|
|
Дата и час: Пет Юли 04, 2025 5:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Индикация за отворен багажник
Автор |
Съобщение |
docenta
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Мнения: 259 Местоположение: Плевен
|
 Индикация за отворен багажник
Здравеите колеги,проблемът ми е следният, ако някои може да помага.Ни ми работи индикацията на таблото за отворен багажник, също така и не се задейства оригиналната аларма ако отворя багажника при включена аларма.Интересува ме ако някой има схема или се е сблъсквал с този проблем
|
Чет Ное 08, 2007 2:58 pm |
|
 |
Detron
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 12:18 am Мнения: 23 Местоположение: Благоевград
|
Най-вероятни причини:
- прекъснат кабел към бутона в ключалката на задната врата. Обикновено това е мястото между купето и задната врата.
- лош контакт между контактите на самия бутон.
_________________ Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97
Последна промяна Detron на Чет Ное 08, 2007 9:00 pm, променена общо 1 път
|
Чет Ное 08, 2007 3:34 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
|
Бутона съм го проверил.
|
Чет Ное 08, 2007 4:20 pm |
|
 |
Detron
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 12:18 am Мнения: 23 Местоположение: Благоевград
|
Прилагам ти схемата на контролния панел. Трябва да проследиш веригата от бутона (243) на ключалката на багажника до контролния панел (6).
Единия край на бутона е на маса, а другия отива в извод 17 на чек-панела. Успех!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97
|
Чет Ное 08, 2007 8:59 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
това може да се реши много лесно с 1копченце и метър кабел  колега надявам се сещаш как е направена алармата за предния капак какво копченце е сложено което е постоянно натиснато и като се отвори капака излиза малко нагоре и ако е пусната алармата се задейства направи си нещо на същия принцип на багажника но примерно по навътре кадето са "пантите" но чесно да ти кажа един майстор ще го оправи проблема за 20минутки(5да види за ко стаа навъпрос,5да помисли,5да намери чаркове,2монтаж,3да ти земе парите  ) общо взето 
Чет Ное 08, 2007 11:57 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
|
Някъде по форумите бях намерил схема на алармата според която всички шалтри на алармата прекъсват минуса,обаче като откачих шалтера на капака и го премерих се оказа, че има някъде буфер някакъв и на шалтера се подава някакви 7 волта.Затова търся схема.Иначе и аз мислех с кабелче от шалтера на предния капак, но няма да я има сигнализацията на таблото за отворен багажник.На двата кабела на багажника няма никой.Някои може ли да ми каже къде е чек панела?
|
Пет Ное 09, 2007 9:37 am |
|
 |
Emillio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Окт 25, 2006 7:56 pm Мнения: 132 Местоположение: София 02 Красно Село
|
docenta написа: Някъде по форумите бях намерил схема на алармата според която всички шалтри на алармата прекъсват минуса,обаче като откачих шалтера на капака и го премерих се оказа, че има някъде буфер някакъв и на шалтера се подава някакви 7 волта.Затова търся схема.Иначе и аз мислех с кабелче от шалтера на предния капак, но няма да я има сигнализацията на таблото за отворен багажник.На двата кабела на багажника няма никой.Някои може ли да ми каже къде е чек панела?
Колега, имах подобен проблем със задната чистачка на типото. Не баца, меря там 3 - 7 V на единия плюс ... Бре тука - там схема ... един ден четене  Накрая орворих таблото за бушоните, намерих кабелите за чистачката и го дублирах гадния кабел. Резултата - долетяха отзад 13V заработи всичко ОК и беше ясно че е по кабела. Накрая намерих клемите зад левия подкалник отрязах ги барабар със зеленясалото. и споих с термошлауси  Резултата :idea: беше много добър 100% Баца сега
_________________ Fiat Tipo 1.6 DOHC
|
Пет Ное 09, 2007 10:24 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|