|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 4:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
max-2
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 4:07 pm Мнения: 51 Местоположение: Пловдив
|
 Опасна повреда-Типо
Миналия ден м/у хотел Лайпциг и колелото на Васил Априлов на бяло типо се беше отка4ила предната лява гума (като на жигулка, от шарнира). Полуоската измъкната от скоростите, те4е масло, гумата в калника, колата неподвижна... Малкият дявол...
Страшното е, 4е шарнирния болт се беше скъсал от ябълката, на края на конуса, който остава в шенкела. Ясно си ли-4еше умора на метала по ръждата, която беше във вид на шайба с периферия 5-6 мм и централна 4аст без рзжда около 8 мм, която бешеостанала да държи до крити4ния момент на ряъкото с4упване...
Никой не е застрахован от такава слу4ка, независимо колко стара кола кара. Моля хората, които разбират от метали, от коли, да кажат как може да се хване такъв дефект, преди да е станало късно...
Пиша с кредор, но нещо не става от тоъи цомп.
|
Сря Май 16, 2007 11:59 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Опасна повреда-Типо
max-2 написа: Миналия ден м/у хотел Лайпциг и колелото на Васил Априлов на бяло типо се беше отка4ила предната лява гума (като на жигулка, от шарнира). Полуоската измъкната от скоростите, те4е масло, гумата в калника, колата неподвижна... Малкият дявол... Страшното е, 4е шарнирния болт се беше скъсал от ябълката, на края на конуса, който остава в шенкела. Ясно си ли-4еше умора на метала по ръждата, която беше във вид на шайба с периферия 5-6 мм и централна 4аст без рзжда около 8 мм, която бешеостанала да държи до крити4ния момент на ряъкото с4упване... Никой не е застрахован от такава слу4ка, независимо колко стара кола кара. Моля хората, които разбират от метали, от коли, да кажат как може да се хване такъв дефект, преди да е станало късно... Пиша с кредор, но нещо не става от тоъи цомп.
Този шарнир е тропал като за световно. Това си е престъпна нехайност от страна на собственика.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Май 16, 2007 12:05 pm |
|
 |
maiden
Кара кола
Регистриран на: Нед Фев 19, 2006 3:57 pm Мнения: 316 Местоположение: София кв. Симеоново
|
Ами сменят се 2та носача и 2та накрайника (140лв) и си свиркате. Това са елементарни неща, които при покупка на каквато и да е кола трябва да се направят!
|
Сря Май 16, 2007 7:49 pm |
|
 |
max-2
Кара Симсонка
|
А ако не е тропал? Ако не е разбит в ябълката няма как да тропа, докато не се строши!
|
Сря Май 16, 2007 10:38 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
max-2 написа: А ако не е тропал? Ако не е разбит в ябълката няма как да тропа, докато не се строши!
Не вярвам да пречупи самия болт. Този шарнир при различните модификации е 15 или 17мм и яко закален. Дори да изглежда така, че е счупен по-вероятно е да е извадил ябълката или целия шарнир да се е измъкнал от шенкела.
|
Сря Май 16, 2007 10:40 pm |
|
 |
max-2
Кара Симсонка
|
Трябваше да го снимам :(
|
Чет Май 17, 2007 9:44 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
на 15 мм шарнири това не се случва за първи път, и без да е разбит се къса ,имам трима познати на които се е случвало
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Май 18, 2007 7:40 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
stef написа: на 15 мм шарнири това не се случва за първи път, и без да е разбит се къса ,имам трима познати на които се е случвало
А ще споделиш ли производителя на носача, за да се знае кои са калпавите?
|
Пет Май 18, 2007 10:42 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
Ferrari написа: stef написа: на 15 мм шарнири това не се случва за първи път, и без да е разбит се къса ,имам трима познати на които се е случвало А ще споделиш ли производителя на носача, за да се знае кои са калпавите?
за съжеление никой от познатите ми незнаеше на коя фирма са носачите /слагани са в сервиз /
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Май 21, 2007 10:16 am |
|
 |
grafa
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 31, 2006 8:49 pm Мнения: 22 Местоположение: София 14 Искър
|
На мен ми се случи абсолютно същото нещо както е описано по-горе. Хубавото в случая е че карах с 5-10км./ч. Стана съвсем неочаквано, не съм усетил нещо да тропа или да дрънчи.
|
Сря Юни 13, 2007 8:24 pm |
|
 |
Rokambol
|
Шарнира започва да скърца. Буквално. За проба се вкарва малко WD40 под маншона. Изчезне ли скърцането, значи му е време на целият носач. Макар, че много хора продължават да си карат :!:
|
Съб Юни 16, 2007 2:50 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|