Дата и час: Сря Май 21, 2025 12:04 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Прогнози за Левски-ЦСКА 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Re: FIAT
diko661 написа:
Присъствалите левскари на днешната среща в Люлин бяха предупредени за гибелта си към която хукнаха да бягат с бързите си купета.

А ти да видиш скороста с която хукнах от стадиона... :evil:

Пон Дек 03, 2007 7:27 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST FIAT
Левски приятелю за скоростта можем да спорим доста тъй като ти беше на полу съединител по време на цялата среща , та може и проблем да си имал ,но и бавно или на подскоци не можеш да отречеш,че те предупредих :-D

Пон Дек 03, 2007 8:35 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Честита 31-ва титла на ЦСКА!
Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
:yahoo lol: :yahoo lol: :yahoo lol:
:beer: :beer: :beer:

Пон Дек 03, 2007 8:39 pm
Профил
UNREAD_POST 
За някой колеги, съмняващи се в цвета на кръвта:

Кръвта е особен вид тъкан, изградена от формени елементи и течна плазма, циркулираща в собствена система, наречена кръвоносна.
Структура:
- еритроцити (червени кръвни телца) — около 96% от твърдото вещество на кръвта. Съдържат голямо количество хемоглобин. При бозайниците в еритроцитите липсва ядро и някои важни клетъчни органели, поради което се възприемат по-скоро като клетъчни остатъци, отколкото като функционални клетки.
- левкоцити (бели кръвни телца) — около 3% от клетъчната маса, основно компоненти на имунната система, натоварени със защитата на организма срещу патогени.
- тромбоцити (кръвни плочици)- около 1% от формените елементи. Представляват клетъчни фрагменти от мегакариоцит, затова не се означават като същински клетки. Основната им функция е участието в кръвосъсирването.

Е, 96% червени кръвни телца, това ако не е червено... :grandpa:

Източник - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2

Пон Дек 03, 2007 10:08 pm
UNREAD_POST 
sok1 написа:
96% червени кръвни телца, това ако не е червено... :grandpa:

Източник - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2

Червени кръвни телца, не значи червени на цвят. Не съм на 100% сигурен, но на 99. Нека се изкаже някой компетентен, който няма да се позовава на НЕдоизмислени сайтове, в които могат да пишат сульо и пульо. Можеш ли, колега да ми обясниш какъв е цвета на вените ти? Знаеш ли какво представлява вената? Кое според теб и придава синия цвят? Според теб каква е вероятноста, при контакт с кислород(тоест, излизане на кръвта от тялото), тогава да почервенява? Обърнал ли си някога внимание, че след като потече кръвта е по тъмна, и чак след това става ярко червена? Кръвта е синя на всички...не само на мен и на принц Чарлз, както всички вие си мислите. :dqdo_xmas:

Пон Дек 03, 2007 11:13 pm
UNREAD_POST 
Драги колега,

Ясно ми е, че много трудно ще признаете очеИзвадната истина и че ще се позовете на известни и не толкова известни люде в потвърждение на вашето невярно, подвеждащо и да не кажа СМЕШНО твърдение, че кръвта не била червена, а, видиш ли, синя. Ха! Ха! Ха!

В доказване на неоснователността на Вашето твърдение отделих от иначе ценното ми време зада Ви разкрия тайната на ЧЕРВЕНИЯ цвят на кръвта на всички хора, пък били те от царско потекло или собственици на прекрасни автомобили. А именно:

Цвят на кръвта:

Артериалната кръв е яркочервена, докато венозната кръв е тъмночервена. Червеният цвят се дължи на двувалентното желязо в еритроцитите. При някои патологични състояния кръвта може да промени своя цвят. Например при наличието на СО тя става вишневочервена, а при наличие на метхемоглобинемия – кафява

Източник: http://www.e-placebo.com/index.php?id=6 ... &task=view

Възможно е и този източник да е НЕдоизмислен. Затова Ви моля да ми посочите един истински източник, в който да се потвърждава Вашата тео..., утопия. 8)

Пон Дек 03, 2007 11:31 pm
UNREAD_POST 
Абе какви са тия работи за Мъри Стоилов, че и Наско Сираков? Кви са тия оставки, че цял ден не бях гледал никакви новини и агенции?
Специално за Стоилов Тодор Батков ще трябва да е много луд ако си позволи наистина да го загуби като треньор!

ЛЕВСКИ и сок1 - вие сега какво се подкачате?

Пон Дек 03, 2007 11:31 pm
UNREAD_POST 
Paparac написа:
Абе какви са тия работи за Мъри Стоилов, че и Наско Сираков? Кви са тия оставки, че цял ден не бях гледал никакви новини и агенции?
Специално за Стоилов Тодор Батков ще трябва да е много луд ако си позволи наистина да го загуби като треньор!

Според мен си е пушилка. Синя. Не че няма и червена де. Ако бяха били Левски, сега щеше да има точно червен дим. А Батков поискал, пък после май отказал оставките... Абе сеир да има. :D

Пон Дек 03, 2007 11:38 pm
UNREAD_POST 
Колега sok1, доста преди поста Ви разгледах линка, но не се двоумих да напиша това което мисля. Продължавам да твърдя че кръвта е синя, и съответно за потвърждение, Ви призовавам за отговор на въпроса ми: Какъв е цвета на вените ви, и защо според вас е такъв.

п.с Нека не звучи заядливо, колегата sok1 е мой приятел.

А относно началника, имаше до скоро насадено мнение, че някой хора се стараят да изхвърлят Садам Хюсейн(Батков).
Мъри със сигурност остава, но до сряда няма да води отбора...това е последна, и точна информация.

Пон Дек 03, 2007 11:41 pm
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Колега sok1, доста преди поста Ви разгледах линка, но не се двоумих да напиша това което мисля. Продължавам да твърдя че кръвта е синя, и съответно за потвърждение, Ви призовавам за отговор на въпроса ми: Какъв е цвета на вените ви, и защо според вас е такъв.

Ама Ангеле, как ще е синя кръвта, бе? И какво общо има цвета на вените с цвета на самата кръв?

:wink:

Пон Дек 03, 2007 11:43 pm
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:

А относно началника, имаше до скоро насадено мнение, че някой хора се стараят да изхвърлят Садам Хюсейн(Батков).
Мъри със сигурност остава, но до сряда няма да води отбора...това е последна, и точна информация.

Да предположим, че има някаква логика във Вашето предположение. Бъдете така добър, както аз посочих източници в доказване на твърдението си, така и вие да небъдете ГОЛОСЛОВЕН. Или както казах по горе:

sok1 написа:
Затова Ви моля да ми посочите един истински източник, в който да се потвърждава Вашата тео..., утопия. 8)

Пон Дек 03, 2007 11:46 pm
UNREAD_POST 
Че аз съм енциклопедия бре! :mrgreen: Невярвам на сайтотве където всеки пише каквото си иска. Чакам компетентно мнение от лекар, или човек наясно с нещата. Началник, че то във вените какво тече? Не в моите...там е шотландска пърцуца. Вените са прозрачни, изглеждат сини заради течащата кръв в тях. Защо е израза синя кръв? Имат основание да смятат че тяхната кръв си остава синя. Има вероятност да греша 1 на 100. Но моето мение, е че при контакт с кислород, кръвта става червена.

Вто Дек 04, 2007 12:01 am
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Че аз съм енциклопедия бре! :mrgreen: Невярвам на сайтотве където всеки пише каквото си иска. Чакам компетентно мнение от лекар, или човек наясно с нещата. Началник, че то във вените какво тече? Не в моите...там е шотландска пърцуца. Вените са прозрачни, изглеждат сини заради течащата кръв в тях. Защо е израза синя кръв? Имат основание да смятат че тяхната кръв си остава синя. Има вероятност да греша 1 на 100. Но моето мение, е че при контакт с кислород, кръвта става червена.

Приятелю, би ли ми обяснил какво става снякои части на тялото, когато са добре кръвоснабдени? Говоря за ушите, не за другото дето си мислиш. Всъщност и ТО е добър пример.
ЗАЧЕРВЯВАТ СЕ!

А капилярчетата в очната ябълка(или там както се казва) защи са червени? И т.н. и т.н. - примери много.

Вто Дек 04, 2007 12:09 am
UNREAD_POST 
sok1 написа:
LEVSKI написа:

Приятелю, би ли ми обяснил какво става снякои части на тялото, когато са добре кръвоснабдени? Говоря за ушите, не за другото дето си мислиш. Всъщност и ТО е добър пример.
ЗАЧЕРВЯВАТ СЕ!

А капилярчетата в очната ябълка(или там както се казва) защи са червени? И т.н. и т.н. - примери много.

My frend :-D Това се получава, когато нещо не е наред. Капилярите поради някаква причина вадят кръвта на контакт с кислорода. Обясни ми, защо вените са сини! Четеш някакви свободни съчинения и нищо научно. КРЪВТА Е СИНЯ!!! :36_2_25:

Вто Дек 04, 2007 12:16 am
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Има вероятност да греша 1 на 100. Но моето мение, е че при контакт с кислород, кръвта става червена.

Грешиш не 1 на 100, а 100%. За какъв контакт с кислорода говориш? Та нали основната роля на кръвта е да ПРЕНАСЯ кислород, т.е. тя е в непрекъснат контак с него.

А и по-горе ясно ти обясних за връзката м/у цвета на кръвта и количеството КИСЛОРОД в нея:

sok1 написа:
Цвят на кръвта:

Артериалната кръв е яркочервена, докато венозната кръв е тъмночервена.

Вто Дек 04, 2007 12:26 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща