Левски-ЦСКА 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
sok1 написа:
LEVSKI написа:
Има вероятност да греша 1 на 100. Но моето мение, е че при контакт с кислород, кръвта става червена.

Грешиш не 1 на 100, а 100%. За какъв контакт с кислорода говориш? Та нали основната роля на кръвта е да ПРЕНАСЯ кислород, т.е. тя е в непрекъснат контак с него.

А и по-горе ясно ти обясних за връзката м/у цвета на кръвта и количеството КИСЛОРОД в нея:

sok1 написа:
Цвят на кръвта:

Артериалната кръв е яркочервена, докато венозната кръв е тъмночервена.

Не не не, приятелю, не бъркай този кислород с този в атмосферата, ако беше едно и също, рибите също дишащи кислород щяха да стоят редом с теб и мен на сфетофара.

Вто Дек 04, 2007 12:30 am
UNREAD_POST 
Кислорода си е кислород. По какъв начин се усвоява вече е друга тема.

Да се върнем на нашата. Ти питаш защо вените имали синкав цвят? Защото ИМАТ синкав цвят. И това не следствие на кръвта (и не ми излизай пак с "май че, предполагам, чух, евентуално" и т.н. несериозни неща - дай факти).
А ето какво казва Гугълчо от къде идвал изразът "Синя кръв":

"Изразът синя кръв произлиза от Испания. Кожата на благородниците била видимо по-светла от тези на работягите - логично, след като изтънченият им живот не предполагал излагане на слънце и ровене из разни мръсотии. Така синкавия цвят на вените под кожата се виждал по-ясно."

Вто Дек 04, 2007 12:39 am
UNREAD_POST 
Тя темата не беше ли за Левски и ЦСКА? :D

Иначе ето това изрових аз - става ли за компромисен вариант?

"Кръвта на човек, който не диша правилно, разбира се, е синкава, тъмна на цвят, лишена от наситената червенина на чистата артериална кръв. Това често се проявява в лош външен вид. Правилното дишане и причиненото от него подобрено кръвообращение водят до чиста и свежа кожа. Едно кратко размишление ще ни покаже голямото значение на правилното дишане. Ако кръвта не бъде очистена напълно от възстановителните процеси в белите дробове, тя се връща в артериите в ненормално състояние, недостатъчно очистена и не напълно освободена от нечистотиите, които е поела по своя обратен път към сърцето. Ако тези нечистотии се върнат в системата, ще се проявят под формата на някакво заболяване - или като заболяване на кръвта, или като някаква болест, възникнала в резултат от нарушеното функциониране на някой недостатъчно захранван орган или тъкан.
Когато кръвта е правилно изложена на въздействието на въздуха в белите дробове, не само се освобождава от отработените продукти и въглеродния окис в нея, но се зарежда с достатъчно количество кислород, който тя пренася до всички части на тялото, където той е необходим, за да може Природата да изпълни правилно своите функции. Когато кислородът влезе в контакт с кръвта, той се свързва с хемоглобина на кръвта и бива отнесен до всяка клетка, тъкан, мускул и орган, които укрепва и засилва, възстановявайки изтощените клетки и тъкани с нови материали, които Природата преобразува. Артериалната кръв, правилно изложена на въздействието на въздуха, се насища с около двадесет и пет процента кислород в свободно състояние.
Освен зависимостта на жизнените функции на всяка част на тялото от кислорода, от определена степен на окисляване на храната в доста голяма степен зависи и храносмилането и това окисляване може да бъде извършено единствено от кислорода в кръвта, който влиза в контакт с храната и довежда до една (специфична форма на горене. Затова се налага белите дробове да осигурят правилното снабдяване с кислород. Това обяснява факта, че слабите бели дробове и лошото храносмилане често вървят ръка за ръка. За да схване пълното значение на това твърдение, човек не трябва да забравя, че тялото се поддържа благодарение на поетата храна и че нейното недобро асимилиране винаги означава тяло, което не се храни добре. Дори самите бели дробове зависят от същия източник на храна и ако заради недоброто дишане усвояването на хранителните вещества също не е добро, това неминуемо довежда до отслабване на белите дробове, което ги прави още по-неспособни да изпълняват своите функции, което пък довежда до още по-голямо отслабване на тялото. Всяка хапка храна и всяка глътка течност трябва да се окислят, преди да са в състояние да ни осигурят подходящото захранване и преди отработените продукти на системата да бъдат сведени до подходящото състояние, за да могат да бъдат отстранени от системата. Липсата на достатъчно кислород означава несъвършено подхранване, несъвършено отстраняване на отработените продукти и несъвършено здраве. Истина е, че "дишането е живот"."

Айде сега да се върнем на темата Левски - ЦСКА.

