Автор |
Съобщение |
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
 Педала хлътва - Мареа ТД100
Здравейте колеги! Имам следния проблем: при спиране педала на спирачката хлътва леко и едва забележимо - но е факт!!!  При по-продължително спиране и съответно ползване на педала имам чувството че крака ми ще "излезне" извън купето и колата няма да може да спре навреме т.е. хлътва почти до края. При по "малки спирания" т.е. от първа или втора скорост - спирачките сработват първоначално и след спирането педала пак омеква.
Сега да кажа какво е правено по колата напоследък: предни и задни накладки са сменени /предни преди 1.5 месеца, задни преди 1 седмица/. Имаше малък проблем при смяната на задните и печеше барабана /засен десен/ - но да приемеме че е в рамките на нормалното - докато се напаснат новите накладки /или греша?!?/ Майстора каза че е прегледал цилиндърчетата и не е имало следи от теч, така че да си мислиме че там всичко е изправно и още каза че системата е обезвъздушена хубаво - дано е прав - аз лично няма как да знам 100% дали е така докато не облека работните дрехи и не направя манупулацията обезвъздушаване сам. Но все пак ако му се има вяра - какво ще ме посъветвате да направя и има ли някой да се е сблъсквал със подобен проблем?
|
Вто Ное 13, 2007 1:10 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
а като помпиш педала връща ли се? и ти препоръчвам друг майстор да отидеш да ти каже как са спирачките щот с тях шега не бива!
Сря Ное 14, 2007 11:03 am |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
да - като напомпам се връща и първоначално хващат добре спирачките, но само за известно време 3-5 сек. ... и после пак постепенно хлътва до долу. оставих я на сервиз и да видим какво ще измайсторят пък те - приемчика каза че най-вероятно е спирачна помпа.
|
Сря Ное 14, 2007 5:51 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
|
не са обезвъдушени сигурно както трябва
Сря Ное 14, 2007 10:36 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
1. При помпане и оправяне- въздух,
2. при хлътване след 5-6 секунди след това и няма външни течове - помпа.
|
Сря Ное 14, 2007 11:18 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
|
ми при мен нямаше външни течове ама помпех като луд и нямах никакви спирачки по баир надоле са случи нямам думи за обяснението как са спрях ;)
Чет Ное 15, 2007 1:14 am |
|
 |
sok1
|
Kimi_Raikonen написа: 1. При помпане и оправяне- въздух, 2. при хлътване след 5-6 секунди след това и няма външни течове - помпа.
В десятката! Имал съм същия проблем. Дори на едно кръстовище, изчаквайки светофара, педала неусетно ми хлътна (бях си подпрял петата в стелката и зяпах през прозореца) и чукнах някакъв невинен човечец с около 1-2 км/ч. 
|
Чет Ное 15, 2007 1:33 am |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
|
сагата продължава - епизод 3
идвам от т.нар. сервиз в младост1 - VIP Service. Хора не ходете там!!! Аз ужким отивам с връзки и познат... хе хе хе - тия хора нямат скрупули - нямаш ли някой майстор твой човек дори и човек с висока длъжност да познаваш - пак не предеш.
та значи отивам да си взема колата - била готова ми твърди неква патка и аз чинно си се разплащам - 108 лв. за ремонта - добър е господ си казвам аз и ги прежалвам в името на безпроблемното шофиране. сменили наште любимци две цилиндърчета задни по 20 лв. и другото труд и ддс. както и да е - паля колата и решавам да тръгвам, но какво усеща чувствителното ми краче - педала пак потъва навътре... :( напомпвам няколко пъти и пак същото усещане. отивам при "майстора" най-велик и оня има наглостта да ми каже че при т.дизелите било така и след като му казвам че преди не е било така и че педала пак хлътва навътре той ме пита съвсем сериозно - е ти колко време си държиш крака на педала - постоянно ли? идваше ми да го обеся - но единствената мисъл че мога да навредя на познатия там ме възпря.. и така аман от майстори ...
хора кажете някой читав сервиз - поне да свършат работа като така и така ще ми дерат кожата :cry:
:cry:
|
Чет Ное 15, 2007 9:49 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
По- добре намери някой майстор- пияница, дето е правил жигулита- помпата е същата горе- долу като смяна- купи си помпа, занеси му я + 1 шишенце спирачна течност, дай му 10 лева и две бири и след 15 минути ще си като с нова спирачна система. Какви цилиндърчета, какви 100 лева.
|
Чет Ное 15, 2007 11:13 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
|
Kimi_Raikonen написа: По- добре намери някой майстор- пияница, дето е правил жигулита- помпата е същата горе- долу като смяна- купи си помпа, занеси му я + 1 шишенце спирачна течност, дай му 10 лева и две бири и след 15 минути ще си като с нова спирачна система. Какви цилиндърчета, какви 100 лева.
най-правилното решение и от мен просто го наблюдавай да не направи някоя беля 
Чет Ное 15, 2007 11:18 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
/TDS/ написа: Kimi_Raikonen написа: По- добре намери някой майстор- пияница, дето е правил жигулита- помпата е същата горе- долу като смяна- купи си помпа, занеси му я + 1 шишенце спирачна течност, дай му 10 лева и две бири и след 15 минути ще си като с нова спирачна система. Какви цилиндърчета, какви 100 лева. най-правилното решение и от мен просто го наблюдавай да не направи някоя беля 
Да- да не отпие от спирачната течност  -
по- добре въобще не му я и давай, ами доливай сам докато помпи.
|
Чет Ное 15, 2007 11:20 pm |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
|
аз вече ще имам едно наум и знам какво да правя - ама подайте го тоя майстор...
някой може ли да съдейства. не ми се вярва в целия форум да няма някой, който да е доволен от майстора/сервиза си. съдействайте плииииз 
|
Чет Ное 15, 2007 11:21 pm |
|
 |
sok1
|
tesiv написа: сагата продължава - епизод 3 идвам от т.нар. сервиз в младост1 - VIP Service. Хора не ходете там!!! Аз ужким отивам с връзки и познат... хе хе хе - тия хора нямат скрупули - нямаш ли някой майстор твой човек дори и човек с висока длъжност да познаваш - пак не предеш. та значи отивам да си взема колата - била готова ми твърди неква патка и аз чинно си се разплащам - 108 лв. за ремонта - добър е господ си казвам аз и ги прежалвам в името на безпроблемното шофиране. сменили наште любимци две цилиндърчета задни по 20 лв. и другото труд и ддс. както и да е - паля колата и решавам да тръгвам, но какво усеща чувствителното ми краче - педала пак потъва навътре... :( напомпвам няколко пъти и пак същото усещане. отивам при "майстора" най-велик и оня има наглостта да ми каже че при т.дизелите било така и след като му казвам че преди не е било така и че педала пак хлътва навътре той ме пита съвсем сериозно - е ти колко време си държиш крака на педала - постоянно ли? идваше ми да го обеся - но единствената мисъл че мога да навредя на познатия там ме възпря.. и така аман от майстори ... хора кажете някой читав сервиз - поне да свършат работа като така и така ще ми дерат кожата :cry: :cry:
Не можах да повярвам, че просто си се обърнал и си тръгнал прежалвайки 108 лв. 
|
Чет Ное 15, 2007 11:22 pm |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
|
sok1 написа: tesiv написа: сагата продължава - епизод 3 идвам от т.нар. сервиз в младост1 - VIP Service. Хора не ходете там!!! Аз ужким отивам с връзки и познат... хе хе хе - тия хора нямат скрупули - нямаш ли някой майстор твой човек дори и човек с висока длъжност да познаваш - пак не предеш. та значи отивам да си взема колата - била готова ми твърди неква патка и аз чинно си се разплащам - 108 лв. за ремонта - добър е господ си казвам аз и ги прежалвам в името на безпроблемното шофиране. сменили наште любимци две цилиндърчета задни по 20 лв. и другото труд и ддс. както и да е - паля колата и решавам да тръгвам, но какво усеща чувствителното ми краче - педала пак потъва навътре... :( напомпвам няколко пъти и пак същото усещане. отивам при "майстора" най-велик и оня има наглостта да ми каже че при т.дизелите било така и след като му казвам че преди не е било така и че педала пак хлътва навътре той ме пита съвсем сериозно - е ти колко време си държиш крака на педала - постоянно ли? идваше ми да го обеся - но единствената мисъл че мога да навредя на познатия там ме възпря.. и така аман от майстори ... хора кажете някой читав сервиз - поне да свършат работа като така и така ще ми дерат кожата :cry: :cry: Не можах да повярвам, че просто си се обърнал и си тръгнал прежалвайки 108 лв. 
ми ситуацията е малко по-деликатна и още не съм говорил с връзката там - се пак съм толерантен човек /за разлика от майсторите в тоя сервиз/ и искам първо да говоря с него преди да дигам олелия и да взривяван бомбите
|
Чет Ное 15, 2007 11:25 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
Ако твоя приятел, който както каза е някой шеф се разлюти и поиска да види какво са направили помиярите- не се противи и закарай колата отново- де да знаеш- случва се даже и цилиндърчетата ти да са си оригиналните още, а някой от сервиза да се е разкарвал с някоя мацка с твоята кола, и твоята нафта... ръца- пръца- нали се сещаш. 
|
Чет Ное 15, 2007 11:31 pm |
|
|