Дата и час: Сря Май 21, 2025 2:16 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Глобиха ме 100лв :(( 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Глобиха ме 100лв :((
Понеже съм сЪвестен гражданин, отидох до общината да си регистрирам колата, платих си 2-та% еднократен данък и когато си мислех, че с това се раминах и съм готов, хоп - акт. За това, че не съм подал декларация в рамките на 2 месеца след придобиване на автомобила :evil: Акт-а е от 20 до 200лв. При мен 100лв. :evil: :evil: :evil: Сега трябва и тях да платя. Егати държавата. Казвам им, че веднага след регистрацията в КАТ съм отишъл в чужбина и съм се прибрал едва сега, не ги интересува, трябвало да упълномощя някой да свърши работата (да подаде декларация). Така, че не се мотайте много време, ако сте си купили нововнесена кола. Вече и давност няма, така че няма мърдане.

Вто Окт 02, 2007 6:41 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
а колко ти беше данъка,мен ме одрусаха яко за положин година платих 80лв или нещо такова.по документи се води че имам катализатор но те не ми го приеха.

Вто Окт 02, 2007 8:39 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
veroni написа:
а колко ти беше данъка,мен ме одрусаха яко за положин година платих 80лв или нещо такова.по документи се води че имам катализатор но те не ми го приеха.

За да ползваш данъчната преференция, мощността на автомобила следва да е максимум 100к.с. Твоята Фиатка е 103к.с. - така че ..........

Вто Окт 02, 2007 10:18 am
Профил
UNREAD_POST 
Много лоша работа...интересно мен защо не ме глобиха преди две години, явно нещо са ме проспали тогава. :?

Вто Окт 02, 2007 11:54 am
UNREAD_POST Re: Глобиха ме 100лв :((
Rokambol написа:
Понеже съм сЪвестен гражданин, отидох до общината да си регистрирам колата, платих си 2-та% еднократен данък и когато си мислех, че с това се раминах и съм готов, хоп - акт. За това, че не съм подал декларация в рамките на 2 месеца след придобиване на автомобила :evil: Акт-а е от 20 до 200лв. При мен 100лв. :evil: :evil: :evil: Сега трябва и тях да платя. Егати държавата. Казвам им, че веднага след регистрацията в КАТ съм отишъл в чужбина и съм се прибрал едва сега, не ги интересува, трябвало да упълномощя някой да свърши работата (да подаде декларация). Така, че не се мотайте много време, ако сте си купили нововнесена кола. Вече и давност няма, така че няма мърдане.

Аз си регистрирах колата в абсолютно последния ден, и то следобяд. Цели два месеца не намирах време. Иначе всичко си зависи от гадните чиновници, аз имам една мазда дето я купих преди близо две години, и още не съм я регистрирал в данъчното, но се разбрахме устно да не ме глобяват, и все още не са. Но при причината да не я регистрирам в данъчното е че не искат да ми я регистрират в КАТ заради пренабити(според тях!) номера на двигателя...и сега чакаме едни експертизи и глупости...глупости...

Вто Окт 02, 2007 12:49 pm
UNREAD_POST 
Да е те на място определят колко да те глобят, тъй ако си им по-симпатичен по-малко, аз са имам да плащам един акт и трябва да си разгледам телефоните да видим коий познавам, че лоша става работата.

Пет Окт 19, 2007 11:29 pm
UNREAD_POST 
Днес и аз най-после си регистрирах колата в данъчното. Днес беше 25-я ден от покупката, така че глоба нямаше. При всичките ми теманета, подмазвания, усмивки и ласкателства си ми регистрираха колата както си пишеше по талон и нито киловат надолу. Както и да е.
Платих данък до края на годината 42 (септември, октомври, ноември и декември) лв. На въпроса колко ще ми е данъка за цяла година отговориха ... 103 лв. Най-вероятно са се объркали, защото като сметна 3 х 42=126 лв. Следващата година със сигурност ще разбера колко е? :roll:

Пет Окт 19, 2007 11:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ейййййййййй ужас и аз още не съм я декларирала,как съм забравила значи....а са минали 2 месеца......ще се приготвям прихически за глоба :?

Fiat Barchetta 1.8 16V -now

Изображение

Пон Окт 22, 2007 4:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
Dessy написа:
Ейййййййййй ужас и аз още не съм я декларирала,как съм забравила значи....а са минали 2 месеца......ще се приготвям прихически за глоба :?

...къса пола, извити мигли, дискретен парфюм и загадъчен поглед - гаранция за минимално наказание :yahoo 3:

Вто Окт 23, 2007 7:37 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
И аз не съм се регистрирал, но не смятам и да го правя. При проверка от КАТ никой не търси бележката за данъка, а и тя не трябва да е в колата. Платен данък ще ми трябва, ако тръгна да я продавам. Тогава ще му мисля, а и начин си има.

Вто Окт 23, 2007 9:00 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Dessy написа:

...къса пола, извити мигли, дискретен парфюм и загадъчен поглед - гаранция за минимално наказание :yahoo 3:

Dessy, първо провери кой е на гишето за плащане на данъците. Ако е мъж - Rokambol е прав. Но ако е някоя злобна стара мома - по-скоро се облечи като монахиня.

Ferrari написа:
И аз не съм се регистрирал, но не смятам и да го правя. При проверка от КАТ никой не търси бележката за данъка, а и тя не трябва да е в колата. Платен данък ще ми трябва, ако тръгна да я продавам. Тогава ще му мисля, а и начин си има.

Ами ако ти поискат удостоверение (или там както се казваше) за дължими данъци. А поводи за това много. :dontknow:

Вто Окт 23, 2007 6:58 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Dessy написа:

Да да мерси да се появя така пред тези стари служителки ,ще ми тръшнат най-солената глоба,само ще ги паздразня допълнително :D ...иначе ако имаше мъже,еххх......... :roll: всичко би било много лесно :mrgreen:

Fiat Barchetta 1.8 16V -now

Изображение

Вто Окт 23, 2007 10:27 pm
Профил
UNREAD_POST 
Абе той колегата Рокамбол ги разбира тия работи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Само не разбрах това за извитите мигли, изкуствени ли трябва да са или ествествени и извити :36_2_33:

Сря Окт 24, 2007 1:27 am
UNREAD_POST 
Paparac написа:
....Само не разбрах това за извитите мигли, изкуствени ли трябва да са или ествествени и извити...

Трябва да придават на очите невинен и плах вид :mrgreen:

Сря Окт 24, 2007 7:30 am
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Paparac написа:
....Само не разбрах това за извитите мигли, изкуствени ли трябва да са или ествествени и извити...

Трябва да придават на очите невинен и плах вид :mrgreen:

Абе по-скоро разгонено плах, ама аре Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Сря Окт 24, 2007 8:39 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща