Дата и час: Съб Юли 12, 2025 12:35 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Мисля да махам Фиат-а 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST Мисля да махам Фиат-а
Здравейте,получи се едно доста гадно нещо ,за което писах в форума(че ми горят често бобините)и мисля да си продавам Фиата.Иначе съм доволен от вървенето и возията,но този тъп проблем,за който ми казаха "Ми те така си горят"(Динекспрес),малко намразих тази марка,какво да правя???Да купувам по-една бобина всеки месец(165лв)то това си е направо обирджийство,пък и мерака ми отиде от тази кола.....Както и да е,карайте си колиците без проблемно

Вто Окт 09, 2007 9:38 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Мисля да махам Фиат-а
pavel.stoykov написа:
Здравейте,получи се едно доста гадно нещо ,за което писах в форума(че ми горят често бобините)и мисля да си продавам Фиата.Иначе съм доволен от вървенето и возията,но този тъп проблем,за който ми казаха "Ми те така си горят"(Динекспрес),малко намразих тази марка,какво да правя???Да купувам по-една бобина всеки месец(165лв)то това си е направо обирджийство,пък и мерака ми отиде от тази кола.....Както и да е,карайте си колиците без проблемно

Колега не искам да те разочаровам, но тази система на запалване е възприета в почти всички бензинови автомобили след 98-а. Преди седмица сменихме 2 бобини на ново Рено Меган и то само след 40 000км каране. За да горят бобинките или са лошо качество или нещо вдига напрежението им и те пробиват.

Вто Окт 09, 2007 9:57 am
Профил ICQ YIM
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

Може,не съм запознат,но едно е да смениш бобина след 40000км,друго е да смениш 2 бобини след 2000км каране.За това че може да има някъде проблем съм съгласен,но тия тия от Динекспрес ми казват че да се прави диагностика нямало смисъл,защото те така си горяли,направо ме забиха в земята!!!Незнам къде да ида за да ми погледнат проблема след като уж те са доста добри и все пак те са специализан сервиз на Фиат

Вто Окт 09, 2007 10:03 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

pavel.stoykov написа:
Може,не съм запознат,но едно е да смениш бобина след 40000км,друго е да смениш 2 бобини след 2000км каране.За това че може да има някъде проблем съм съгласен,но тия тия от Динекспрес ми казват че да се прави диагностика нямало смисъл,защото те така си горяли,направо ме забиха в земята!!!Незнам къде да ида за да ми погледнат проблема след като уж те са доста добри и все пак те са специализан сервиз на Фиат

Е аз в софийски сервиз чух "Какво искаш от 90 коня, те толкова си могат", а колата дори не я бяха погледнали. Бих те пратил в Ямбол при Христо ако тези километри не те притесняват или поне се свържи с него и поговорете. Ника му тук е hit-ko. Не знам дали е правено, но не е лошо да се види запалителната система на високоволтов осцилоскоп. Компютърната диагностика в случая не би помогнала.

Вто Окт 09, 2007 10:17 am
Профил ICQ YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST кола проблем
не си попаднал на майстор затова са те наплашили
и при други коли има подобен проблем не колата трябва да смениш а сервиза
вземи А3 А4да се видиш в приключения на един модел има кабел за90 лв към едната бобина
на други имат 4 бобини около 350лв

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Вто Окт 09, 2007 10:18 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Моите бобини са на 200 000 км и си работят. Запалителната ми система е HITACHI. Проблема е другаде. Колата ти също е хубава. Но ти си решаваш дали ще я махаш. Ако взимаш пак втора употреба, пак нчма да знаеш на какво ще попаднеш. Успех

Сря Окт 10, 2007 8:53 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

pavel.stoykov написа:
.........тия от Динекспрес ми казват че да се прави диагностика нямало смисъл,защото те така си горяли,направо ме забиха в земята!!!Незнам къде да ида за да ми погледнат проблема след като уж те са доста добри и все пак те са специализан сервиз на Фиат

Не съм спец, но такъв отговор е меко казано несериозен. Потърси друг сервиз... нищо не гори просто така през 2000км. :shock:

Сря Окт 10, 2007 11:05 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
На един колега със същия двигател му изгоряха 2 бобини и накрая след многото диагностики колкото и смешно да звучи се оказаха КОФТИ СВЕЩИ!!!!! Смени си свещите и кара така колата още 1 година без проблем и я прододе все така вървежна и без проблеми!

