|
|
Дата и час: Вто Май 13, 2025 2:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
kana
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 7:18 pm Мнения: 57 Местоположение: Пловдив Кичук Париж
|
 За ABS на Браво 95г
Значи от прочетените теми разбирам, че и мойта кола не и работи ABS, защото никога не съм виждал да ми свети таи лапа. Какво да правя!!!!
_________________ Bravo 1.6 16V Тарчи много !
|
Чет Ное 15, 2007 2:30 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: За ABS на Браво 95г
kana написа: Значи оът прочетените теми разбирам че и мойта кола не и работи ABS защото никога не съм виждал да ми свети тали лапа. Кво да правя!!!!
А трябва ли колата ти да има ABS?
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Ное 15, 2007 2:48 pm |
|
 |
kana
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 7:18 pm Мнения: 57 Местоположение: Пловдив Кичук Париж
|
 Re: За ABS на Браво 95г
Ferrari написа: kana написа: Значи оът прочетените теми разбирам че и мойта кола не и работи ABS защото никога не съм виждал да ми свети тали лапа. Кво да правя!!!! А трябва ли колата ти да има ABS?
Ми аз си мислех че има !!!
Ама май нема !!!
_________________ Bravo 1.6 16V Тарчи много !
|
Чет Ное 15, 2007 2:58 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Дигни капака и пусни една снимка на спирачната помпа.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Ное 15, 2007 3:00 pm |
|
 |
Mad_Devil
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Ное 10, 2007 12:20 am Мнения: 16 Местоположение: София 16 Студентски
|
Това, че не свети лампата е добре. Когато светне обикновенно е проблема
|
Чет Ное 15, 2007 5:39 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Като се даде на контакт трябва да светне, и впоследствие да угасне. Но ако не светва изобщо...първата и най-вероятна причина е липсата на АБС, но в България всичко е възможно, може някой горублянски търговец, да я е изолирал да не свети, за да продаде колата с прецакан АБС.
|
Чет Ное 15, 2007 6:03 pm |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
LEVSKI написа: Като се даде на контакт трябва да светне, и впоследствие да угасне. Но ако не светва изобщо...първата и най-вероятна причина е липсата на АБС, но в България всичко е възможно, може някой горублянски търговец, да я е изолирал да не свети, за да продаде колата с прецакан АБС.
Много вероятно е моя случай да е такъв :evil:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Вто Ное 20, 2007 11:28 pm |
|
 |
deivid
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 8:45 pm Мнения: 38 Местоположение: Бургас
|
Значи, преди време си взеф и аз Фиат-че, виждате го на снимката ми. Обаче, АБС светеше... Разпитах за тва... викат, смени феродото... Сменям аз ама какво да видя кабела на феродото няма каде да го закача за да се изк. лампата на АБС и проблема да се отстрани. Та питам каде трябва да се намира тоя кабел ( не се уточних, става вапрос за АБС на предните колела) оглеждах каде ли не, таи и не го видях. Може ли да ми дадете снимка на ел схемата на АБС и тоя кабел колко пара е?
_________________ My skype is deiv_9191
KaL1taRi*Pr0 Servers
|
Пон Юни 23, 2008 9:22 pm |
|
 |
sok1
|
Добре дошъл във форума, колега!
Можеш да бъдеш абсолютно сигурен, че АБС системата няма нищо общо със "феродото", т.е. накладките. От износени предни накладки светва една друга лампа, която е различна от тази на АБС-а.
Ето ти картинки на ДАТЧИЦИТЕ (предни и задни) на АБС и лампите за износени накладки и за неработещ АБС.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Юни 23, 2008 11:34 pm |
|
 |
deivid
Кара ролкови кънки
|
sok1 написа: Добре дошъл във форума, колега! Можеш да бъдеш абсолютно сигурен, че АБС системата няма нищо общо със "феродото", т.е. накладките. От износени предни накладки светва една друга лампа, която е различна от тази на АБС-а. Ето ти картинки на ДАТЧИЦИТЕ (предни и задни) на АБС и лампите за износени накладки и за неработещ АБС.
Питам се..? накладките имам едно кабелче, туй кабелче каде се сварзва? огледах колата, и дае** ма*** следа не виждам от тоя кабел към който се сварзват накладките
KaL1taRi*Pr0 Servers
|
Вто Юни 24, 2008 1:17 am |
|
 |
arsenov
|
Това кабелче се връзва към един конектор трябва да огледаш обстойно и трябва да го видиш закачен някъде . А варианта е да е срязан или де да знам .Та като го вържеш към съответния конектор и ти се износи феродото което е залепено за железна планка тя ти затваря верига и започва да ти свети индикацията за износени накладки (схемата която е качил колегата sok1) . Така че огледай хубаво . Успех!
|
Вто Юни 24, 2008 1:35 am |
|
 |
deivid
Кара ролкови кънки
|
arsenov написа: Това кабелче се връзва към един конектор трябва да огледаш обстойно и трябва да го видиш закачен някъде . А варианта е да е срязан или де да знам .Та като го вържеш към съответния конектор и ти се износи феродото което е залепено за железна планка тя ти затваря верига и започва да ти свети индикацията за износени накладки (схемата която е качил колегата sok1) . Така че огледай хубаво . Успех!
Ми неска ще взема крика и ще видя, пак. аз накладките вав сервиз ги сменях оноя гледа гледа никаде не видя да пахне буксичката, а и старото беше сас одрязан кабел... май тая работа отсаства от мойта кола. Оту от там питам нали, един ми вика може да е бласкана предницата и да са ти махнали кабела :|
KaL1taRi*Pr0 Servers
|
Вто Юни 24, 2008 1:49 am |
|
 |
arsenov
|
Колега не е задължително да е блъскана колата (може и да е) за да е срязан кабела . Просто по автокъщите имат навика ако примерно свети нещо по таблото да го свалят и да вадят лампичките и отиваш ти даваш на контакт всичко си гасне както му е реда (други и не светкат) . И продавача ти вика ето нищо не свети след като си запалил колата е пушка . А практиката с тези кабелчета е като инкикацията за итрити накладки светва и да ги режат или иваждат от самия конектор или манипулация по таблото .Това е информация от първа ръка от човек с автокъща в София така че сам си прецени . А другия вариант е да си оправиш кабелчето и да си намериш конекторче да ги вържеш . Успех
|
Вто Юни 24, 2008 11:10 am |
|
 |
deivid
Кара ролкови кънки
|
мерси за информацията. Само тия кабелчета иконекторчета, на каква цена варвят (оригинални) ?
KaL1taRi*Pr0 Servers
|
Вто Юни 24, 2008 8:48 pm |
|
 |
arsenov
|
А ми да ти кажа не знам . Отиди в някой магазин на фиат и попитай дали продават изобщо . Ако ли не отиди до някоя автоморга . Или го побългари направи си преходник или нещо от този род , но имай в предвид че трябва да е добре затворен да не влиза вода и разни боклуци защото ще ти присветва индикацията за иносени накладки . За друго не се сещам .
|
Вто Юни 24, 2008 10:36 pm |
|
|