Дата и час: Вто Май 20, 2025 4:13 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Fiat Marea 1.9 JTD не върви както трябва-защо??? 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Fiat Marea 1.9 JTD не върви както трябва-защо???
Здравейте на всички от форума!!!
От една седмица съм щастлив собственик на Fiat Marea Weekend ELX 1,9 JTD 2000г.обаче щастието ми нещо не е пълно защото колата не върви така както си мисля,че трябва да върви едно JTD.Преди фиата имах Peugeot 206 2.0 HDI и оттогава съм фен на дизелите и по-специално на комън-реилите,защото тази кола просто беше върха по отношение на двигателя-ускорение,мощност,разход и т.н.
Относно Мареата-след 2000 км.,предимно извънградско си мисля че нещо и има на тази кола,защото просто няма мощност,особено на 5-та набира много мудно,едвам успях веднъж да вдигна 160,на по-ниските предавки по-става,но около 3000 оборота и нагоре нещо започва да се запъва,не мога да преценя в огледалото дали пуши много,но като че ли-да.А когато пусна и климатика положението става още по-зле.Знам,че колата е тежка и 105 к.с. не кой знае колко,но просто и те не се усещат както трябва,особено при по-високите обороти.Мина ми през ума ,че може някой филтър да прави мръсотии,но след като ги смених всичките положението остана същото,просто колата е "спъната" от нещо но не знам от какво.Иначе колата е много стегната и запазена,всичко и работи перфектно,разход-около 5/100 при нормално каране-110-120
Надявам се,че някой ще може да ми помогне да отстраня проблема,четох много компетентни мнениа във форума.
Благодаря предварително на всички колеги които се отзоват!!!!
Ще се радвам,ако някой колега от Варна ми препоръча свестен сервиз в града

Пон Окт 01, 2007 6:17 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Fiat Marea 1.9 JTD не върви както трябва-защо???
Yulian написа:
Здравейте на всички от форума!!!
От една седмица съм щастлив собственик на Fiat Marea Weekend ELX 1,9 JTD 2000г.обаче щастието ми нещо не е пълно защото колата не върви така както си мисля,че трябва да върви едно JTD.Преди фиата имах Peugeot 206 2.0 HDI и оттогава съм фен на дизелите и по-специално на комън-реилите,защото тази кола просто беше върха по отношение на двигателя-ускорение,мощност,разход и т.н.
Относно Мареата-след 2000 км.,предимно извънградско си мисля че нещо и има на тази кола,защото просто няма мощност,особено на 5-та набира много мудно,едвам успях веднъж да вдигна 160,на по-ниските предавки по-става,но около 3000 оборота и нагоре нещо започва да се запъва,не мога да преценя в огледалото дали пуши много,но като че ли-да.А когато пусна и климатика положението става още по-зле.Знам,че колата е тежка и 105 к.с. не кой знае колко,но просто и те не се усещат както трябва,особено при по-високите обороти.Мина ми през ума ,че може някой филтър да прави мръсотии,но след като ги смених всичките положението остана същото,просто колата е "спъната" от нещо но не знам от какво.Иначе колата е много стегната и запазена,всичко и работи перфектно,разход-около 5/100 при нормално каране-110-120
Надявам се,че някой ще може да ми помогне да отстраня проблема,четох много компетентни мнениа във форума.
Благодаря предварително на всички колеги които се отзоват!!!!
Ще се радвам,ако някой колега от Варна ми препоръча свестен сервиз в града

За да прецениш дали върви нормално или не, трябва да пробваш друга такава!
Аз, преди около седмица пробвах такава за около 200 км. и трябва да ти кажа, че си върви перфектно - учудващо бързо ускорява, вдига си 180-190 че си мисля, че ще вдигне и повече и при това беше комби!
При такова усещане като твоето, обикновенно причината излиза в дебитомера, което няма да се установи при компютърен тест или да се замери налягането на горивото, - това се вижда като стойности при комп. тест!
Във фирмения сервиз на Фиат смятам, че няма да ти откажат!

Пон Окт 01, 2007 10:16 pm
Профил WWW

UNREAD_POST 
Благодаря,колега,вярно,че не съм карал друга Мареа,за да направя сравнение,но съм карал коли с подобни като параметри двигатели и съм сигурен,че вървенето на моята не е нормално.А относно този дебитометър-четох и по други теми че е причина за разни такива проблеми,имаш ли представа скъп ли е,лесно ли се сменя и въобще нещо повече за него

Пон Окт 01, 2007 11:34 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Дебитоимер
Yulian написа:
Благодаря,колега,вярно,че не съм карал друга Мареа,за да направя сравнение,но съм карал коли с подобни като параметри двигатели и съм сигурен,че вървенето на моята не е нормално.А относно този дебитометър-четох и по други теми че е причина за разни такива проблеми,имаш ли представа скъп ли е,лесно ли се сменя и въобще нещо повече за него

Не е много евтин, определено...Но тук намерих и евтини такива...колко са читави вече не знам...Знам, че също се почистват тези дебитомери....
Ето един полезен линк....

http://klenbuterol.ifcho.net/?p=product ... 81-002-309

Вто Окт 02, 2007 2:50 pm
Профил

UNREAD_POST 
Благодаря за информацията,и аз чух че тези дебитомери се чистели някак,обаче не знам нито какво представлява,нито къде се намира.
Ако някой знае нещо повече,нека да пише,сигурно ще е полезно не само за мен

Вто Окт 02, 2007 8:28 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
моя го по4истиха със спреи за 4истене на карборатори.имаше тема за това каде се намира със снимки. а някой знаели какви стойности трябва да показва при диагнистика min-max :roll:

Нед Окт 07, 2007 9:47 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Моя съвет е първо да се погледне в резервоара сондата с цедките от където смуче гориво дали не е зацапана. Има тема относно почиестването и. При мен имаше ефект. Не изисква чак толкова време и е безопасна като процедура за разлика от почистването на дебитомера.

Пон Окт 08, 2007 12:17 pm
Профил ICQ YIM

UNREAD_POST Фиат Mареa TD100
И моята марейка има същия проблем.Не пуши но не развива повече от 150-60 км/ч.Турбото се усеща над 2000 об. а на 2300 ускороява яко но до 120-130.После едва едва до 160 макс. и това е.Дали е същия и моят проблем?И имали някакъв заместител на този препарат за почистване на MAF сензора,където е посочен в сайта даден по горе.
С уважение:Юли

Съб Мар 22, 2008 9:26 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Дебитомера ми е попадало като информация,че се чисти и само с въздух под налягане-взимаш компресор и продухваш.

Съб Мар 22, 2008 9:34 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST И аз съм за дебитомера!
Колега,не се коси...при мене беше така,но след като почистих дебитомера нещата се промениха!Много е важно също така,тва по мои наблюдения,какъв горивен филтър си слагаш.На мене един калпазанин ми продаде за 1.9TD/~15лв/ с идята че ставал и за JTD.То верно резбата става,но имам чувството,че колата е по-мудна от преди смяната.Този съвет за сондата мисля че е много добър и аз също ще се поуча от него!

Пон Мар 24, 2008 12:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]