Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 10:19 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Windows спънката пред младия програмист 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Това последното всъщност си е вариант, да не би просто да не може да копира файлове от диска, пробвай с друг Уиндоус, и ако трябва с друго CD.

Пет Ное 23, 2007 7:24 pm
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Това последното всъщност си е вариант, да не би просто да не може да копира файлове от диска, пробвай с друг Уиндоус, и ако трябва с друго CD.

Ми той нали казва, че е пробвал с няколко различни диска и все тая. Хардуерен е проблемът и според мен,
но няма да е лошо дори едно ресетване на БИОС-а да се види дали няма да оправи нещата.

Пет Ное 23, 2007 7:58 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Проблема е решен ,най накрая го преинсталирах сега ще се опитам да ви опиша процедурата за действие в подобна ситуация,ако компютърът блокира по време на инсталация по често срещано на фаза hardware device ,обикноженно това означава че избрания драйвер са съответния компонент не е подходящ,има проблем с хардуерния компонент или с неговия контролер или контролери,като пример ще използвам примерно USB порт ,компютъра блокира всеки път когато се опита да инсталира драйвера за USB порт ,още по лошо ако към него е закачен мишка или клавиатура ,бъг в XP sp1 който уж е оправен в SP2 но понякога пак поддава,така при началото на бутване на диска се избършва хардуерен тест ,изброяване на хардуерните компоненти именно тогава компютъра определя точно кои драйвери да инсталира и ги запазва в папка на комютъра ,ние просто трябва да разберем кои е проблемния драйвер или за кой компонент последно се инсталира драйвер точно преди блокажа,това ще стане с няколко рестарта на инсталацията,веднага като влезета в графичната среда почне да се инсталира натискате shift+ f10 конзолата се показва изписвате cd\windows и след това setupapi.log огромен файл които се овеличава с всяки опит за преинсталация ориентирайте се добре кои е последния .inf файл ,това обикновенно става при втория опит за преинсталация гледашки последните файлове преди новата инсталационна сесия която започва с час и дата ,след това определяйки кои е .inf фаила имате няколко варянта ако е в случая усб ,го забранявате от биуса ,ако е нещо друго истривате или маскирате .inf файла по следния начин
cd windows
cd inf
mkdir safe
move ...inf safe
или направо триете
del ...inf

Дано не ви се случва,да правите подобно нещо.
Мерси на всички за оказаната помощ.

Пет Ное 23, 2007 10:31 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
И аз мисля, че проблема е хардуерен. Бих посъветвал колегата щом преинсталира Windows да започне с FDISK и FORMAT C:, а след това на първо време да перефразира основното правило на Microsoft - "да излезем и пак да влезем", т.е. де що има платки, които не са интегрирани на дъното, да ги изкара и да ги вкара пак, същото трябва да се направи и с RAM-а, интерфейсните и захранващите кабели. Ако и след това няма подобрение, аз лично бих заложил на проблемен RAM или мрежова карта, която контактува лошо.

Пет Ное 23, 2007 10:37 pm
Профил
UNREAD_POST 
Е щом е решено е добре, все пак става дума за Уиндоус, тук никой нищо не може да предвиди, за енд юзър е перфектно, за всички останали е късане на нервите!

Пет Ное 23, 2007 10:46 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Най- здравото нещо в компютъра ви е уиндоуса- той затова е направил шефа си милиардер, защото не се износва и се възстановява при всяко гасене на компютъра.

Всички преинсталаций само пълнят гушите на очилатите олигофрени комп. специалисти и ако не барате нищо по настройките на BIOS i WINDOWS папката- НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ТАКИВА- НА 100% ше ви кажат- ПРЕИНСТАЛ.

ЗАПОМНЕТЕ- WINDOWS е като п.ча кожа- не се износва.
:D

Пет Ное 23, 2007 11:00 pm
Профил
UNREAD_POST 
Kimi_Raikonen написа:
Най- здравото нещо в компютъра ви е уиндоуса- той затова е направил шефа си милиардер, защото не се износва и се възстановява при всяко гасене на компютъра.

Всички преинсталаций само пълнят гушите на очилатите олигофрени комп. специалисти и ако не барате нищо по настройките на BIOS i WINDOWS папката- НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ТАКИВА- НА 100% ше ви кажат- ПРЕИНСТАЛ.

