|
|
Дата и час: Съб Юли 05, 2025 9:51 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
VicKing
Кара балканче
Регистриран на: Пон Юли 16, 2007 10:35 am Мнения: 46 Местоположение: София 15 Младост
|
 Акумулатор за Фиат Брава
Може ли да ме упътите какъв акумулатор трябва за Фиат Брава 1.6 103к.с.(показатели, марка), както и за предложения относно качество и цени
|
Пет Ное 16, 2007 2:22 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Акумулатор за Фиат Брава
VicKing написа: Може ли да ме упътите какъв акумулатор трябва за Фиат Брава 1.6 103к.с.(показатели, марка), както и за предложения относно качество и цени
Мисля, че по книжка трябва да е 50Аh. За марка и българските са супер, но ако можеш да си го позволиш си купи сух. Слагаш го и забравяш за грижи.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Ное 16, 2007 2:24 pm |
|
 |
VicKing
Кара балканче
Регистриран на: Пон Юли 16, 2007 10:35 am Мнения: 46 Местоположение: София 15 Младост
|
Ferrari написа: VicKing написа: Може ли да ме упътите какъв акумулатор трябва за Фиат Брава 1.6 103к.с.(показатели, марка), както и за предложения относно качество и цени Мисля, че по книжка трябва да е 50Аh. За марка и българските са супер, но ако можеш да си го позволиш си купи сух. Слагаш го и забравяш за грижи.
Ами този който в момента зареждам е делфи 45А и незнам дали е нормален за колата, поради това че така я взех от автокъщата. А там стават всякви подмяни. Опитах се да разбера какви са акумулаторите по технически характеристики, но така и неможах да намеря инфо. Ако някой може все пак да ми подаде сламка ще съм му благодарен 
|
Пет Ное 16, 2007 2:31 pm |
|
 |
VicKing
Кара балканче
|
всъщност незнам каква е разликата в сухите и мокрите батерии, нито като показатели , нито като цени :((
|
Пет Ное 16, 2007 2:33 pm |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
Ferrari написа: VicKing написа: Може ли да ме упътите какъв акумулатор трябва за Фиат Брава 1.6 103к.с.(показатели, марка), както и за предложения относно качество и цени Мисля, че по книжка трябва да е 50Аh. За марка и българските са супер, но ако можеш да си го позволиш си купи сух. Слагаш го и забравяш за грижи.
за какви пари говорим?
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Пет Ное 16, 2007 2:33 pm |
|
 |
VicKing
Кара балканче
|
парите принципно не са проблем, но не търся най-скъпото възможно, нещо средно...
|
Пет Ное 16, 2007 2:35 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
VicKing написа: всъщност незнам каква е разликата в сухите и мокрите батерии, нито като показатели , нито като цени :((
Сухата няма отвори за зареждане на електролит и се водят акумулатори без обслужване. Разликата в цената е сериозна
|
Пет Ное 16, 2007 2:36 pm |
|
 |
VicKing
Кара балканче
|
Ferrari написа: Сухата няма отвори за зареждане на електролит и се водят акумулатори без обслужване. Разликата в цената е сериозна
...е очевидното няма да го коментирам. Интереса ми е по отношение надежност, марка и цени.
|
Пет Ное 16, 2007 3:09 pm |
|
 |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
Аз съм с PowerBull така ми я докараха от жабария, като гледах поддръжката от оня олигофрен според мене така е купена и не е сменян или го е сменил и я е хвърлил да я продава, определено очаквах повече от този акумулатор, като покарам слушайки по-силно музика, после при палене ми гасне касетофона. Ако карам на нормална музика нямам този проблем, доста е глупаво. Преди с Искра-та нямах такъв проблем, е и колата беше Опел Кадет де.
@Ферари: Не съм много съгласен, разликата в цените е 10-15 кинта, което не е чак толко много. ;)
Пет Ное 16, 2007 6:11 pm |
|
 |
rumen59
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 8:19 pm Мнения: 97 Местоположение: Пазарджик
|
VicKing написа: Може ли да ме упътите какъв акумулатор трябва за Фиат Брава 1.6 103к.с.(показатели, марка), както и за предложения относно качество и цени
Здравей,колега.
Акумулатор с усилен стартов ток 45А (а не 44А) е достатъчен.
Най-добър е Желирания Акумулатор, а не с електролит.Той е абсолютно необслужваем и с много голяма гаранция(10год) та за това е и доста скъп.
Българските дали са с зелено око или без -те всичките са с елекролит -тоест обслужваеми, независимо дали капачките са скрити под лепенки или се виждат.Български желирани не се произвеждат.
Цената на 45А- "Елхим-Искра" 77 лв. - 5лв. при връщане на стария =72 лв.
Цената на 45А - "Монтана" 88 лв - 8 лв. при връщане на стария =82 лв.
Моето мнение е ,че цените са високи за ниското качество.
Има случаи акумулатора "изпряга" един ден след изтичане на 2год. гаранция, но карат и по 5/6 год.
Това се отнася и за двата модела.Така , че всичко е въпрос на късмет 50/50
Взимай един и дано кара повечко.
УСПЕХ..............
|
Пет Ное 16, 2007 10:51 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Аз карам със сух Бош. Просто с него купих колата. Много хубав акумулатор, но с цена около 130лв. Мисля си, че това е много висока цена за 1 батерия. Карал съм с български Искра и останах много доволен.
|
Съб Ное 17, 2007 1:35 am |
|
 |
kana
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 7:18 pm Мнения: 57 Местоположение: Пловдив Кичук Париж
|
Братле земи си Varta 55A 131лв И си решаваш проблема !!!
Бил някъв сух ли е къв е незнам ама е добър!!!
_________________ Bravo 1.6 16V Тарчи много !
|
Съб Ное 17, 2007 8:37 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|