Вто Дек 04, 2007 12:40 am
UNREAD_POST 
sok1 написа:
А ето какво казва Гугълчо от къде идвал изразът "Синя кръв":

"Изразът синя кръв произлиза от Испания. Кожата на благородниците била видимо по-светла от тези на работягите - логично, след като изтънченият им живот не предполагал излагане на слънце и ровене из разни мръсотии. Така синкавия цвят на вените под кожата се виждал по-ясно."

А мислиш ли че стария Системен администратор не се е допитал до добрия стария гугъл, който знае всичко? И това го прочетох одавна. Чакам компетенто мнение, а не наши си разсъждения. Все още вероятноста да съм сбъркал, както и тази да греша е 1 на 100 :mrgreen: . Някой да ми обясни защо вените са сини!!!

Вто Дек 04, 2007 12:46 am
UNREAD_POST 
Добре, а ти как ще обосновеш позицията си за този невероятно обичан иначе син цвят, дето си си го втълпил? Чел си някъде нещо или какво?

Вто Дек 04, 2007 12:51 am
UNREAD_POST 
Наслади се на истината:

http://www.tchaikapharma.com/mambo-en/i ... ew&id=82#1

Вто Дек 04, 2007 12:52 am
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Наслади се на истината:

http://www.tchaikapharma.com/mambo-en/i ... ew&id=82#1

Колега...понеже от отчасти изчетеното, не намерих правилния според ТЕБ отговор, би ли могъл приятелски да ми го очертаеш в червено, хем на мен, хем на останалите да направиш поредната услуга.

Вто Дек 04, 2007 1:00 am
UNREAD_POST 
Ох...почва се отново...дясно предсърдие >дясна камера...от там в белодробната артерия и се разклонява в белите дробове, където пък има едни мехуроподобни образувания, наречени алвеоли...площтта им беше по-голяма от тази на стадион(нещо такова беше)..та тия алвеоли са опасани от гъста капилярна мрежа...дефакто там става "отделянето" на CO2 и приемането на О2. После през белодробната вена(вече богата на кислород кръв), попада в лявото предсърдие >лява камера > аорта, големи артерии >малки артерии >капиляри...венули >малки вени >големи вени и към дясно предсърдие....

ПП: съвсем изменихме темата :D

Вто Дек 04, 2007 1:08 am
UNREAD_POST 
Всъщност защо аз трябва да доказвам, че вените са или не са сини?
Спорът ни беше за цвета на кръвта, а аз доказах, че е червена по безпорен начин. А що се отнася за цвета на вените... ти твърдиш. че са сини. Ами обоснови се.

Вто Дек 04, 2007 1:13 am
UNREAD_POST 
Trojaneca написа:
съвсем изменихме темата :D

Все пак дискусията е за червено и син6о.
Но си напълно прав де.
А и аз се уморих - оня син6окръвния не разбира от дума и това е.

Явно трябва да седнем с него, да се насвяткаме с парцуца и да си направим кръвта прозрачна, че да няма за какво да се ядем. :drunk:

Вто Дек 04, 2007 1:19 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Колеги, аз мачове не гледам, ама темата като ви я гледам, незнам май кръв ще се лее на този футболен мач. Да взема и аз ли да го гледам. :D :D :D

Вто Дек 04, 2007 2:20 am
Профил
UNREAD_POST 
Rosko написа:
Колеги, аз мачове не гледам, ама темата като ви я гледам, незнам май кръв ще се лее на този футболен мач. Да взема и аз ли да го гледам. :D :D :D

Ами той мачът ... беше в неделя :D

Вто Дек 04, 2007 2:27 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Опаа..... :-D
Е не може да не се съгласите, че ми е простено.
Не гледам мачове, Формула 1 е друго нещо, но това е друга тема.

Вто Дек 04, 2007 3:06 am
Профил
UNREAD_POST 
Мога да кажа само едно. За сега изключително хитро успях да отклоня темата, бих признал и коментирал всяко друго поражение, но не и това на стадиона. :mrgreen: Той началника пък постоянно се опитваше да върне темата в изходните си позиции, сякаш държеше да продължа да бера срама, още имам непрочетени смс-и след мача.. Щом цвета на небето, морето, очите на апостола и вените са сини, няма никакво основание да се твърди, че и кръвта не е синя. Това е положението. :dqdo_xmas:

Вто Дек 04, 2007 10:13 am
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Щом цвета на небето, морето ... са сини...

"Небето е синьо заради въздушните молекули - те отразяват по-късите вълни на слънчевата светлина, които са от синята част от спектъра.
Водата не е синя, това го знаеш, но заради отражението на небето в големите водни басейни често изглежда така.

Поради това че синьото се асоциира с водата, то символизира чистотоа и хигиеничност. Разбра ли сега защо в рекламите на дамски превръзки ги поливат със някаква синя течност? Заради въздушните молекули - затова."

:yahoo lol:

Това да не се смята за начало напродължението от вчера. Просто не можах да сдържа. :D

Вто Дек 04, 2007 3:45 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща