|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 11:51 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Проблем сьс CD-то - при изкл. oт контакт се 'reset -ва'
Автор |
Съобщение |
niko_sbk
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Авг 23, 2007 9:17 pm Мнения: 15 Местоположение: Плевен
|
 Проблем сьс CD-то - при изкл. oт контакт се 'reset -ва'
Наскоро си сложих СД (Сони),и проблема е както казах, че при всяко изкл. на колата от контакт СД-то се ресетва (изчистват му се всички настроики)
А оригиналното радио си работеше и при изкл. контакт :roll:
И другото, което немога да разбера - за задните колони (за Фиат Брава става на вьпрос) има пуснати кабели оригинално, но без говорители, та немога да разбера кое кабелче е "+" и кое за " - ". За заден десен канал са - бяло/червен и синьо/червен , а за левия канал - синьо/бял и синьо/жьлт.
Та някои ако може да сьдеиства - ште сьм му много благодарен 
|
Чет Окт 04, 2007 11:58 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Точно със Сони се борих и аз. Реално само да включиш куплунга не става. Радиото се ресетва като изключиш от контакт. Трябва да измериш къде е постоянни + на куплунга и да вържеш и двата захранващи кабела на Сони-то към този +. Кабела на Сони-то си има едно мостче за тази цел. Мисля, че ще се справиш.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Окт 04, 2007 12:02 pm |
|
 |
Rokambol
|
CD-то се ресетва, защото не си му подал постоянен плюс на паметта. (Жълтия и червения кабели на CD-то трябва да са захранени заедно от независим от запалването плюс). Ако си ползвал оригиналните букси в колата, съществува едно разминаване със захранващите, специално за моделите на Сони. Необходимо е да се пресвържат. Ако не си на "ти" с електричеството, не прави тази операция самостоятелно. Потърси компетентен приятел. Кабелите за колоните няма значение как ще ги вържеш, стига да спазиш изискването, например бял с червена черта да е на плюс (или пък на минус), но за двата канала.
P.S. Ferrari пак ме е изпреварил :mrgreen:
Става и с мостче, но е по-добре да се извади нужния пин и да се премести на правилното място.
|
Чет Окт 04, 2007 12:08 pm |
|
 |
niko_sbk
Кара детска количка
|
Ferrari написа: Точно със Сони се борих и аз. Реално само да включиш куплунга не става. Радиото се ресетва като изключиш от контакт. Трябва да измериш къде е постоянни + на куплунга и да вържеш и двата захранващи кабела на Сони-то към този +. Кабела на Сони-то си има едно мостче за тази цел. Мисля, че ще се справиш.
И при това врьзване - при изкл. от контакт СД-то се изкл. без да се ресетва, или може да работи както оригиналното радио?
И каде е това мостче по-точно :?:
|
Чет Окт 04, 2007 12:17 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
Предполагам проблемът е точно този, който колегите казват ... Много пъти съм го срещал, на някои радиа просто кабелите за постоянното захранване и контакта са разменени - радиото работи, но си изтрива настройките като изкл. от контакт ... та смени местата на червения и жълтия кабели в куплунга и би трябвало да се оправи ...
едит: Това е ако искаш радиото ти да работи само когато колата е на контакт, иначе трябва да свържеш червената и жълтата към постоянния плюс...
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Чет Окт 04, 2007 12:17 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ако това е куплунга на старото ти радио, теб те интересуват пиновете, които отговарят на позиции 4 и 7. Респективно тях трабва да свържеш към аналогичните на новото CD. В документацията му ТРЯБВА да са посочени всички изводи. Между другото, ако е новозакупено, трябва да отидеш в сериз за монтаж (10-15лв) за да имаш гаранция.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Окт 04, 2007 12:28 pm |
|
 |
niko_sbk
Кара детска количка
|
Rokambol написа: Ако това е куплунга на старото ти радио, теб те интересуват пиновете, които отговарят на позиции 4 и 7. Респективно тях трабва да свържеш към аналогичните на новото CD. В документацията му ТРЯБВА да са посочени всички изводи. Между другото, ако е новозакупено, трябва да отидеш в сериз за монтаж (10-15лв) за да имаш гаранция.
"Rokambol" Благодаря много за схемата, ште хвьрля едно око на СД-то веднага штом намеря свободно време. А между другото погледнах в документацията на Сонито, и е дадено за захр. букса че пин/7 - е червен кабел, /4 - жьлт, и /8 - черен.
|
Чет Окт 04, 2007 1:20 pm |
|
 |
niko_sbk
Кара детска количка
|
Колеги оправих си проблема  . Ferrari прав излезе - те при Сонито хората са си предвидили мост с буксички, ма като го монтирвах парвия пат на барзо - няма кои да гледа ,ми хакнах буксите на барзо и аиде  :mrgreen: . Та сега го вьрзах както трябва
Благодаря на всички за сьветите и консултациите 
|
Пет Окт 05, 2007 12:56 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|