|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 5:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Windows спънката пред младия програмист
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
Kimi_Raikonen написа: Моя компютър не му бутам настройките на BIOS и не барам нищо в папката на Windows и си работи перфектно от 2 години. За това време имам един приятел, който постоянно ръчка настройки с по- голяма видеокарта е и с повече RAM, но някои игри не му тръгват, забиват- та пича си е преинсталирвал 20 пъти и е надавал на разни измислени "специалисти" повече пари от колкото му е целия компютър, а моя си няма никакви проблеми - това исках да кажа- че не трябва да се бара нищо по настройките и да не се дават никакви пари на т.нар. комп. специалисти, които само знаят- "Преинстал...", "вирусче има..." и давай пари да ти преинсталираме, а то може тая вечер нета да е бил слаб.:-) Пояснението ми беше за колегата с призрачните вируси на аватара. 
нали си много компетентен и му разбираш ... апък не можеш един Уиндоус да си преинсталираш... ХА !
|
Съб Ное 24, 2007 4:56 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Аз съм майстор на коли-
п.чка им ленина на вирусите, троянците и красивата Елена :-)
Не съм давал на никого акъл за компютри, само показах моята рецепта за безаварийна работа на моя, която действа безотказно.
:-) :-) :-)
|
Съб Ное 24, 2007 5:01 pm |
|
 |
Paparac
|
Kimi_Raikonen написа: Аз съм майстор на коли- п.чка им ленина на вирусите, троянците и красивата Елена :-)
Не съм давал на никого акъл за компютри, само показах моята рецепта за безаварийна работа на моя, която действа безотказно. :-) :-) :-)
Стига и ти, я всеки ден си играй да инсталираш/деинсталираш постоянно игри или различен софтуер, кодеци, та да видиш колко бързо ще ти се сдуха операционната система без нищо практически нередно да правиш.
|
Съб Ное 24, 2007 5:05 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Kimi_Raikonen написа: Аз съм майстор на коли- п.чка им ленина на вирусите, троянците и красивата Елена :-)
Не съм давал на никого акъл за компютри, само показах моята рецепта за безаварийна работа на моя, която действа безотказно. :-) :-) :-)
хеххе ... просто заглавието на темата и твоето изказване ме провокираха....
мир човече ... 
|
Съб Ное 24, 2007 5:07 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
:-) :-) :-)
|
Съб Ное 24, 2007 5:10 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Paparac написа: ... От БИОС-а на дъното НЕ можеш да клокнеш видеокарта, нито честотите на ядрото, нито тези на паметта:D А сега, добре те сбарах по бели гащи 
така се променя паметта която използва видео картата - съответно се повишава производителността и скоростта от части
честотите на ядрото се променят по същия начин .. или се променят напреженията към процесора....
за честоти на паметта нищо не съм казвал, понеже не съм запознат дали има такава възможност.
когато човек си купи ПС с вргадено видео и реши че иска да играе игри , трябва така да направи баланса -
оперативна РАМ - РАМ на видеото че да има максимална производителност и минимално натоварване и
забавяне на графиката... така че е добре човек да знае че може да се бара там и ако реши да пипа- да е
добре запознат....
 8-)  :-) 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Ное 24, 2007 5:58 pm |
|
 |
Paparac
|
CHILIEV написа: така се променя паметта която използва видео картата - съответно се повишава производителността и скоростта от части честотите на ядрото се променят по същия начин .. или се променят напреженията към процесора.... за честоти на паметта нищо не съм казвал, понеже не съм запознат дали има такава възможност. когато човек си купи ПС с вргадено видео и реши че иска да играе игри , трябва така да направи баланса - оперативна РАМ - РАМ на видеото че да има максимална производителност и минимално натоварване и забавяне на графиката... така че е добре човек да знае че може да се бара там и ако реши да пипа- да е добре запознат....  8-)  :-) 
Другарю програмист,
(много модно стана това "другарю", ам LEVSKI е виновен) :-)
Кой играе игри с вградено видео в днешно време и там за каква производителност и скорост ми говориш? Вградено видео и скорост - ако е за 2D може и да свърши работа, ама за игри, камо ли нови - бая зор ще види. Между другото три поста назад производителност и скорост ги слагаш като синоними, а сега ги пишеш като различни неща:D
А и какво е това вградено видео със собствени 96МБ памет от текста над последната снимка? Аз за такова животно досега не съм чувал...
А и може ли малко да разясниш какво точно имаш предвид с написаното в куотнатия от мен пост във втория и третия си ред, не можах да разбера за системната памет ли говориш, за видеопаметта ли говориш и за кое ядро - централния процесор или този на видеокартата.
|
Съб Ное 24, 2007 6:36 pm |
|
 |
CHILIEV
|
дъното ми е Gigabyte GA-M61PM-S2 - http://www.voodoo.bg/categories/300/products/3585
512МБ РАМ памет си е отделно и от нея мога да добавям към паметта на видеото
вграденото видео е GeForce 6100 наистина има интегрирана 96МБ памет (странно е наистинам аз даже като си купих новото ПС си мислех че няма никаква вградена памет за видеото щото никъде не го пише ама на какво става :-) ) http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... =457&num=1
"честотите на ядрото се променят по същия начин .. или се променят напреженията към процесора...."
става въпрос за процесора
писал си "Кой играе игри с вградено видео в днешно време " ... ами примерно аз ... при условие че
играя игри много рядко .. последно играх игра като излезе need for pseed underground2 ... не помня кога беше точно .. ама не беше скоро .. и след това съм разцъквал от време на време някоя игра .. абе събира ми се грубо за 2-3 месеца - 1 час игра  така че като реша да пробвам някоя игра ми се налага да си вдигам видеото
по темата за "производителност и скорост" по принцип ги използвам като синоними ... явно съм се объркал - моя грешка ...
друг е въпроса че характеристиките на една видео карта не се изчерпват само с обема на паметта й. има разни честоти и други неща дето съвсем не съм в час със тях и не мога да дам повече информация
мисля обаче че доста се отклонихме от темата и да не забравяме от къде тръгна всичко 
|
Съб Ное 24, 2007 7:24 pm |
|
|