Дата и час: Вто Май 20, 2025 2:14 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Закупуване на FIAT Marea 1.9 TD или 2.4 TD? 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Закупуване на FIAT Marea 1.9 TD или 2.4 TD?
Здравейте! Предстой ми да закупя дизелов автомобил и се спрях за мен на най-удачният вариант - FIAT Marea. Та питането ми е за дизеловите версии от старото поколение. Най-общи въпроси - колко е нормалният харч при 90; 120 и градско, дали двигателите са сравнително сполучливи, като се има предвид, че аз не съм рейсър, просто най-обикновено каране, горят ли много масло, скъпо ли им излиза обслужването и въобще ремонтите. А и евентуалните особености, които трябва да гледам при покупка за този двигател. Длъжен съм да спомена, че и доста хора ми спонеха Golf Variant или Astra като по-здрава алтернатива, изтъквайки проблемите при FIAT с електрониката и слабото окачване като цяло, но не мисля, че са основателни. Според мен Marea е сполучлива кола, затова се допитвам и до вас!

Поздрави!

Пет Сеп 07, 2007 10:36 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не прави грешката да купуваш Голф или Астра :mrgreen:

На въпроса ти прочети тези две теми, има много от търсената от теб информация.

viewtopic.php?p=132527

http://fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?p=131069

Добре дошъл във форума :wink:

Преместих темата в правилния раздел

Пет Сеп 07, 2007 10:51 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST кола
Мареата е добра кола хубав избор
зависи как е карана
и да не забравиш да е караш на сервиз да е пергледат преди да дадеш пари .
от тук ли или някой ще ти е докара

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Сеп 07, 2007 10:56 pm
Профил WWW

UNREAD_POST 
Ами ще видим. Имам познати които внасят коли от Италия, ще се допитам до тях и дали ще ми докарат някоя или ще тръгна оттук да купувам. Иначе доколкото се поразрових из форума ми стана ясно, че 2.4 TD 125 е прекалено тежък за предното окачване, но от друга страна върви с повече екстри, но в крайна сметка не това е водещото, само климатика. Като, че ли се убедих, че по-добрият избор би бил 1.9 ТD 100. Оптимален баланс между поддръжка, разход и динамика.

Поздрави!

Съб Сеп 08, 2007 6:59 pm
Профил

UNREAD_POST 
мареата е суперкола. аз карам 1.9тд 100 и сам много доволен но имам малак проблем тарся глава за моята мареа може ли някои да ми помогне :(

Пон Окт 22, 2007 10:33 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
За повечето екстри при големия мотор - да ти кажа, зависи си от версията.
1.9 TD се предлага в трите модификации - SX, ELX, HLX
2.4 TD се предлага в ELX и HLX
Ако ти се случи да намериш 1.9 HLX, си има всичко - лети джанти 15", 2 еърбега, 4 елстъкла, климатроник и прочие.
Моята примерно е малко по-нова - 1.9 JTD HLX от 2000 г. и е с 15" лети джанти и гуми 195/55, 4 еърбега, 4 елстъкла, 2 елогледала, климатроник, предните седалки се коригират на височина също с електрическо моторче, а шофьорската има и подпора за кръста (не знам как точно се казва, но също се коригира с бутони отстрани на седалката), по принцип би трябвало да има и CD Changer в багажника, но моята няма.
Поне по документация JTD моторът е по-икономичен от TD, а е и доста по-модерен като концепция, затова моят съвет е да огледаш и за такива мареи.
Успех!

Чет Окт 25, 2007 10:01 am
Профил
UNREAD_POST 
borojaki написа:
...тарся глава за моята мареа може ли някои да ми помогне :(

Това е за раздел "Купува". Пиши там.

