|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 6:24 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
chuni
|
 Антирадар
Какво е вашето мнение относно антирадарите законни ли са или са забранени за ползване ?
|
Нед Юли 31, 2005 6:04 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
 Re: Антирадар
chuni написа: Какво е вашето мнение относно антирадарите законни ли са или са забранени за ползване ?
В закона има специален текст срещу употребата им ...нещо от рода на "антирадари и други тех.у-ва ...бла-бла-бла"-т.е.-и незаконни и забранени са -просто казано.../не съм юрист,но мисля че смисъла е ясен.../
Съвсем друг е въпроса ,доколко това се спазва и преследва от "органите..." :lol:
Нед Юли 31, 2005 6:43 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Антирадар
chuni написа: Какво е вашето мнение относно антирадарите законни ли са или са забранени за ползване ?
В закона се споменава, че са забранени устройства смущаващи работата на полицейските системи за контрол на скоростта. Това именно са аинтирадарите. Масовите устройства които се продават на пазара са т.нар. радардетектори и те по нищо не се отличават от обикновеното авторадио освен по това че са настроени на други честоти. Никой полицай няма право да ти се заяде за такова устрйство.
|
Нед Юли 31, 2005 6:49 pm |
|
 |
chuni
|
Аз също се чудех защото в Метро се продават свободно дори бяха на първа страница в рекламната брошура.
|
Нед Юли 31, 2005 6:50 pm |
|
 |
Ferrari
|
chuni написа: Аз също се чудех но в Метро се продават свободно дори бяха на първа страница в рекламната брошура.
Да допълня за "антирадара". При него се ползва техниката за излъчване на смущаващ сигнал на същата честота на която работи полицейския радар. Резултата е блокиране на радара, заради което тези устройства са забранени. Много недобросъвестни ченгета ползват закона за да си набавят радардетектори зрез конфискация или пък да приберат някой лев. Нямат право да конфискуват радардетектори и ако ви се заядат покажете им познаване на закона. Също така ако се стигне до разправия за конфискуване куката е длъжен да състави протокол. Той е наясно, че такъв не може да състави.
|
Нед Юли 31, 2005 6:55 pm |
|
 |
chuni
|
Mitko написа: chuni написа: Аз също се чудех но в Метро се продават свободно дори бяха на първа страница в рекламната брошура. Да допълня за "антирадара". При него се ползва техниката за излъчване на смущаващ сигнал на същата честота на която работи полицейския радар. Резултата е блокиране на радара, заради което тези устройства са забранени. Много недобросъвестни ченгета ползват закона за да си набавят радардетектори зрез конфискация или пък да приберат някой лев. Нямат право да конфискуват радардетектори и ако ви се заядат покажете им познаване на закона. Също така ако се стигне до разправия за конфискуване куката е длъжен да състави протокол. Той е наясно, че такъв не може да състави.
А пък аз досега все го криех като ме спрат .
|
Нед Юли 31, 2005 7:00 pm |
|
 |
me_to_u
|
|
Нед Юли 31, 2005 7:25 pm |
|
 |
1115
Модератор
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 9:20 pm Мнения: 272 Местоположение: София
|
.............
Последна промяна 1115 на Пон Апр 16, 2007 8:28 am, променена общо 1 път
|
Нед Юли 31, 2005 8:24 pm |
|
 |
Ferrari
|
1115 написа: Само да допълня нещо - радардетекторите са лазерни у-ва. Не се забраняват от закона и се продават свободно със сертификат. Най-добре е да купите такова от метро (кобра) или фирма Рак (пак кобра) която е доставчик на същите и от където купуват (взимат напред ) метро.
Ползвам точно Cobra. Устройството не е забранено.
|
Нед Юли 31, 2005 8:40 pm |
|
 |
1115
Модератор
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 9:20 pm Мнения: 272 Местоположение: София
|
.......
Последна промяна 1115 на Пон Апр 16, 2007 8:29 am, променена общо 1 път
|
Нед Юли 31, 2005 8:43 pm |
|
 |
koolio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 1:40 pm Мнения: 112 Местоположение: София 16 Студентски
|
Малко юридическа мисъл от мен по въпроса:Конституция на РБ чл.32 ал. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Т.е. имаш право да знаеш, че си следен от полицейски радари, но не и да променяш показанията им и да пречиш на работата на КАТ.
|
Нед Юли 31, 2005 10:10 pm |
|
 |
chuni
|
koolio написа: Малко юридическа мисъл от мен по въпроса:Конституция на РБ чл.32 ал. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Т.е. имаш право да знаеш, че си следен от полицейски радари, но не и да променяш показанията им и да пречиш на работата на КАТ.
Но нали с радардетекторите не се променят показанията на радарите на КАТ съответно не им пречиш.
|
Нед Юли 31, 2005 10:47 pm |
|
 |
koolio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 1:40 pm Мнения: 112 Местоположение: София 16 Студентски
|
Именно де. Нали това казвам  .
|
Нед Юли 31, 2005 11:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|