Автор |
Съобщение |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
 с газова уредба съм ....
от преди час и половина съм с газова уредба - Ловато .....
Чак ме е срам ....  като погледна постовете си от по-рано ... онези с мислите за газовите уредби .... но ... цената на бензина ... просто е убийствена .... и ща не .... вече съм 'газифициран' :lol:
Утре ще пътувам от София към с. Бистрилица тук ... /Монтана/
и след ден два ще напиша впечетления .... как се държи колата - за сега в София не намерих разлика от бензина .... но не съм карал с повече от 100 .... така че са сега толкова ...
p.s. Ще говоря с майстора ако е съгласен ще му направа реклама .... Поне за направата - всичко много ми хареса .... това как монтира частите .... за останалото - тепърва ще наблюдавам ....
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Чет Авг 04, 2005 8:18 pm |
|
 |
Yavor
|
 Re: с газова уредба съм ....
ivo написа: от преди час и половина съм с газова уредба - Ловато ..... Чак ме е срам ....  като погледна постовете си от по-рано ... онези с мислите за газовите уредби .... но ... цената на бензина ... просто е убийствена .... и ща не .... вече съм 'газифициран' :lol:
Един по един всички кацат на газ... Поне засегааа....
Вече май само Митака остана....
Чакаме и него... тъой тъкмо вкара Типака в ред - значи идеален момент за АГУ :lol:
А имаче момчета без майтап, ако трабваше да съм на бензин не знам как щеше да ми издържа бюджета:
Хасково-морето с обикаляня-Хасково=650км, 45 лева газ при завишен разход от многото обикаляне по плажове и капанчета. Ако бях на бензин - 85-90 кинта - е не мога ли да ги  тези парички вместо да финасирам Нефтохима??? Точно в такива случай е най-големия кеф на икономията...
|
Пет Авг 05, 2005 9:33 am |
|
 |
Ferrari
|
Yavor написа: ivo написа: от преди час и половина съм с газова уредба - Ловато ..... Чак ме е срам ....  като погледна постовете си от по-рано ... онези с мислите за газовите уредби .... но ... цената на бензина ... просто е убийствена .... и ща не .... вече съм 'газифициран' :lol: Един по един всички кацат на газ... Поне засегааа.... Вече май само Митака остана.... Чакаме и него... тъой тъкмо вкара Типака в ред - значи идеален момент за АГУ :lol: А имаче момчета без майтап, ако трабваше да съм на бензин не знам как щеше да ми издържа бюджета: Хасково-морето с обикаляня-Хасково=650км, 45 лева газ при завишен разход от многото обикаляне по плажове и капанчета. Ако бях на бензин - 85-90 кинта - е не мога ли да ги  тези парички вместо да финасирам Нефтохима??? Точно в такива случай е най-големия кеф на икономията...
Колата си седи пред блока, защото до работа ми е 5-10мин. само с един автобус. Оставам бетон по въпроса за газовата уредба и май ще си търся дизелова кола 
|
Пет Авг 05, 2005 9:47 am |
|
 |
D_boy
Кара кола
Регистриран на: Чет Юни 23, 2005 8:32 am Мнения: 211 Местоположение: София 05 Сердика
|
Не си сам Митак и аз съм с теб :lol:
_________________ FIAT COUPE 1.8 16V
|
Пет Авг 05, 2005 9:53 am |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
D_boy написа: Не си сам Митак и аз съм с теб :lol:
Все по-малко сте момчета! И аз вече съм газифициран.
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Пет Авг 05, 2005 11:00 am |
|
 |
D_boy
Кара кола
Регистриран на: Чет Юни 23, 2005 8:32 am Мнения: 211 Местоположение: София 05 Сердика
|
Малко ама стабилни няма да се предадем 
|
Пет Авг 05, 2005 11:24 am |
|
 |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
D_boy написа: Не си сам Митак и аз съм с теб :lol:
и аз съм в вас момчета, ама полагам сили да ви напусна...засега неуспешни
по въпроса за дизела, не е рентабилно при тая цена за нафтата (колкото бензина и расте) разликата в разхода е около 2 л на 100 км и като се наложи да смениш една помпа или дюзи или какъвто и да е ремонт на дизела и се връщаш в първи клас...
