Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:16 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Изключвайте халогените. 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
The_Wicker_Man написа:
m1t3t0 написа:
Аз си карам на халогени. Никой нищо не ми казва. Ако нещо стане по-сериозно ще ги изгася :)

Колега, ама да не е прекалено късно. Тук така сме свикнали, че като ни спрат за нарушение, можело да се направи компромис. Като ни спрат с халогени "вярваме" , че ще ни направят само забележка и ще ни пуснат. Ма то от толкова забележки сигурно им е писнало и директно пишат. Що си мислиме, че на всеки един пооделно трябва да се направи забележка. Същото е и за веригите. Трябва да ги има. Да, в 99% караме градско в София, но този 1% обикновенно се налага ей така изведнъж. И какво? Да не ми каже някой че тепърва ще тръгне да дири вериги по нощите или пък в събота и неделя. Айде бе. :)

Аз не съм съгласен много-много с това да имаш вериги задължително в колата.Първо ,защото пътищата в града са длъжни да ги поддържат чисти,второ като ходиш на планина през зимата ще си вземеш вериги,то е естественно,нама да чакаш някой да ти каже(защото знаеш че там може да има натрупан сняг и т.н),Трето...колега ти случайно да си носиш банските в колата ,че виж лятото може да ти се наложи да се изкъпеш???

Съб Окт 13, 2007 11:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
Наистина по закон трябва да се носят вериги, както и колата да е обута в зимни гуми с достатъчен грайфер, но никой не следи за тези неща.

Съб Окт 13, 2007 11:37 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
pavel.stoykov написа:
The_Wicker_Man написа:
m1t3t0 написа:
Аз си карам на халогени. Никой нищо не ми казва. Ако нещо стане по-сериозно ще ги изгася :)

Колега, ама да не е прекалено късно. Тук така сме свикнали, че като ни спрат за нарушение, можело да се направи компромис. Като ни спрат с халогени "вярваме" , че ще ни направят само забележка и ще ни пуснат. Ма то от толкова забележки сигурно им е писнало и директно пишат. Що си мислиме, че на всеки един пооделно трябва да се направи забележка. Същото е и за веригите. Трябва да ги има. Да, в 99% караме градско в София, но този 1% обикновенно се налага ей така изведнъж. И какво? Да не ми каже някой че тепърва ще тръгне да дири вериги по нощите или пък в събота и неделя. Айде бе. :)

Аз не съм съгласен много-много с това да имаш вериги задължително в колата.Първо ,защото пътищата в града са длъжни да ги поддържат чисти,второ като ходиш на планина през зимата ще си вземеш вериги,то е естественно,нама да чакаш някой да ти каже(защото знаеш че там може да има натрупан сняг и т.н),Трето...колега ти случайно да си носиш банските в колата ,че виж лятото може да ти се наложи да се изкъпеш???

Ми колега не си нося банските, ама ако ми стане жега може да се изсулим от панталоните и да останем по боксерки. Примерно. А едва ли ако затънеш някъде ще имаш толкова просто решение колкото моето в жегата. А и още повече .. българите се "славим" със своята "отзивчивост" :)

www.mvr1866.bg

Нед Окт 14, 2007 12:01 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Попрочетох закона. Ето к'во пише за халогените. Пък всеки сам си решава...:

Раздел XVII. Използване на светлините

Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните
превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини,
габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния
номер.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато
видимостта е намалена под 50 метра.

Иначе ето къде може да се прочете повечко:

http://www.kat.mvr.bg/

От 1 Ноември трябва да караме на светлини и през деня (само напомням)

Нед Окт 21, 2007 4:06 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Чл. 139. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:
1. технически изправни;
2. с размери, маса и натоварване на ос, които не надвишават нормите,
установени от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и с товари,
които не представляват опасност за участниците в движението;
3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) обозначени със
съответните опознавателни знаци.
(2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Движещите се по пътя три- и четириколесни
моторни превозни средства се оборудват и със:
1. обезопасителен триъгълник;
2. аптечка;
3. пожарогасител;
4. светлоотразителна жилетка.

Това е за оборудването. Не можах да намеря за вериги нищо. Но не съм чел всичко подробно. Ако на някой му се занимава, моля да пише. :haha:

Нед Окт 21, 2007 4:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2