|
|
Дата и час: Вто Юли 08, 2025 1:32 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
свети лампата на инжексиона
Автор |
Съобщение |
trifonare
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Ное 27, 2005 5:53 pm Мнения: 19 Местоположение: София 04 Оборище
|
 свети лампата на инжексиона
Имам следния проблем:
-след рязко отнемане на газта колата губи обороти (често и гасне), след подаване на газ и форсиране оборотите се стабилизират. остава да свети лампата на таблото за инжексиона.
- ходих на диагностика от която не съм доволен изобщо - азакачина компа и изписа няколко проблема - неработеща бобина, повреден стъпков мотор, повредена ламба сонда.
някой имал ли е подобен проблем. казаха, че е изгоряла ламбата. (пропуснах да кажа, че колата е и на газ но това започна да го прави преди да поставя уредбата. проблема е и на газ и на бензин.
благодаря предварително на всички
|
Сря Окт 24, 2007 9:20 pm |
|
 |
LEVSKI
|
 Re: свети лампата на инжексиона
trifonare написа: Имам следния проблем:
пропуснах да кажа,
Колега и марката и модела на колата си пропуснал да кажеш. :mrgreen:
|
Сря Окт 24, 2007 9:27 pm |
|
 |
trifonare
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Ное 27, 2005 5:53 pm Мнения: 19 Местоположение: София 04 Оборище
|
мислех, че ще излезе на подписа. колата е темпра 1,6 пълна инжекция
_________________ темпра 1,6 ie
|
Сря Окт 24, 2007 10:08 pm |
|
 |
UT__AT
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Юли 23, 2007 9:13 pm Мнения: 11 Местоположение: Перник
|
Колеги и аз имам същия проблем и вече не знам какво да права.Карах я на сервиз във оторизиран сервиз на фиат, но и там не можаха да я излекувам.карам фиат купе 2.0 16v. И моя фиат има газ. Когато имам повече време ще ви опиша точно моите проблеми.Но всъност май става дума за един и същ проблем
|
Сря Окт 24, 2007 11:12 pm |
|
 |
LEVSKI
|
При "отнемане на газ-та" да падат оборотите, и дори гаснене, най-честата причина е стъпков мотор. Той може да се провери и с едно временно натоварване на мотора с пускане на климати, вентилатор, фарове и такива неща. Но лампата за инжекциона нямам представа, но е възможно да е от газта.
|
Сря Окт 24, 2007 11:17 pm |
|
 |
trifonare
Кара детска количка
|
къде се намира стъпковия мотор? лесни ло се сменя и колко струва?
_________________ темпра 1,6 ie
|
Чет Окт 25, 2007 7:08 pm |
|
 |
UT__AT
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Юли 23, 2007 9:13 pm Мнения: 11 Местоположение: Перник
|
Човече, вчера смених бубината и вече работи добре,но катализатора е натрощен и ми запушва гърнето и събира газовете докато не изгърми.ХАХАХАХА вчера след като смених бубината, дадох газ така гръмна че сцепи катализатора и излена огън през гърнето.Това ти го разказвам да имаш предвид че може да е комплексно и напръв поглед да изглежда незначимо. Сега купето работи на ниски обороти защото гърнето е запушено и газовете излизат само от цепнатината при катализатора. Пожелавам ти успех и пиши ако имаш по конкретни въпроси защото вече натрупах опит, защото къде ли не ходих и при които не ходих.
|
Нед Окт 28, 2007 7:47 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|