Дата и час: Съб Сеп 05, 2026 10:59 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Въпрос несвързан с ФИАТ - закъснение на вноска в банка 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Въпрос несвързан с ФИАТ - закъснение на вноска в банка
Има въпрос относно това колко мога да закъснявам с вноска за погасяване на потребителски кредит в банка.

Миналата седмица трябваше да си погася вноската в понеделник, но имах закъсняване на плащанията, т.е. вместо да си получа парите по-рано, трябваше да ги получа в края на седмицата. При това кредитният ми инспектор започна да ме тормози всеки ден, като ми се обаждаше по 1-2 пъти да ме юрка да си внасям вноската. Обясних му човешки че ми закъсняват парите, че имам най-добро намерение да си обслужвам кредита, че ще ги внеса до края на седмицата и че си има наказателни лихви за просрочие, които ще си платя. Въпреки това той продължи да звъни всеки ден по телефона и да ме тормози по всякакъв начин. Говори някакви глупости за съдии изпълнители и т.н. Накрая ми каза че това му е работата, което наистина си е така.

Въпросът е - закъснявам за първи път с вноска, обслужвам този кредит почти година вече, а и закъснението ми е едва 3-4 дни (от понеделника до петъка). Някой има ли си представа колко е законното закъснение за вноска? Явно инспекторите са инструктирани да спичат хората когато закъсняват, ама искам да знам да им се връзвам ли или не...

Пон Мар 19, 2007 2:02 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Ами то тези срокове май за всяка банка са си различни... За ДСК знам, че наказателна лихва не се дължи до 6 дена (календарни, а не работни!) от деня на падежа, а цялата оставаща дължима сума по кредита става предсрочно изискуема след 3 поредни просрочени дати за падеж (в общия случай 2 месеца + 6 дена).

Пон Мар 19, 2007 2:54 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Не им се връзвай толкова лесно. Не знам в коя банка си, а това е важно, но 3-4 дни не са страшни. Чвно онзи се престарава.
В момента в банките работят токлова некадърни хора, че не е истина просто.
Това със съдия изпълнителя е абсолютна глупост - има подобна постановка в закона, който промениха преди около половин година, но там има и много неща които защитават теб като потребител. Едно от тях е наказателната лихва - внимавай как ще ти начислят наказателна лихва - трябва да само върху просрочената сума.

А коато отидеш да си внесеш парите просто му напомни деликатно, че част от тези пари отива И ЗА НЕГОВАТА заплата - така че да е по-учтив.

Пон Мар 19, 2007 3:01 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Аз затова си държа в дебитната карта една вноска. И като ми замотат заплатата ония си я дръпват от картата и не ми слагат наказателна лихва.

www.mvr1866.bg

Вто Мар 20, 2007 6:54 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Мерси за отговорите, колеги! Изчетох си договора, но нищо не разбрах за съжаление. Майната му. Важното е че вноската е оправена. Просто въпроса е че прилагат ега ти и психическия тормоз.

Сря Мар 21, 2007 5:23 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]