Това найстина звучи хитро и ме кефи :36_2_25:

Но все пак, нека не надценяваме горкия WIN...това нещо създава само проблеми. Имам претенции за...да речем специалист, и мога да кажа че имам два СИЛНИ компютъра и много уиндоуски проблеми на тях. Windows - SUX !

Пет Ное 23, 2007 11:08 pm
UNREAD_POST 
Kimi_Raikonen написа:

колега, позволи да не се съглася с тебе ....
1. работя като програмист във една от най-големите фирми в БГ

Kimi_Raikonen написа:
очилатите олигофрени комп. специалисти

Това е обсолютното изказване на човек който не разбира и грам от компютри ... аз поне като не разбирам от коли не правя такива смели постове като тебе !!!

2. не съм очилат , дебел , тъпчещ се целодневно с кола и полуфабрикати и зъл гении както е разпространен из неосведомените среди образ !!!

3.
Kimi_Raikonen написа:
- ВЕЛИКАТА ГЛУПОСТ !!!!
уиндоуса се амортизира и периодично има нужда от преинсталация понеже със всяка игра или програма , която сложите и съответно махнете (визирам всеки потребител, който използва ПС-то си за домашни цели) в регистрите на уиндоус често остават разни непотребни и безобидни на пръв поглед ключове, но като станат много и ПС-то започва да бави и да дава грешки от всякакъв сорт.
Често ВСЕКИ тегли ВСИЧКО от ВСЯКЪДЕ това е гарантирана формула за заразяване с вирус, шото вирус може да хването и само ако отворите ввв.примерно-това.ком ... отваряте .. виждате една картинка и вече сте заразен без да разберете , а вируса къде ще пипа само той си знае и най-често целта му е омазване на уиндоус. Ако целта му е друа - то рано или късно пак се стига наложително до положението преинсталл.

4.
Kimi_Raikonen написа:
не се износва и се възстановява при всяко гасене на компютъра.

при гасене на компютъра не се възстановяват заводските настройки ИЗБИИТЕ СИ ГО ОТ ГЛАВАТА !!!! прсто за да може дадена игра или програма да пипа по регистрите, да променя системни файлове или нещо друго дето променя уиндоус си иска рестарт ... друг е въпроса че като не ви хареса играта или каквото е там и решите да я махате - дали тя ще върне старите версии на системните фаилове .... 99%-НИКОГА!!!! затова се омазва УИН!

5.
Kimi_Raikonen написа:
Всички преинсталаций само пълнят гушите на очилатите олигофрени комп. специалисти...

пич като тебе , дето прави такива постове БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ Е КУПИЛ УИНДОУС и също така трябва да знае че когато веднъж някой симпатяга си купи уиндоус той получава лично негов си ключ (онея номерца дето си ги крал от някъде и си ги слагал за да ти продължи инсталацията на УИН) може да си преиинсталира УИН 16000 пъти на ден и никой няма да му каже ГЪК ! щото паролата (ключа, цифричките) са си негови и може да си преинсталира колкото иска

6.
Kimi_Raikonen написа:
не барате нищо по настройките на BIOS i WINDOWS папката
"разбиращ човек" като тебе не може да допусне такова грубо изказване !!!! ако малко повече знаеше по въпроса за който пишеш щеше да си наясно че от BIOS може да се вдигне значително производителноста (скоростта) на видеокартата и процесора (зависи от конфигурацията) както и още настройки и разни алерти за прегряване на процесор, следнене температурата в кутията и процесора .. и още много настройки дето всеки който се пише че разбнира (като теб) от ПС трябва да си е направил за лична сигурност, защита на конфигурацията и ускоряване на машината

7. КОЛЕГА, ВЯРВАЙ ЧЕ В МОМЕНТА ЕДВАМ СПАЗВАМ ДОБРИЯ ТОН НА ФОРУМА.... ТОЗИ ПОСТ НЕ СТИГА ЧЕ Е АДСКИ НЕВЕРЕН , А И ОБИЖДА ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА , НЕ СМЯТАМ ЧЕ СИ ДОСТАТЪЧНО КОМПЕТЕНТЕН В ОБЛАСТТА ЧЕ ДА ПРАВИШ ТАКИВА ГЕНРАЛНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ , НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ ДА СИ ТОЛКОВА НЕКОРЕКТЕН И ДА ЗАБЛУЖДАВАШ ХОРАТА С ПРОБЛЕМИ С ТЪПИ РЕШЕНИЯ !!!!

