Дата и час: Чет Юни 19, 2025 1:04 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Обслужване на дизелов двигател. 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST Обслужване на дизелов двигател.
Колеги от няколко дни съм собственик на ФИАТ Мареа 1.9ТД/97г.Днес отидох в един сервиз в ж.к.Люлин.Поисках диагностика+обслужване,смяна на всички консумативи/ремъци,ролки,масло,филтри те включиха и водна помпа=около 700лв+ако изкочи още нещо.Това нормално ли е?

Последна промяна ishen на Чет Авг 30, 2007 10:59 pm, променена общо 1 път

Пон Авг 13, 2007 5:00 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Обслужване на дизелов двигател.
ishen написа:
Колеги от няколко дни съм собственик на ФИАТ Мареа 1.9ТД/97г.Днес отидох в един сервис на ж.к.Люлин.Поисках диагностика+обслужване,смяна на всички консумативи/ремъци,ролки,масло,филтри те включиха и водна помпа=около 700лв+ако изкочи още нещо.Това нормално ли е?

Доста ми се вижда.

Пон Авг 13, 2007 5:02 pm
Профил ICQ YIM
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Добре де обслужването на дизела по-вече матеряли и ресурси ли гълта?

Пон Авг 13, 2007 5:26 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Не би трябвало да това обслужване да е повече от 250 лева без смяната на водна помпа. Нямам представа за цената й.

Вто Авг 14, 2007 1:34 pm
Профил ICQ YIM
ishen написа:
Колеги от няколко дни съм собственик на ФИАТ Мареа 1.9ТД/97г.Днес отидох в един сервис на ж.к.Люлин.Поисках диагностика+обслужване,смяна на всички консумативи/ремъци,ролки,масло,филтри те включиха и водна помпа=около 700лв+ако изкочи още нещо.Това нормално ли е?

Диагностика - 25лв.
Масло+филтри, маслен, горивен, въздушен, поленов - 120лв.
Обтегач, паразитна ролка, ремък - 180лв.
Водна помпа -70лв.
Общо: 395лв., +/- 20лв. Останалото трябва да е труд.
Смяната на ангренажа с ролките върви между 50 и 150лв. Маслото 5лв. Филтрите (всички) също.
Смяната на водната помпа с антифриза, при положение, че ремъка също се сменя, не трябва да е повече от 20лв.
Максимума е 200лв. труд. Дотук ~600лв. Ако ти дадат гаранция на частите и труда, цената е поносима.

Вто Авг 14, 2007 3:24 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

Rokambol написа:
ishen написа:

Диагностика - 25лв.
Водна помпа -70лв.
Смяната на ангренажа с ролките върви между 50 и 150лв. Маслото 5лв. Филтрите (всички) също.
Смяната на водната помпа с антифриза, при положение, че ремъка също се сменя, не трябва да е повече от 20лв.
Максимума е 200лв. труд. Дотук ~600лв. Ако ти дадат гаранция на частите и труда, цената е поносима.
Горе долу си познал,но ето виж сам фактите като диагностичен лист не получих а продължава да ми свети лампичката на инжектора. http://img209.imageshack.us/my.php?imag ... 575fu3.jpg

Пет Авг 24, 2007 9:55 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

ishen написа:
Rokambol написа:
ishen написа:

Диагностика - 25лв.
Водна помпа -70лв.
Горе долу си познал,но ето виж сам фактите като диагностичен лист не получих а продължава да ми свети лампичката на инжектора. http://img209.imageshack.us/my.php?imag ... 575fu3.jpg

На мойта пунта 1.9JTD ми излезе 430лв. с труда в сервиза. Нямам представа колко ти е водната помпа, но 700 ми се виждат бая.

Пет Авг 24, 2007 10:12 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
То си пише там-водна помпа=80лв.Интересното е че ми казаха за водната помпа се сменява задължително.Крайна сметка парите не са ми ги вземали насила.Сам се набутах но става дума за коректност,която в този случай я няма.

Пет Авг 24, 2007 12:06 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ishen написа:
То си пише там-водна помпа=80лв.Интересното е че ми казаха за водната помпа се сменява задължително.Крайна сметка парите не са ми ги вземали насила.Сам се набутах но става дума за коректност,която в този случай я няма.

Ми виж, то човек веднъж се лъже :wink: А впрочем, в кой сервиз в Люлин ходиш? А си смених консумативите с АС Колос и съм доволен от тях, баща ми също с неговата астра. Можеш да питаш там слеващия път :)

Пет Авг 24, 2007 2:06 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Това е срещу Бриколажа. А ти ако напишеш къде се намира сервиза в който ходите ще съм ти благодарен,защото много молко са точните места в днешно време.

Пет Авг 24, 2007 2:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
Това за задължителното сменяване на водната помпа не го разбрах. Що за идиотщина да сменяваш здрава част???

Съб Авг 25, 2007 7:06 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Обяснението беше, че понеже нали ще се сменява ангренажен ремък а тя/водната помпа/е там да не стане някой фал.Понеже не разбирам се съгласих на смяната.

Съб Авг 25, 2007 7:35 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ishen написа:
Това е срещу Бриколажа. А ти ако напишеш къде се намира сервиза в който ходите ще съм ти благодарен,защото много молко са точните места в днешно време.

Сервиза, за който ти казах се намира много близо до този където ти си ходил. По същия булевард продължаваш към центъра и на втория светофар завиваш в дясно. От там е на има-няма 100 метра от дясно, абе той се намира точно срещу фантастикото на Люлин 1.

Нед Авг 26, 2007 7:59 am
Профил
UNREAD_POST 
ishen написа:
Обяснението беше, че понеже нали ще се сменява ангренажен ремък а тя/водната помпа/е там да не стане някой фал.Понеже не разбирам се съгласих на смяната.

В това има резон, но само ако частта е оригинална. Само че оригиналната няма да струва 80лв., а доста повече.

Нед Авг 26, 2007 6:49 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Значи и това го слагаме в графа "Автоголове".Какво да се прави учиме се.

Пон Авг 27, 2007 11:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща