Дата и час: Вто Май 20, 2025 2:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
TD100 колко бързо качва оборотите на празен ход ? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST TD100 колко бързо качва оборотите на празен ход ?
Колеги одеве човъркахме едно мондео ТД 90коня и трябваше да го задържа на 2000 оборота.Фоляма мъка беше още докато му барна гаста и оборотите скачат много над 2000,а като я пусна супер бързо падат.Мойта ТД100 няма нищо общо като дам гас на празен ход доста тежко вървят доката не влезе в турбо режим.Важте TD100 как са ?

Нед Апр 22, 2007 8:40 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Ами колега и мойта е като твойта , с тази разлика , че турбото все едно го няма.
Явно има някакъв проблем , но като ходих на диагностика ми казаха , че всичко е наред
и нещо от рода на - " Ами това е дизел , ти сега да не очакваш и да върви ? "

Вто Апр 24, 2007 11:18 pm
Профил

UNREAD_POST 
съштата работа .не откъсва.не мога да си го обясня.питам на вред всеки вдига рамене. карах вчера един леон - пръсва кората

Чет Май 17, 2007 6:41 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Личи , че много от майсторите са майстори на ниво да разбират от соц автомобили. Оборотите трябва на празен ход да се качват много бързо и с лекота и да влизат дори в червената зона. Щом на място оборотите вървят тежко, не изобщо не вярвам колата да върви и на скорост. КОйто не му върви колата и собено във високи обороти след 3000 да се изчистете дебитометъра или поне го извадете да видите как изглежда. И най-добре е да се изчисти и да се пробва тогава. На всички предавки трябва да си ускоряват колите до 4 хиляди оборота съвсем нормално.

Изказвания от сорта "абе ти кво искаш, това е дизел, да не искаш да не харчи пък да върви" са смехотворни.
Само днес пробвах една марея JTD и тя след 3 хил. оборота качва много бавно на място, след 3500 хич и стига и до 4 ама се влачи бавно стрелката. Просто в двигателя не се вкарва гориво. После запалих едно браво, което с настъпен докрай педал на място стига до 2500 оборота и нито грам повече.

Вече съм свалял дебитометъра само и само да видя какво представлява на живо. Казаха ми как ще го прецакам, ако го изчистя или как с чистене не става нищо. Ама аз докато не видя какво е що е и да помисля сам на никой не вярвам. Иначе моя си работеше и без да го чистя. След чистенето може би минимално по-добре върви. Само болтовете му са много гадни и въпреки че имах всевъзможни комплекти отверки с накрайници всякакъв размер еврейска звезда нито една не стана и счупех две отверки от тип който дори не знам как се казва, та може би с клещи става по-добре.

За чистенето препоръчвам , много качествен контактен спрей, който се изпарява много бързо и не остава нищо. С някои скапани видове контактен спрей не се чисти нищо. Става и спирт но не знам колко добре чисти. Също е добре да се продуха или поне да се изчака добре да изсъхне. Става добре и с чист бензин, но мен не ми допадна идеята, а и имах много качествн контактен спрей, който просто чисти супер и изсъхва максимално бързо. Използвах и мека четчица.

Пон Сеп 24, 2007 11:21 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Моята мареа тд100 включва турбото при 2200об/мин и тогава тръгва като самолет.
Кажи на твоя маистор че ако намери кола 100к. с. (бензинова) която да върви повече от ТД100 аз ще му подаря мареата

Съб Сеп 29, 2007 6:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]