|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 2:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Проблем:Горят ми често бобините
Автор |
Съобщение |
pavel.stoykov
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Сеп 25, 2007 11:00 pm Мнения: 28 Местоположение: Пловдив 03 Западен
|
 Проблем:Горят ми често бобините
Здравейте,имам доста гаден проблем и ако може някой да ми помогне,ще съм му доста задължен.Така,проблема е,че за 3месеца ми изгоряха 2бобини на моя фиат(а той е Мареа 98г.,1.8куб.с. 16в).Искам да попитам,дали честото горене на бобините не е свързано с газовата уредба???Или капака да ги прегрява нещо???Или ако някой е имал същия проблем,то как го е решил??То реално бобините не са изгорели,а искрата я хвърля между бобината и кабелчето(това отпред дето е от гума).
п.п.Ако някой може да ми каже дали се ремонтират тия бобини и къде???Благодаря ви предварително,ако можете да ми помогнете
Съжалявам ,че темата е излезнала 2пъти,нещо интернета откача
Случват се такива работи, няма проблем - изтрих дублираната тема. Rokambol
_________________ F.I.A.T. Marea 1.8 16v 1998year
|
Нед Окт 07, 2007 1:06 pm |
|
 |
Rokambol
|
Доколкото разбирам е нарушена изолацията, така ли?
P.S. Местя темата в Автоелектроника.
|
Нед Окт 07, 2007 1:15 pm |
|
 |
pavel.stoykov
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Сеп 25, 2007 11:00 pm Мнения: 28 Местоположение: Пловдив 03 Западен
|
Да,реално се получава пробив в изолацията(незнам дали така се нарича),тоест искрата место да отива към свеща,та излиза между бобината и изолацията(това гуменото,в което влиза свеща).Извинявам се,незнам дали го обеснявам добре
п.п.Rokambol благодаря ти за редактирането,не съм пускал теми тук(освен една)и незнам дали ги пускам в правилния раздел 
|
Нед Окт 07, 2007 1:19 pm |
|
 |
Rokambol
|
Причината за бягане на искрата не е задължително да е заради повредена изолация. Но едната е точно това. Няма как да знам какво става точно при теб, но опитай следното: омотай по цялата дължина (от долната част на бобината до края на лулата) кабела с бишоп (продава се в ел. магазините, не е скъп) и пробвай. Пиши за резултата.
P.S. Бишоп-а се разтяга, докато се омотава, за да има ефект. Следи дебелината, за да можеш да пъхнеш лулата в отвора. С какви свещи е колата? Марка, модел?
|
Нед Окт 07, 2007 1:47 pm |
|
 |
pavel.stoykov
Кара велосипед
|
ок,ще пробвам и ще пиша после..Има и още нещо което искам да попитам..моята мареа е със старите модели бобини,тоест тези които са по-големите(номер 46460582,които за 170лв,с двата болта за захващане),а разбрах ,че след средата на 98г.им дават другия тип бобини(по-малките ,не им знам точно номера,но тях ми дават в магазините за този мотор и марка,които са 95лв,с единия болт)..та въпроса ми е,ако сложа от този модел (втория),ще има ли проблем,защото все пак ги дават за 1.8куб???
|
Нед Окт 07, 2007 1:59 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
С какви свещи караш колега и дали не е много голяма междината им? Искрата пробива изолацията, защото и е по-лесно да пробие там а не през свещта.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Нед Окт 07, 2007 10:48 pm |
|
 |
pavel.stoykov
Кара велосипед
|
Значи,първата бобина като ми изгоря бях със свещи BERU C.8 14FR-7LDU френски(казвам бях,защото първо мислехме че някоя свещ е издумкала и затова първо ги смених тях с чисто нови)в магазина ми дадоха(като им показах старите)BOSCH 92 FLR 8 LDCU това пише на кутията и гледам че разтоянието е 1мм(с тях ми думна втората бобина),на старите не съм сигурен за разтоянието но като ги гледам е 2мм
п.п.Някой да помага,че не ми се дават още 350лв за бобини,да ме напъти къде мога да ида при специалист на фиат да помогне за проблема
|
Нед Окт 07, 2007 11:03 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|