|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:30 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Windows спънката пред младия програмист
Автор |
Съобщение |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
 Windows спънката пред младия програмист
Колеги ,винаги съм си мислил че разбирам от компютри ,но уви спънах се пред преинсталация на Уиндоус,снощи започна да ми работи доста бавно и реших да го преинсталирам ,помислих си че някой вирус ме е застигнал,и така обичайната процедура по преинсталирана започваща от 39тата минута и си чакам аз както обикновенно хапвайки си пуканки да се инсталне по барзо че имах проект да пиша,е уви чакам вече над 24 часа и още не съм го преинсталирак ,като каза ще забивам на 34та минута и там си и остана ,пробвах с 2 3 различни диска ,пак забиваше там,пробвах преинсталация на др компютър с моя хард ,да стана но после харда не тръгна на моя ,все пак различни архитектури но поне изключих харда като проблемен варянт,какво ли не го правих и неще и неще тази пущина и се чудя какво да го правя.Сега съм сложил една Лайв СД ХП версия руски едишън ама не върви да всеки път да ми зарежда по 30 минутки и по още толкова време за настройки ,чакам предложения колеги ,вдъхнете ми малко оптимизъм 
|
Пет Ное 23, 2007 1:43 am |
|
 |
Trojaneca
|
Здрасти колега, за какво забиване става дума? Обясни малко по-подробно проблема, каква е системата ти ?
|
Пет Ное 23, 2007 2:34 am |
|
 |
Rokambol
|
Силно подозирам хардуерен проблем.
|
Пет Ное 23, 2007 2:39 am |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Trojaneca написа: Здрасти колега, за какво забиване става дума? Обясни малко по-подробно проблема, каква е системата ти ?
блокиране на компютъра на 34та минута при инсталиране на XP sp2,с две думи инсталацията на операционната система блокира на 34минута от оставащото време за инсталация,най-общо това е архитектурата
Asus A7V
T-bird 950
256MB PQI
GF FX5200
30GB Maxtor
250W Codegen
|
Пет Ное 23, 2007 3:15 am |
|
 |
Trojaneca
|
Я прегледай дъното за надути кондензатори, харддиска нормално ли работи?
|
Пет Ное 23, 2007 3:17 am |
|
 |
Replay
Кара кола
|
Rokambol написа: Силно подозирам хардуерен проблем.
И аз го подозирам ,но ми нахвърлиха и още няколко софтуерни проблемни възможности и няма да бързам със сервиз,той компютъра си е за смяна вече 7ма година почна и се се каня 1 лаптопче да взимам ,че затова не ми се и дават излишни пари за сервиз.
|
Пет Ное 23, 2007 3:19 am |
|
 |
Replay
Кара кола
|
Trojaneca написа: Я прегледай дъното за надути кондензатори, харддиска нормално ли работи?
Харда е добре ,пробван на друг компютър със същия диск успява да инсталира ,гледах гледах кондензатори праснати не видях,ама то пък уж като има такива системата е прекалено нестабилна рестарти и така нататък а тук проблема е на точно определен процес от инсталацията,такова нещо не бях виждал досега,чак започна да ми става смешно след цял ден чудене и маене 
|
Пет Ное 23, 2007 3:23 am |
|
 |
Trojaneca
|
При мен имаше подобен проблем, но той възникваше още преди да се активира инсталацията - версия на биоса, която не се разбира добре със САТА харддискове(капризно дъно) ...на друга система имах същия проблем, какъвто имаш ти сега..там нещата бяха сериознички - няколко надути кондензатора, от където идва нестабилността след продължителна работа...
ПП: Със син екран ли те изхвърля или направо с рестарт ?
|
Пет Ное 23, 2007 3:26 am |
|
 |
CHILIEV
|
колега ... компютрите са като жените ... само ядове създават ама не можем без тях ... хехех е
че по темата - каза че на друга машина си успял да инсталираш уиндоус, силно вярвам обаче
че този уин (особено ХП) при инсталация си слага драйвери за машината върху която е в момента
и като го върнеш на твойта (пробвал ли си ??? ) машина няма да е стабилен , ще имаш проблеми с видео картата , звука
лан карта .... ако се различават дори и малко машините.
моят съвет е слагаш на твоя комп - преди да започнеш да преинсталираш уиндоуса трябва да те пита
къде да се инсталира и дали да форматира зададения дял. ако имаш взжна информация на съответния дял
закачи харда на друг ПС сваляй на дискове. След това закачаш на твоя ПС, форматираш харда
инсталираш си чисто нов уин. и щтракаш с пръсти.
