|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:13 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Подгряващи свещи JTD мотори
Автор |
Съобщение |
gurumxx
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Сеп 27, 2007 7:51 am Мнения: 20 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Подгряващи свещи JTD мотори
Искам да попитам имат ли подгряващи свещи новите коман раейл дизели при положение че палят под високо налягане...чувал съм че са като бензини...?
|
Нед Сеп 30, 2007 9:47 am |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
Имат, имат...
Ще разбереш, че някоя е изгоряла, ако след палене лампата за подгряване ("реотанчето" или "пружинката", както и викат) светне и почне да премигва за около 30 секунди и после пак угасне.
_________________ Fiat Marea Weekend 105 JTD HLX
|
Нед Сеп 30, 2007 1:15 pm |
|
 |
gurumxx
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Сеп 27, 2007 7:51 am Мнения: 20 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Чувал съм че някои коман рейли нямат такива свещи или имат само по 1 може би не са Фиат а някаква друга марка...
yerdna написа: Имат, имат... Ще разбереш, че някоя е изгоряла, ако след палене лампата за подгряване ("реотанчето" или "пружинката", както и викат) светне и почне да премигва за около 30 секунди и после пак угасне.
|
Нед Сеп 30, 2007 1:56 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
Ами конкретно JTD-то има. На моята 3 от 4-те се оказаха изгорели, та ги смених всичките. Майсторът каза, че никога преди не са били сменяни... :evil:
gurumxx написа: Чувал съм че някои коман рейли нямат такива свещи или имат само по 1 може би не са Фиат а някаква друга марка... yerdna написа: Имат, имат... Ще разбереш, че някоя е изгоряла, ако след палене лампата за подгряване ("реотанчето" или "пружинката", както и викат) светне и почне да премигва за около 30 секунди и после пак угасне.
|
Пет Окт 26, 2007 11:42 pm |
|
 |
joojo
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Мар 29, 2007 6:55 pm Мнения: 16 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
yerdna написа: Имат, имат... Ще разбереш, че някоя е изгоряла, ако след палене лампата за подгряване ("реотанчето" или "пружинката", както и викат) светне и почне да премигва за около 30 секунди и после пак угасне.
Еми и аз така си я купих моята колица всеки път си свети това след като запаля. Реших да сменя свещите след като маса народ ми казаха, че имам изгоряла свещ /една или повече/ купих си някакви френски уж хубави "екюем" сложиха ми ги и пак така си свети. Казаха ми, че сигурно компа помни грешката да ходя да ми я изчистят и щяло да спре. Хубаво де ама тя колата пак пали трудно. Отивам аз днес в ауто италия, закачат ми хората колицата да изчистят грешката и познайте ....... нестава. Тия свещи били куци и нещо колата не ги харесва. А хем ги купих от евро07 по номера на двигателя. Майстора погледна старите свещи и каза, че нищо им нямало и по-добре да ги върна тях  . Та айде сега кажете защо се набих със 100 кинта /общо за свещите и за работа, която между другото отне 4 часа сваляне и поставяне на новите/. Та по-добре отидете на някое място където си разбират от работата да ви кажат защо ви свети ("реотанчето" или "пружинката", както и викат).
Пък аз като приключа с този проблем ще пиша тук да кажа каква е била работата 
_________________ BRAVO 1,9 JTD
|
Чет Ное 08, 2007 10:33 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
колега махни клемите на акомулатора и ги сложи пак би трябвало да се оправи проблема но не съм запознат с електрониката на фиата поне при голф3 ставаха няколко номера да са рестартира компютара ;)
Чет Ное 08, 2007 11:45 pm |
|
 |
joojo
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Мар 29, 2007 6:55 pm Мнения: 16 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Ми той компа се рестартира, но продължава да не харесва тия свещи :roll:
|
Пет Ное 09, 2007 2:23 pm |
|
 |
Rokambol
|
Извинявай за малко тъпия въпрос, ама захранването към всички свещи някой премери ли го?
|
Пет Ное 09, 2007 4:53 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
|
Ами на мен като ми смениха 4-те свещи (220 кинта ми струваше "удоволствието", вкл. работата) и всичко заспа...
|
Пет Ное 09, 2007 6:19 pm |
|
 |
joojo
Кара детска количка
|
Rokambol написа: Извинявай за малко тъпия въпрос, ама захранването към всички свещи някой премери ли го?
