|
|
Дата и час: Пет Юли 04, 2025 5:07 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
17 см говорители във вратите на Марея?.... отговорът е ДА
Автор |
Съобщение |
cerrone
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 8:16 pm Мнения: 24 Местоположение: 1,950 km West of Varna
|
 17 см говорители във вратите на Марея?.... отговорът е ДА
здравейте, един бърз въпрос.
търсих из нет-а да открия дали се предлагат адаптори за говорители за предните врати на моята Марея. искам да ги сменя, а както знаете оригиналните са елипсовидни с по нестандартен размер. искам да ги сменя с компонентната ми система на Херц.
обаче откривам само адаптери за 13 см говорители.
въпросът ми е: могат ли да се сложат 17см говорители и ако е така, къде могат да се намерят такива адаптори? пазаруването онлайн не ми е проблем, така че ако някой има линк към сайт с такива може да ми го изпрати.
благодаря предварително
Последна промяна cerrone на Чет Юни 28, 2007 11:36 am, променена общо 1 път
|
Пон Юни 04, 2007 1:39 pm |
|
 |
cerrone
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 8:16 pm Мнения: 24 Местоположение: 1,950 km West of Varna
|
бре, няма ли някой дето да знае?
|
Сря Юни 06, 2007 3:28 pm |
|
 |
Rokambol
|
Мисля, че няма да стане без рязане. Вчера си свалях кората заради копчето на стъклата и специално огледах, но не мисля, че ще се вмвсти 17 см. говорител, освен ако не хванеш "зеге"-то 
|
Сря Юни 06, 2007 10:26 pm |
|
 |
the_best
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Юни 22, 2007 5:54 pm Мнения: 10 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
И аз се интересувам от същото нещо. Може ли да се сложат такива говорители? Колега, ти сложи ли ги? Я разправяй как стана номера?
|
Пон Юни 25, 2007 11:45 pm |
|
 |
Paparac
|
the_best написа: И аз се интересувам от същото нещо. Може ли да се сложат такива говорители? Колега, ти сложи ли ги? Я разправяй как стана номера?
Ти нали прочете поста на Rokambol?
|
Пон Юни 25, 2007 11:53 pm |
|
 |
the_best
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Юни 22, 2007 5:54 pm Мнения: 10 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
Прочетох го, да, но се надявах cerrone да сподели с нас как се е справил. И все още чакам.
|
Вто Юни 26, 2007 9:36 am |
|
 |
cerrone
Кара велосипед
|
здравейте, малко се позагубих, защото нямах достъп до интернет тия дни.
това обаче ми даде само повече време за да си играя с поставянето на преходници за 16,5 или 17 см говорители на предните врати на Мареята. мога да се похваля, че за два дена, по 3 часа на ден, успях да изпълня мисията Hertz ESK 165 + Marea = finally a great sound.
преходници продават, само че не в България. С последното изречение строших ентусиазма на повечето от вас. съжалявам. все пак италианската фирма Phonocar ( www.phonocar.it) произвежда абсолютно всякакви преходници и аксесоари за всички модели коли. срещу 30 лева все пак успях да се сдобия с два такива, направени за Браво, Брава и Марея.
Все пак Rokambol е прав за едно нещо - рязане имаше, но само защото използвах моите любими Херцове, които имат голям магнит. самото то беше минимално - само една малка дъгичка в горния край на ламарината, която направих с обикновенна ножовка. пробвах да пасна 17 см Пионерки от серията Acelerate и те паснаха без проблем дори и без рязане. има малка уловка естествено. дори и да и намерите малко по-плитки говорители ще се наложи да разпробиете горните две дупки за захващането на адаптера наново. макар и да беше специално пригоден за тази кола те просто не си паснаха. но това не е голяма болка в сравнение с факта, че вече звука е много по-добър.
направих и снимки на поставянето, които ще пост-на малко по-късно в темата. така и така махах корите си направих и възможно най-евтината шумоизолация на вратите, като използвах лента на битумна основа, използвана за покривни конструкции. снимал съм я и нея. продават я в Бриколаж или Практикер и струва от порядъка на 15 лева за размер 5см х 10 метра. ако я използвате разумно една ролка стига и за двете врати. с нея затворих всички дупки по конструкцията на вратата, с което постигнах по-добра среда за работа на говорителя и по малко вибрации на самата врата.
това е засега. като ми остане малко време ще пост-на и снимките.
до скоро
|
Вто Юни 26, 2007 10:12 am |
|
 |
cerrone
Кара велосипед
|
ето и снимките:
това е лентата за изолация на покриви и улуци. викат и "flash tape". не я гледайте как се казва - може и да не намерите същата. със сигурност обаче има в Бриколаж една чешка марка, която забравих как се казва. май нещо производно на "Stiko". етикета и е жълто и червено. има различни дебелини - 5,10 и 15 см като дължината е 10 метра. моята беше 5см х 10м и дори ми остана малко. ако бях облепил и вратата отвътре обаче нямаше да стигне.
това са две снимки докато запълвах дупките по вратата. отзад на мястотo, където лентата не контактува с метала съм оставил защитното и покритие за да не се залепят боклуци и прах по нея.
това е адаптора за 16,5 см говорители
това е оригиналния говорител. супер калпава изработка и то с нестандартен размер. защо бе италианци такива????
трябва да се разпробият нови дупки в ламарината за горните две дупки на адаптора.
в горната част на фабричния отвор се личи малко къде е играла ножовката - малката дъга около 7-8 см. дори не си играх да го режа метала, ами с малки прорези нагоре го огънах навътре във вратата. така ще действа и като предпазен "навес" над говорителя, ако рече нещо да тече вода отгоре му.