Сря Окт 10, 2007 3:34 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Какъв е тоя сервиз Динекспрес.Бобини горят много трудно-обикновено при голямо разстояние между електродите на свещите ,пробив на лулите или вода в гнездата на свещите.При теб кое е?Не ходи повече в този сервиз-или ги мързи,или отбиват номера.

Сря Окт 10, 2007 8:47 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:

Вече съм ти отговорил на лично какво да направиш, но не си мисли , че тази система е капризна - просто тя си иска стандартното разстояние на свещите от 0.8 мм, а при налягането в цилиндрите условията за прескачане на искрата още повече се влошават и все-едно, че растояниието ти става 1.5 мм. , а ако твоето е било 1мм - представи си аномалиите!
Бубината не се плаши от късо във вторичната верига, проблема е ако не може да прескочи искрата през свеща - тогава тя си търси по-кратък път, обикновенно във бубината или през лулата !

Сря Окт 10, 2007 9:27 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Колега смени си сервиза Не колата повечето "разбирачи" мислят фиатките за големи каруци, но не е така. Както казват колегите нищо не гори просто така. Има един лаф щом скърца кревата нещо става а може и децата да скачат на него. :)

Чет Окт 11, 2007 11:42 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Здравейте колеги,благодаря ви за съветите,значи в гнездата за свещите нямам вода,но имаше малко масло(смених гарнитурата и сега я наглеждам дали пак няма да има масълце),но когато купих гарнитурата тия главоци от магазина не ми казаха че има 4пръстена на капака дето са отворите на свещите и от там явно ми влиза маслото при свещите,сега ще ги купя и мак ще го отварям да ги смена,свещите съм ги сменил с бош(ама както гледам из нета се оказват май ментета,защото за модела им,който пише на кутията BOSCH 92 FLR 8 LDCU(двуполюсни) в нета излизат че трябва да са еднополюсни,ще ги сменя и тях колкото се може по-скоро(защото този факт ме притесни)иначе ми намалиха тяхното разтояние на 0.8мм

п.п.Не ме разбирайте погрешно,много съм доволен иначе от колицата,просто тия гадни проблемчета много ме дразнят

Между другото някои от вас оварял ли е капака да сменя гарнитура,защото вчера като го свалихме имаше навсякъде по около половин сантиметър налепено масло(или утайка,или боклуци)незнам как да го опиша,засъхнало ,но като го размачкаш много хубаво се размазва...казаха ми че най-вероятно колата е карана или с малко масло или не е сменяно навреме и е станало така(като асфалт)

сега мисля в понеделник да измия двигателя и да налея ново масло(аааа,имам едно питане за маслото,казаха ми в едно сервизче дето ще ми правят промивка и ще ми сипят новото масло,че селината(селения ли е) не било хубаво масло(а те я дават с 10в40)и да си сипя по рядко малко(15в40)но друга марка

Пет Окт 12, 2007 11:35 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря на хит-ко и другите авери за помоща и съветите

Пет Окт 12, 2007 11:37 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Колега 15W 40 не е по рядко от 10W 40 а даже обратното!!!! Колкото до марката на самото масло всеки сам си решава какво да сложи! Аз лично съм доволен от Тотал,Мобил и ПРИСТА!!! Щом е препоръчително за твоя азтомобил да слагаш 10W 40 значи слагаш такова!!! Не ги слушаи разни измислени маистори че става кола се кара с минерално масло! Твоя ДВГ е с хидравлични повдигачи на клапаните и би било кофти история според мен да се слага минерално масло на тоя двигател.

Пет Окт 12, 2007 2:26 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Колега, виж www.cmi.bg на BG страницата - продукти - MORRIS - Какво масло да избера. Там също има и информация за добавка, която се сипва в старото масло. Караш 10-20 км. или работи на празаен ход 15 мин. Английска е и от многогодишен опит знам, че е хубава и върши работа. За маслото -- най-хубаво чети в книжката к'во пише и го спазвай.

Пет Окт 12, 2007 3:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]