Еми да ти кажа честно незнам какво са мерили /а и не разбирам много/, но майстора в Ауто Италия беше категоричен че всичко друго е ок. Ако кажеш къде другаде да отида където са компетенти /а и най-вече да им се работи и да им се занимава/ с радост ще отида за още едно мнение и преценка 
|
Пет Ное 09, 2007 11:09 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
joojo написа: Rokambol написа: Извинявай за малко тъпия въпрос, ама захранването към всички свещи някой премери ли го? Еми да ти кажа честно незнам какво са мерили /а и не разбирам много/, но майстора в Ауто Италия беше категоричен че всичко друго е ок. Ако кажеш къде другаде да отида където са компетенти /а и най-вече да им се работи и да им се занимава/ с радост ще отида за още едно мнение и преценка 
А сега се сетих като видях темата и аз да питам нещо за свещите на ЖТД-то, което ме притеснява.
Нормално ли е сутрин при студен двигател преди палене свещите да светят единствено и само от 3 до 5 секунди и да си пали перфектно. Знам че като си пали перфектно няма проблеми но все пак като сравня тези на спринтера които се чакат по около 20-25 секунди и от това идва чуденката ми и ще се радвам някой да отговори!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Чет Дек 06, 2007 11:59 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
ми различни са колите  особенно ако имат разилка и в годините  макар че е относително форд орион 1.6 д 89' пали по добре от пежо 206 тди 98' мисля е нали с 2но подгряване от форда се чува само трктрк и пали и пежото тркткткттктк и тогава но проблема е че на пежото свещите по бързо подгряват ... немога да си го обясня и аз  ама разликата е в двигателите и в свещите ;)
Пет Дек 07, 2007 7:22 pm |
|
 |
wert1969
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Сеп 01, 2007 10:44 pm Мнения: 7 Местоположение: Благоевград
|
 Една лампа свети на таблото
Здравейте колеги нов съм във форума и искам да питам за едно проблемче на Фиат Мареа 1,9jtd 1999г. Уикенд. Та иде реч за една лампа на таблото която изобразява пръскаща дюза. Знае ли някой какво означава това и има ли връзка с това че колата не може да загрее повече от 50-60 градуса. Благодаря.
|
Пет Дек 07, 2007 9:01 pm |
|
 |
Rokambol
|
 Re: Една лампа свети на таблото
wert1969 написа: Здравейте колеги нов съм във форума и искам да питам за едно проблемче на Фиат Мареа 1,9jtd 1999г. Уикенд. Та иде реч за една лампа на таблото която изобразява пръскаща дюза. Знае ли някой какво означава това и има ли връзка с това че колата не може да загрее повече от 50-60 градуса. Благодаря.
Това е така наречената "умна дюза", на форумен жаргон  При първоначален контакт тя светва, докато ЕКУ направи необходимата проверка на основните системи (запалителна, горивоподаваща и др.) в автомобила, след което трябва да угасне. Самата проверка не трябва да отнеме повече от 3-4 сек. Ако лампата свети или светне при работещ мотор, това е индикация за повреда в някой основен възел - локализира се в сервиз с подходящо оборудване (диагностика). За ниската температура се "грижи" термостат. За съжаление почти няма колега, който да не е сменил този елемент - определено слабо място в тези модели. Много е изписано по въпроса, напиши термостат в търсачката и чети.
P.S. Заради датчиците, подаващи инфо за температурата към ЕКУ, напълно е възможно да ти свети символа "дюза" при повреден термостат.
Последна промяна Rokambol на Пон Дек 10, 2007 1:25 am, променена общо 1 път
|
Пет Дек 07, 2007 9:10 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
/TDS/ написа: ми различни са колите  особенно ако имат разилка и в годините  макар че е относително форд орион 1.6 д 89' пали по добре от пежо 206 тди 98' мисля е нали с 2но подгряване от форда се чува само трктрк и пали и пежото тркткткттктк и тогава но проблема е че на пежото свещите по бързо подгряват ... немога да си го обясня и аз  ама разликата е в двигателите и в свещите ;)
Ми Спринтера е 99год. и свещичките се чакат доста (20-ина секунди) и горят доста честичко (а са по 20лв. броя), а Дукато-то е 2003год. и се чакат до 5 секунди при студен двигател и до 3 и по малко при вече загрял такъв. До сега не е сменявана на Дукато-то свещ. А и си прав че при всяка кола е различно, защото и на Ровъра 99год. изчакваш да угасне индикацията за свещите и пак се мъчи тктктктткОК.
Ако си чувал ромските транзити как палят - е това е нещото което ме кефи.
МЕРСИ
Пежата ги остави- те са зле 
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Пет Дек 07, 2007 9:57 pm |
|
|