не забравяйте да сложите малко лента от вътрешната страна на вратата зад говорителя. ако ви се занимава и облепете я цялата. ще стане още по-добре.
Херца вече е "заспал" на мястото си
тука май е мястото да сложа и означението на кабелите към говорителите - признавам, че го взех от пост-а на Uneek, но мисля, че тук е добре да бъде поместен отново.
Speaker Cabling Block Position
Colour
Use
1
Light Blue / Yellow
RH Rear Speak +
2
Light Blue / White
RH Rear Speaker -
3
Pink / Black
RH Front Tweeter & Door Speaker +
4
Black / Violet
RH Front Tweeter & Door Speaker -
5
Red / Yellow
LH Front Tweeter & Door Speaker -
6
White / Black
LH Front Tweeter & Door Speaker +
7
Light Blue / Red
LH Rear Speaker +
8
White / Red
LH Rear Speaker -
Розово4ерния кабел и виолетово черния са ти съответно +/- в дясната врата, а чернобелия и червеножълтия са ти +/- отляво.
ами засега това е. като почна да запълвам багажното отделение мога да пост-на още снимки. естествено ако имате желание да ги гледате 
|
Вто Юни 26, 2007 2:00 pm |
|
 |
the_best
Кара детска количка
|
Браво за снимките! Нашата Мареа е комби версията и отпред по може да се сложат говорители, но отзад е някакъв пълен ужас. Иначе аз съм се спрял на същите Херц за отпред, а за отзад направо незнам.
|
Вто Юни 26, 2007 7:00 pm |
|
 |
Rokambol
|
За да не отварям нова тема, ще спомена, че тези дни ще се пробвам да сложа големи говорители, отзад на Мареа-та (седан) и тъй като това се явява проблем (поне така съм чел по форумите) ще направя детайлни снимки, защото съм сигурен, че ще се справя. Заинтересуваните да потърпят няколко дена. :mrgreen:
|
Чет Юни 28, 2007 12:18 am |
|
 |
cerrone
Кара велосипед
|
Радвам се, че снимките са ви харесали. извинявам се ако са с голям размер.
Rokambol звука от задните ми говорители е повече от задоволителен.
the_best слагането на по-големи говорители отзад е оправдано само ако не мислиш да слагаш бас в багажника. ако ще слагаш все пак, както съм реши аз, то остави фабричните, които само ще създават лека пространственост на звука, а наблегни на предната линия, която всъщност е най-важната. инвестирай там. нали звуковата картина трябва да е пред теб, а не някъде до подлакътника на задната седалка.
пойграйте си малко с обезшумяването на вратите. ефекта е само положителен, особенно ако слагате мощни говорители, които със сигурност ще доведат до вибрации в ламарините и корите.
багажника дори и на седана е толкова голям, че спокойно понася слагането на бас като все още остава място за щайгите с домати 
|
Чет Юни 28, 2007 9:28 am |
|
 |
the_best
Кара детска количка
|
cerrone, не мисля да слагам бас туба в багажника, защото колата е комби и е на бащата, а той не иска да му се пречка една бас туба отзад. И си е прав, защото като паднат седалките багажника става огромен. А аз живот и здраве мисля на есен да си взема една Брава, но все пак искам и на Мареата да сложа нещо. И ще те помоля да сложиш снимки на предните говорители със сложена кора на вратите, ако не ти е проблем.
Къде намери преходници за 13см говорители? Дай линк ако е от нета. Притеснявам се като отида да слагам аудиото в специализиран магазин да не ме прекарат с цената на тия преходници.
|
Чет Юни 28, 2007 3:30 pm |
|
 |
cerrone
Кара велосипед
|
като отидеш на сайта http://phonocar.it и напишеш в search-a "Marea" и натиснеш "cerca" ти отваря резултати за всякакви аксесоари за колата.
това е преходник за 13 см говорител
а това е моят за 17 см
цената и на двата модела е 15 евро. както казах моите не са купени от България. не съм сигурен къде можеш да отидеш да купиш :(
ако имаш някакви дърводелски умения, много лесно можеш да си изрежеш такива от ПДЧ плоскост.
ако пък нямаш никакъв опит със свалянето на кори монтажи и т.н. е хубаво да отидеш на специализиран сервиз, където наистина ще ти дадат и гаранция за добре свършена работа.
the_best ако не се лъжа си от Варна и аз лично ти препоръчвам аудио мазагина под автогарата, който е на булеварда - "Автозвук" се казва. до спирката на Патриарха. Стефан работи бързо, коректен е и ако имаш проблем ще ти помогне поне със съвет.
снимки със сложена кора не съм правил, но ако не забравя ще направя и ще пусна по-късно. всъщност разлика няма само от решетката вече ме гледат и ми се усмихват като слънца моите Херцове 
|
Чет Юни 28, 2007 5:57 pm |
|
 |
Rokambol
|
cerrone написа: Радвам се, че снимките са ви харесали. извинявам се ако са с голям размер. Rokambol звука от задните ми говорители е повече от задоволителен.
Седан ли ти е Мареа-та? Ако да, моля те, снимай задните говорители при свалена кора. Отгоре и отдолу.
|
Чет Юни 28, 2007 6:19 pm |
|
 |
the_best
Кара детска количка
|
Благодаря, cerrone, ще отида до там веднага щом намеря време.
|
Чет Юни 28, 2007 6:27 pm |
|
|