Автор |
Съобщение |
kana
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 7:18 pm Мнения: 57 Местоположение: Пловдив Кичук Париж
|
 Как става това
Значи всеки знае как прозорците се вдигат бавничко обаче аз открих нещо което не трябва да е така значи когато вдигам десния прозорец с копчето от лявата страна се вдига ужасно бавно. Но когато си го вдигам с неговото си копче (дясното) се вдига по бързо. Защо става така. Според мен има някви загуги на тока от моята страна като го вдигам!!!!
_________________ Bravo 1.6 16V Тарчи много !
|
Чет Ное 15, 2007 2:09 pm |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
незнам и при мен е така дори почти е спирало дясното стъкло... следя с интерес отговора...
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Чет Ное 15, 2007 2:15 pm |
|
 |
stormi
|
И при мен е по същият начин като на колегите.
|
Пет Ное 16, 2007 12:14 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
И при мен е така и винаги ако има някой с мене го карам той да дигне джама щото аз се изнервям  Явно си е така и е нормално :mrgreen:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Пет Ное 16, 2007 12:53 am |
|
 |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
Не бих казал, че е нормално, а относно загубите на тока, при положение че задържите 2 секунди копчето и го пуснете стъклото би трябвало да се вдига само, т.е. няма как ви е да му определяте тока и дали да му е много или малко. Ако греша някой да ме поправи, за да сте сигурни колко "ток" стига до копчетата използвайте мултицет - замерете първо едното после другото, не вярвам показанията да са различни, но може и да бъркам. При мен на бравата докато работеха си работеха перфектно и се отваряха и затваряха нормално, а и да ви питам некой да продава копчета за брава?! 
Пет Ное 16, 2007 10:32 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Това със задържане на копчето го няма на моето браво.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Ное 16, 2007 10:52 am |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
чувал съм че това е някаква екста от рода"Комфорт" за автоматично вдигане на стъклата при задържане 1-2 сек. и на моето я няма и на повечето Браво я няма. Не съм сигурен в това което пиша така че без :mrgreen: знам само че моето стъкло дясното направо спира горкото....
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Пет Ное 16, 2007 10:54 am |
|
 |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
"Комфорт" функцията е автоматично затваряне на стълката, при активиране на алармата, понеже италианските автомобили след изключване на стартера, се спира тока към почти всичко. Затова не може да се сложи и съответната "комфорт" функция. Ако имате мерак, може да си преправите системата и да прескочите стартера, и да се опитате да си сложите аларма със съответната комфорт функция. А относно стъклата, не знаех че е така при вас, но наистина не вярвам да е различно подаваното напрежение. Просто няма логика, още повече че кабела е един и същ. Озадачихте ме! :roll: :?
След кратко обсъждане с "мозъка" на фирмата, установихме (по-точно той!), че може да се дава лош контакт или повредено копче или кофти инсталация (некъде нещо да е избило), аз все още си мислех, че сте със функция като моята, за това при мен проблема няма как да стане.
Пет Ное 16, 2007 11:05 am |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 12, 2007 9:14 am Мнения: 82 Местоположение: София 10 Триадица
|
При мен не е така. Дори едновременно да ги вдигам си се вдигат с еднаква скорост. Вдигат си се бързо
|
Пет Ное 16, 2007 12:42 pm |
|
 |
Rokambol
|
Комфорт функцията присъства само на модела HLX, и то не на всеки. Екстрата представялява възможност за затваряне на стъклата при обратно завъртане на ключа в шофьорската брава. Колкото до затварянето на прозорците, независимо от контакта, има цяла тема със снимки и инструкции как става.
|
Пет Ное 16, 2007 12:48 pm |
|
 |
tesiv
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 1:49 am Мнения: 39 Местоположение: София 15 Младост
|
и още едно уточнение - автоматичното вдигане на ел. стъклата става само със шофьорското копче на шофьорското стъкло, а дясното стъкло няма автоматично вдигане - или поне при мен е така - мареа ELX
|
Пет Ное 16, 2007 2:51 pm |
|
 |
vtodev
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Дек 18, 2006 4:51 am Мнения: 17 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
И при мен само шофьорското се дига като задържа натиснато бутончето за 2-3 сек натиснато и го пусна, а дясното стъкло трябва да държа натиснат бутона постоянно за да се вдигне. А скороста на вдигане е еднаква и за двата прозореца. Това че не се вдигат и двата като се задържаат бутоните им натиснати нормално ли е? само за десния прозорец ли е тази "автоматика"?
Да питам много ли е сложно монтирането на "Комфорт" функция на Пунто-то и как става "заобикалянето" на стартера за нея. Като се "заобиколи" стартера би трябвало да се вдигат и пускат стъклата и на угасен автомобил (без да е на контакт) и това "заобикаляне" няма ли да създаде някакви проблеми на двигателите на стъклата?
_________________ Punto ELX '94 1,6 90кс бензин
|
Пет Ное 16, 2007 5:04 pm |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Ferrari написа: Това със задържане на копчето го няма на моето браво.
и на мен така :roll:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Пет Ное 16, 2007 10:09 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
vtodev написа: Да питам много ли е сложно монтирането на "Комфорт" функция на Пунто-то и как става "заобикалянето" на стартера за нея...
Няма начин- в машинките с "Комфорт" система машинката е различна- буксата е с десетина крачета.
|
Пет Ное 16, 2007 10:17 pm |
|
 |
dani389
Кара кола
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 9:28 pm Мнения: 241 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
При мен и четирите стакла се свалят или се вдигат сами ако се задържи бутона
_________________ FIAT BRAVA 16.16V.ELX
|
Вто Ное 20, 2007 1:57 am |
|
|