Чет Окт 25, 2007 10:38 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
borojaki написа:
мареата е суперкола. аз карам 1.9тд 100 и сам много доволен но имам малак проблем тарся глава за моята мареа може ли някои да ми помогне :(

За да нямаш същия проблем защо не поразгледаш и за JTD

Чет Окт 25, 2007 12:46 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Само да добавя - като си търсех кола, и аз се оглеждах за Астра, Ескорт, Голф и Пежо 306. Огледах няколко. Нямаш си представа какви невероятни морги бяха. Нямам претенции да разбирам много от коли, но дори и аз за около 2 минути разбрах, че тия коли са карани до спукване. Всики бяха уж на по 150 - 160 000 километра, но вътре, макар че се бяха постарали, беше леш. Седалките - прокъсани, воланът - изтрит до желязото, педалите - без следа от гуменото покритие, скоростният лост - с некви жалки висящи парцалки вместо кожа, предницата - цялата в драскотини и следи от камъчета, като запалиш, цялата кола се тресе и дави, гумите без следа от грайфер... Някакъв ужас просто! В сравнение с тия боклуци Мареата беше като чисто нова. След като обиколих сума ти автокъщи в София, Пловдив и Дупница и се нагледах на всякакви боклуци, се убедих, че за цена около 6 000 лева за дизелово комби на 8-10 години няма по-добър вариант от Мареата.

Пет Окт 26, 2007 11:29 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
yerdna написа:
Само да добавя - като си търсех кола, и аз се оглеждах за Астра, Ескорт, Голф и Пежо 306. Огледах няколко. Нямаш си представа какви невероятни морги бяха. Нямам претенции да разбирам много от коли, но дори и аз за около 2 минути разбрах, че тия коли са карани до спукване. Всики бяха уж на по 150 - 160 000 километра, но вътре, макар че се бяха постарали, беше леш. Седалките - прокъсани, воланът - изтрит до желязото, педалите - без следа от гуменото покритие, скоростният лост - с некви жалки висящи парцалки вместо кожа, предницата - цялата в драскотини и следи от камъчета, като запалиш, цялата кола се тресе и дави, гумите без следа от грайфер... Някакъв ужас просто! В сравнение с тия боклуци Мареата беше като чисто нова. След като обиколих сума ти автокъщи в София, Пловдив и Дупница и се нагледах на всякакви боклуци, се убедих, че за цена около 6 000 лева за дизелово комби на 8-10 години няма по-добър вариант от Мареата.

Много си прав колега.Вчера в Пловдив обиколих няколко Автокъщи и честно да ти кажа се втрещих като видях какви морги продават ,просто нямам думи.Имаше и Фиат Браво,Брава и бяха в много по-добро състояние ,но там пък цените почваха от 7000 лв, или аз нещо съм в час с цените или джамбазите са полудели.
Фиат Брава 1.6i 2000 г 7500лв. какво ще кажете...?
Докато в Стара Загора има много по-добри коли и на по-поносими цени.!
Имал съм немски Автомобил и повече не искам да имам .

Съб Окт 27, 2007 7:26 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
VESKO_BG написа:

7500 лв. е прекалено много за тази кола. Мисля ,че реалната цена е около 5400-5500 лв. Може малко повече ,но само ако наистина колата е в много добро състояние.

Съб Окт 27, 2007 12:42 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
VESKO_BG написа:
yerdna написа:

Много си прав колега.Вчера в Пловдив обиколих няколко Автокъщи и честно да ти кажа се втрещих като видях какви морги продават ,просто нямам думи.Имаше и Фиат Браво,Брава и бяха в много по-добро състояние ,но там пък цените почваха от 7000 лв, или аз нещо съм в час с цените или джамбазите са полудели.
Докато в Стара Загора има много по-добри коли и на по-поносими цени.!
Имал съм немски Автомобил и повече не искам да имам .

Това за моргите е съвсем нормално. Отвори www.mobile.de и потърси, да кажем, обяви за Marea JTD. Веднага ще забележиш, че най-евтините обяви са на нивото на най-високите във www.mobile.bg. Смятай тогава що за коли са тия, дето се продават у нас. Но явно хората в България започнаха да се усещат, че по-новите фиати (пунто, браво, брава, мареа) са съвсем прилични коли и не отстъпват на утвърдените марки като немските и японските и затова и цените са се вдигнали. Поне в София по мои наблюдения италианският автопарк се е увеличил драстично през последните няколко години.

Съб Окт 27, 2007 11:16 pm
Профил
UNREAD_POST 
Абе темата излезе извън дизелите, ама за Браво 1.6i 2000 г. 7500 лв. е МАЛОУМНА, БЕЗУМНА ЦЕНА!

Нед Окт 28, 2007 3:27 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]