|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:11 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ще се ВОЗИМ ли на ТАКСИ при 1.20 лв. за километър?
Автор |
Съобщение |
LEVSKI
|
За колани и аз не съм видял да слагат. Иначе че има, разбира се че има. Возил съм се със много свестни и разбрани, има и умни хора(самия аз съм карал такси :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) Но в общи граници една фирма като ОК СУПЕРТРАНС съотношението е 1 към 10, а и има доста братовчеди там 
|
Пет Сеп 21, 2007 1:03 am |
|
 |
Rokambol
|
LEVSKI написа: ...самия аз съм карал такси :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...) Точно по същата причина ( 5г.+ стаж като таксиджия) донякъде ги подкрепям, щото знам как се поддържа такси.
|
Пет Сеп 21, 2007 1:09 am |
|
 |
LEVSKI
|
Не е само до едната подръжка... Това е тежка и неблагодарна професия, в това няма спор и двамата сме го изпитали на гърба си. Друг е проблема тук, неадеквтни хора злоупотребяват, те самите незнаят до къде могат да стигнат. Същото е и при журналистите(нека някои колеги тук да не го приемат лично  ) Бяхме свидетели на фрапиращи неща, как шепа(първоначално) таксиметраджии блокираха София с което разкатаха играта на повече от два милона. Всеки трябва да осъзнава отговорноста на професията си.
|
Пет Сеп 21, 2007 1:26 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Те използваха трагедията за лични облаги. Значи в списъка с исканията им, на първо място бяха коланите. На второ да минават по Витошка, на 3-то отменяне на корпоративния данък. Какво има общо с убийството. Едва по нататък имаха искания за паник бутони,решетки и т.н. На вскички стана ясно че ги бяха насъскали. От една или от друга партия. Държавата пак стана мишка и не пожела да вземе твърдо решение. Трябваше да влезне жандармерията и и трябваха точно 10 мин и щяха да отпушат София. А не тъппа гамени да си правят каквото искат. Те били в траур. Ебати траура. багажника отворен, чалгата до дупка, кафенце, люпене на семки и смях на висок глас.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Пет Сеп 21, 2007 10:04 am |
|
 |
sota
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 09, 2006 5:49 pm Мнения: 84 Местоположение: София щат Люлин 5
|
Абе тия са луди да искат такова увеличение не че ми дреме понеже не се возя на такси,но кое такси се кара на бензин а само ревът че бензина бил скъп нали всички са на метан или газ егати наглетците. 
|
Пет Сеп 21, 2007 11:59 am |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
Гадни и нагли бакшиши. Аз заради единтакъв си продадох колата з/о където ме видеше и все ме претискаша в канавката или ми сечеше пътя , без значение кой колко човека вози изобщо не мисли /ако въобще може/ какво може да стане. Имам приятели в полицията и те се бяха навили да му видят сметката и да остане на улицата без книжка, ама трябваше да пиша жалба и от там какво следва, той ще разбере кой я написал и после щеше да ме излежи най много а аз щях да съм вече забравен, забравих да кажа че той е бивш пандизчия, на автогарата беше счупил ченето на един доцент от университета з/о оня го попитал гога ще тръгват. Та я ги зарежете тези гадняри и си карайте колиците, аз предпочитем пеш отколкото да ги хрантутя такива.
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Пет Сеп 21, 2007 1:24 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Оооо аз в плевен съм бил таксиджия. Цените бяха нещо от сорта на 4 лева от единия до другия край. Аз се качвам от центъра и квартала ми е на 1.50лв. с началната такса 2лв. Но пича реши че може да ме врътне и ми вика 6 лева. Аз гледам апарата 2.30. Питам го защо е 6 лева той вика промяна в цените. Казах му да изчака и се обадих на едни приятели. Като затворих му казах да излезне да му обясня че няма да му дам 6 лева а на всичкото отгоре ще го бия. Както си и помислих той си извика някви колеги по радиото, но нали и аз се обадих на мои хора и след малко половината Сторгозия беше се събрала като дойдоха колегите му му отговориха цитирам "Колега оправяй се сам". Изяде няколко шамара от мен и му казах да си ходи да не остане без кола...Просто такива лайна като бакшишите НЯМА!!! За тях само бой и нищо друго. Лошото е че в Сф нямам толкова познати иначе бих се заяждал на всеки, защото няма нито един без помпа или нещо друго, което вдига цените.