Възможен проблем за забиването е че вентилаторчено на процесора не го охлажда добре и като се натовари и
прегрява и съответно забива. пробвай да го махнеш и с четка за рисуване примерно хубаво да махнеш всички
боклуци из него - нямаш представа от вентилатора колко кила боклук ще излезе.... до скоро и аз бях с ПС
на 6-7 години и трябва да се чисти често - поне през 2-3 месеца, понеже му пада продуктивността, вентилаторчето е
амротизирано вече и всеки боклук пречи
успех !
|
Пет Ное 23, 2007 10:31 am |
|
 |
CHILIEV
|
като почистваш вентилаторчетно не забравяй и радиаторчето към него ...
е от там вече какво илиза .. нямаш представа
хубаво е предварително да се снабдиш с контактна паста има графитна и
силиконова, може би и други, аз карам с графитна но не знам коя е по добра
продава се по компютърджийските магазинчета и май не струва много
ако можеш си намери от някой авер че то ти трябва 1-2 грама.....
като си ги почистил (вентилатора и радиатора) почисти и горната страна на процесора...
трябва да се вижда нещо като крем на него (контактна паста)и на долната част на радиаторчето
като всичко е чисто слагаш нова контактна паста (петно колкото е било преди - горе долу)
и включваш 
|
Пет Ное 23, 2007 10:39 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Хардуерен проблем на 100%:
- лошо охлаждане на процесора
- проблемна памет
- лош кабел от диска към дъното
Единствения възможен софтуерен проблем е много голям overclock зададен в BIOS-a.
Все пак за каква машина говорим?
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Ное 23, 2007 10:48 am |
|
 |
LEVSKI
|
И аз да дам предположение.
1. РАМ памет
2. Захранване.
3. Вътрешен модем на PCI(ако има).
Изглежда инсталацията умира в точно определен момент, тоест при поставяне на определен драйвер, или точно определена настройка от страна на WIN-а. А иначе почти сигурно е че ще стане харда, след като е инсталиран на друга машина, но само при положение че двете са с еднакъв ЧИП СЕТ(SIS, VIA, INTEL...). А и тя машинката си е вече старичка, за смяна е отвсякъде.
|
Пет Ное 23, 2007 11:27 am |
|
 |
Replay
Кара кола
|
Trojaneca написа: При мен имаше подобен проблем, но той възникваше още преди да се активира инсталацията - версия на биоса, която не се разбира добре със САТА харддискове(капризно дъно) ...на друга система имах същия проблем, какъвто имаш ти сега..там нещата бяха сериознички - няколко надути кондензатора, от където идва нестабилността след продължителна работа...
ПП: Със син екран ли те изхвърля или направо с рестарт ?
Не ме изхвърля ,нито рестарт просто инсталацията спира,знаеш долу има 4 5 квадратчета и там въврви един вид зареждана при забиване просто вдичко спира и остава в моментната ситуация
Относно другите постове колеги благодаря за съветите ,ще пробвам всичко няма как,но снощи един колега ми подхвърли една идея ,Тъй като по време на инсталация мога да отворя конзола и съответно файл кадето се записват извършваните процеси ,днес ще опитам да проверя кой драйвер или хардуерен компунент се инсталира по това време на забиване на инсталацията ,ще трябва да изолирам компонента или да истрия драйвера ,При инсталиране на XP SP1 имало бъг при инсталиране на драйверите за USB мишка и клавиатура ,аз мисля че инсталирам SP2 ,но не мога да сам сигурен вече когато прогбвам и открия точния хардуерен проблем ще опиша как точно става цялата процедура ,защото това е наистина доста рядко срещан проблем.
Мерси отново за съветите.
|
Пет Ное 23, 2007 12:17 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
на мен ми правеше такъв проблем от рама ... няма син екранн, няма нищо - просто забиваше, но при мен беше на друга минута - ако си с 2 платки рам - размени им местата и пробвай пак, ако си с една - пробвай я на друг слот ... надявам се да се получи и при теб  аз смених местата на платките и се оправи (2x1GB RAM на двуканален режим, на стария едната платка също правеше проблем и я смениха, но там беше 2х128 и не на двуканален режим...) ако си с 2 платки може да пробваш да го инсталираш само с едната, после ако не стане - с другата ...
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пет Ное 23, 2007 5:37 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Windows спънката пред младия програмист
Replay написа: ...като каза ще забивам на 34та минута и там си и остана
Все едно чета за себе си. Дойде един колега в къщи и аз като "врял и кипял" в преинсталирането се заех с досадната работа да му инстална ноутбука. И ,както казваш ти, на 39 мин (ама точно на 39-тата) инсталирането замря, че чак замръзна като уолпейпър на екрана. След третия опит взех генерално решение - свалих от *****бг.сом "чисто нов" уиндоус и работата стана, както беше планирана. Интересно, че повечето колеги говорят за хардуерен проблем. На колегата обаче РС-то му работи вече година и половина от тогава. 
|
Пет Ное 23, 2007 7:01 pm |
|
|