_________________ Fiat Bravo GT
|
Пет Авг 05, 2005 11:31 am |
|
 |
D_boy
Кара кола
|
Стой тука и нямяа да сбъркаш ВЕРВАЙ ми 
|
Пет Авг 05, 2005 11:39 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
D_boy написа: Малко ама стабилни няма да се предадем 
НИКОГА 
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Пет Авг 05, 2005 1:27 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
Yavor написа: ivo написа: от преди час и половина съм с газова уредба - Ловато ..... Чак ме е срам ....  като погледна постовете си от по-рано ... онези с мислите за газовите уредби .... но ... цената на бензина ... просто е убийствена .... и ща не .... вече съм 'газифициран' :lol: Един по един всички кацат на газ... Поне засегааа.... Вече май само Митака остана.... Чакаме и него... тъой тъкмо вкара Типака в ред - значи идеален момент за АГУ :lol: А имаче момчета без майтап, ако трабваше да съм на бензин не знам как щеше да ми издържа бюджета: Хасково-морето с обикаляня-Хасково=650км, 45 лева газ при завишен разход от многото обикаляне по плажове и капанчета. Ако бях на бензин - 85-90 кинта - е не мога ли да ги  тези парички вместо да финасирам Нефтохима??? Точно в такива случай е най-големия кеф на икономията...
Напълно съгласен съм с Явор. Уикенда ходих до морето 940км общо з 67лв, бензин щеше да е над 120лв.
Има един Лаф: "От студ умри - газар бъди!"
Новата версия "Дръж колата в гаража - газар бъди!" :lol: :lol: :lol:
Еи,и да не се засегне някой, това си е лично мое мнение, без да целя да обидя който и да е колега от форума :!: 
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Пет Авг 05, 2005 2:09 pm |
|
 |
null
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 4:59 pm Мнения: 73 Местоположение: София
|
като се разговорихте
София - Шумен - София = 40лв. за газ
Като тръгвах - до горе. в Шумен пак до горе = 19лв. в София пак до горе = 22лв.
Не мога да кажа точно колко километра са защото километража ми показва мили и аз вече не го гледам - ориентирам се по табелките
По табелки = 383 + 383 км
|
Пет Авг 05, 2005 3:29 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Дръж се Митко! И аз съм на бензин.А за дизела падне ли ти не се чуди.Дизела си е дизел малко гори и много върви. 
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Пет Авг 05, 2005 10:20 pm |
|
 |
Nino
|
Mitko написа: Yavor написа: ivo написа: от преди час и половина съм с газова уредба - Ловато ..... Чак ме е срам ....  като погледна постовете си от по-рано ... онези с мислите за газовите уредби .... но ... цената на бензина ... просто е убийствена .... и ща не .... вече съм 'газифициран' :lol: Един по един всички кацат на газ... Поне засегааа.... Вече май само Митака остана.... Чакаме и него... тъой тъкмо вкара Типака в ред - значи идеален момент за АГУ :lol: А имаче момчета без майтап, ако трабваше да съм на бензин не знам как щеше да ми издържа бюджета: Хасково-морето с обикаляня-Хасково=650км, 45 лева газ при завишен разход от многото обикаляне по плажове и капанчета. Ако бях на бензин - 85-90 кинта - е не мога ли да ги  тези парички вместо да финасирам Нефтохима??? Точно в такива случай е най-големия кеф на икономията... Колата си седи пред блока, защото до работа ми е 5-10мин. само с един автобус. Оставам бетон по въпроса за газовата уредба и май ще си търся дизелова кола 
Точно така Митак, само дизел...това ми е третата дизелова кола и всичко друго съм правил, но само не помпа и дюзи. Трябва доста усилия да положиш за да смарангясаш помпа на съвремен дизелов автомобил. Като единствен недостатък отбелязвам,по-честата смяна на маслата.Преди 10 дни взех едно Пунто-II 1.9d и то ми скри топката като ряз и ускорение.Бравичката беше доста по-тромава завалийката....говорим за дизели без турбо.Така,че според мен правилно си се насочил.
|
Вто Авг 09, 2005 6:52 pm |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
Дизел, дизел но и той гори много в градски условия, а и цената на дизеловото гориво не е малка.
|
Сря Авг 10, 2005 8:48 am |
|
 |
Nino
|
georgiarg написа: Дизел, дизел но и той гори много в градски условия, а и цената на дизеловото гориво не е малка.
Да,така е, но никога повече от 7/100 градско.Вярно, с газ излиза по-евтино, но все пак разправиите,инвестицията,проблемите с експлоатацията...пък и газта както виждам не е подмината от увеличение на цената.
|
Сря Авг 10, 2005 10:14 am |
|
|