Дата и час: Вто Май 20, 2025 2:18 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
КУЦА НАФТА 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST КУЦА НАФТА
Привет колеги!
Колата измина около 10000 км от последната смяна на маслото....и една сутрин като я запалих...трака като трактор...като се изфорсира малко тракането намалява, а като загрее - почти изчезва (при виски обороти съвсем изчезва). По таблото никакви лампи не светявт, освен тази за вода в горивния филтър...но само от време на време.
Отворих капачката на двигателя - валът е омаслен...не е насухо. Водих я на майстор да я чуе...каза, че няма никакъв проблем?!?? Явно има, защото до сега не е тракала така. Сега ще сменя масло и филтри, да видя дали няма да се оправи...
Да допълня, че върви много добре, не губи мощност...и въобще ако не тракаше така грозно при палене и докато загрее, нямаше да се кахъря ...естествено:)
Трака при ниските обороти в началото, после при подаване на газ(нафта де)...до към средните обороти над 2000 оборота няма тракане...
Много ще съм благодарен, ако някой сподели опит по въпроса, че не ми се ходи на майстор и да ми обяснява врели некипели...

Благодаря!

Последна промяна bbosta на Пет Окт 19, 2007 3:55 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 15, 2007 9:49 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Може да е тъпа идея, на моята Брава в ниските обороти и трака бронята явно е леко разхлабена чуват се разни вибрации, да не би като още не е загряла и нормализира оборотите да ти вибрира нещо?! Виждал съм подобно нещо и на други марки коли. А щом има и вода във филтъра?!? Пиши като смениш консумативите!

Съб Сеп 15, 2007 10:24 am
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
колеги смених консумативите, но тракането остана. Масларя дето ми обслужи колата, каза че двигателя звучи много добре и му харесва как работи....явно тракането не е от двигателя....при подаване на газ обаче....започва да ХЪРРРка...от какво може да е това? Няма разхлабени брони...Масларя каза, че някоя от дюзите можело да "пикае" ?!? каквото и да означава това на автомонтьорски език....явно е нещо лошо...
Фиатката ми неможеше да се разбере на дизел или бензин върви преди, а сега няма съмнение...трака като немски дизел:)
Възможно ли е да ми е разхлабен ангренажния ремък?!?? И евентуално ако е това, мога ли сам да го натегна, или колко ще ми струва в сервиз това удоволствие...

Пон Сеп 17, 2007 3:10 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST КУЦА НАФТА
колеги, оправи се тракането....от куца нафта се оказа.....досега винаги зареждах в петрол и си слагах добавка на "хелиос".....последно си напълних резервоара в една петролска бензиностанция в силистра.....явно въртят накаква далавера там и са ми сипали нещо друго :evil: :evil: :evil:
както и да е....изгорих един резервоар с омв премиум дизел.....и тракането понамаля....после изгорих още един ...и трякането изчезна....добре, че не ми остана време да я закарам на майстор, щото със сигурност щеше да ми "ремонтира" малкото звярче....
мисля да продължа с премиум дизела....по-добре скъпа нафта, отколкото куца нафта...голяма житейска мъдрост :)))

Пет Окт 19, 2007 10:02 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Мой близки имат нови дизелови коли. Едната е 1.9 JTDm и се кара само с премиум, а другата е 1.4 HDI и се кара само с VPower Diesel. Не мога да кажа кой е по-добър, но и двата мотора са много тихи и равномерни, а старта им е невероятен.

Пет Окт 19, 2007 10:16 am
Профил ICQ YIM
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Колеги аз карам служебен Форд Кънект TDCI , и зареждам в Петрол ,
Двигателя реве като на 15 г. Голф.

P.P забравих да уточня колата е нова на 26000км ,карам я от Април /когато е и купена/

Пет Окт 19, 2007 10:10 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Аз мойто Пунто МК2 1.9 JTD само в ЛукОЙЛ го зареждам и съм много доволен от тяхната нафта !!! :wink: :wink: :wink:
П.С. Имам и карта за 5 ст. отстъпка на всеки литър !!! :P :P :P :P

Съб Окт 20, 2007 12:18 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Angeto написа:
Аз мойто Пунто МК2 1.9 JTD само в ЛукОЙЛ го зареждам и съм много доволен от тяхната нафта !!! :wink: :wink: :wink:
П.С. Имам и карта за 5 ст. отстъпка на всеки литър !!! :P :P :P :P

И аз съм твърдо за Лукойлската нафта. Сипвал съм и от шел и омв и мисля, че няма особена разлика, но все пак лукойл са си по-добри. А и аз имам карта :mrgreen:

Пет Ное 09, 2007 12:06 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
shell v-power... няма грешка за дъртите дизели
иначе и аз зареждам от лук ойл ... може би е на 10метра от нас незнам :)

Пет Ное 09, 2007 12:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]