|
Пет Сеп 21, 2007 4:28 pm |
|
 |
Paparac
|
m1t3t0 написа: Оооо аз в плевен съм бил таксиджия.
Aaaaa, ама ти си го НАбил, щото аз реших, че ти самият си БИЛ таксиметраджия (като работа) и таман се зачудих как е възможно това, когато прочетох останалото и ми просветна :idea: 
|
Пет Сеп 21, 2007 4:56 pm |
|
 |
Ludmil Mandichev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 14, 2005 4:56 pm Мнения: 132 Местоположение: София 10 Триадица
|
Много си мечтая, но знам че е пълна утопия, поне един месец ВСИЧКИ да бойкотират такситата. Да повисят един месец и да си коментират. Всички заедно. Тогава ще станат по-ниски от тревата. Вярно, че работата им не е лека, но никой никого не е накарал насила да я работи тази работа. Но факт е, че са много задружни. Ако пак нещо стане за 1/2 час ще блокират София и пак ще им клекнат. Докато дават по телевизията как депутатите си карат както искат и нищо не става, всички ще си правят каквото искат. Докато няма ред за всички, само ще си коментираме по форумите. Таксита са най-явни. Ами ... по-добре да не почвам, че май няма област в която да кажеш това е наред.
_________________ Bravo 1.8 16V
|
Пет Сеп 21, 2007 9:24 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Хахахаха ааааабе Емооо Емоооо какъв таксиджия като имам книжка от 1 година  . Там такива без стаж зад волана не знам дали взимат 
|
Съб Сеп 22, 2007 12:45 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Ти па. Имам приятел в КАТ и ми е казвал, че е хващал бакшиш без книжка. Баща взима кола на лизинг, и бащата джитка нощем, а през деня за да могат да изплатят лизинга джитка сина му. На 17 години без книжка и вози хора !!! Боже боже ...
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Съб Сеп 22, 2007 1:47 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Абе тези са за разтрел. Представи си колко тъп трябва да си да пуснеш 17 годишен да кара из тази "джунгла". Не ми се мисли ако е станало някакво произшествие... :(
|
Съб Сеп 22, 2007 11:13 pm |
|
 |
Paparac
|
И какво стана, рипнаха ли такситата в София?
|
Пон Окт 15, 2007 11:52 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ludmil Mandichev написа: Много си мечтая, но знам че е пълна утопия, поне един месец ВСИЧКИ да бойкотират такситата...
Ако може с бойкота на такситата да си изключим и мобилните телефони...ехе...после ще са едни цени, народни, а не като сега - мародерски:evil:
|
Вто Окт 16, 2007 5:11 am |
|
 |
Ludmil Mandichev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 14, 2005 4:56 pm Мнения: 132 Местоположение: София 10 Триадица
|
Имах гости от Австралия. Взели са такси от централна автогара в София до Хотел Шератон. Взели са си и бележката, която ми дадоха. Цитирам:
НАЧ. ТАКСА 0,49
Т1 ЦЕНА 4,90
КМ 2,402 - 11,76
ЦЕНА НА ПРЕСТОЙ 1,90
ПРЕСТОЙ 3:19 МИН 6,30
ОБЩА СУМА 18,55
ОБЩ ПРОБЕГ 2,438 КМ
С.ДЕЧКОВ С2487 МР
Майче 1,20 на км. ще ни се струват евтинийка....
Хората казаха, че повече няма да дойдат в България!
_________________ Bravo 1.8 16V
|
Вто Окт 16, 2007 5:25 pm |
|
|