Пет Ное 23, 2007 11:59 pm
UNREAD_POST 
Колега тона ти е малко агресивен, вярно е, но ако те успокоява, мога да ти кажа, че съм напълно съгласен с написаното от теб. Просто ме мързеше да пиша толкова много, иначе и аз щях да нахвърля подобни неща. Айде, мир, не се разправяйте за глупости. По принцип конкретно мнение се дава, когато си сигурен на 100% във верноста му, но всеки допуска грешки. :cool:

Съб Ное 24, 2007 3:18 am
UNREAD_POST 
Колега CHILIEV, ти направо си изял колегата Кими, споко, човека си е изказал мнение. Относно непипането където не трябва е прав, отнася се за енд юзър, такива като теб, могат да пипат и да правят каквото си поискат, но не бива да подстрекават хора, които не правят разлика дори между софтуер и хардуер. Изказал е мнение за хора с неговите познания.

Съб Ное 24, 2007 10:35 am
UNREAD_POST 
аз също мога да плюя дълго и многословно microsoft и windows....
не защитавам УИН. обаче самия пост на колегата говори за него че нищо не разбира от уиндоус и ПС-та .... затова ме хвана най-много яд и защото обижда хора дето не са виновни с нищо и прави изказвания , които нямат никакви допирни точки с истината

както писах по-горе - аз като не разбирам от коли - питам и хората казват ... но не правя такива постове генерални

и все пак да погледнем темата от веселата и страна:
това е от едно мое скорошно пътуване .... какви са продуктите на майкросотфт :D :D :D

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Ное 24, 2007 12:33 pm
UNREAD_POST 
Аа не...Колегата Чилиев ме разби от смях...от къде намери такава Майкрософт топка..и какво и се е случило :shock: :D ?

Съб Ное 24, 2007 1:10 pm
UNREAD_POST 
Trojaneca написа:
Аа не...Колегата Чилиев ме разби от смях...от къде намери такава Майкрософт топка..и какво и се е случило :shock: :D ?

нищо не и се е случило , просто си играехме с колегите волейбол и в един момент плондера взе да си изскача и това е крайния резултат :) в крайна сметка извадихме само плондера и си доиграхме
готино а :cool: :-D :D

Съб Ное 24, 2007 2:17 pm
UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
ако малко повече знаеше по въпроса за който пишеш щеше да си наясно че от BIOS може да се вдигне значително производителноста (скоростта) на видеокартата и процесора (зависи от конфигурацията) както и още настройки и разни алерти за прегряване на процесор, следнене температурата в кутията и процесора ..

Колега ЧИЛИЕВ, досега ме беше страх само от аватара ти, вече ще ме е страх и от теб самия покрай тоз пост, в който си изял с парцалите колегата Кими. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

И аз съм съгласен с поста ти, в който обаче имаш една издънка. От БИОС-а на дъното НЕ можеш да клокнеш видеокарта, нито честотите на ядрото, нито тези на паметта:D А сега, добре те сбарах по бели гащи :-D

Съб Ное 24, 2007 3:15 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Моя компютър не му бутам настройките на BIOS и не барам нищо в папката на Windows и си работи перфектно от 2 години.
За това време имам един приятел, който постоянно ръчка настройки с по- голяма видеокарта е и с повече RAM, но някои игри не му тръгват, забиват- та пича си е преинсталирвал 20 пъти и е надавал на разни измислени "специалисти" повече пари от колкото му е целия компютър, а моя си няма никакви проблеми - това исках да кажа- че не трябва да се бара нищо по настройките и да не се дават никакви пари на т.нар. комп. специалисти, които само знаят- "Преинстал...", "вирусче има..." и давай пари да ти преинсталираме, а то може тая вечер нета да е бил слаб.:-)
Пояснението ми беше за колегата с призрачните вируси на аватара.
:-D :-D :-D

Съб Ное 24, 2007 4:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща