Дата и час: Нед Юни 22, 2025 8:41 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Странен бушон ?! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Странен бушон ?!
Колеги, знае ли някой за какво е този бушон и имате ли го изобщо? На празното място имаше 10-амперов изгорял бушон. До него има 20-амперов здрав бушон. Сложих нов 10-амперов бушон на мястото на изгорелия, дадох на контакт и отидох за 10 секунди до багажника за нещо :oops: . Като се върнах в купето не можеше да се види нищо от дим. Веднага изключих от контакт, но бушона се беше стопил, а и единия кабел, мисля че "+". Единия кабел (не изгорелия) е синьо-червен, а на другия изолацията вече беше заминала и не знам какъв цвят е :(:(:( Между другото в кабелите за задните тонколонки няма ток, може би има нещо общо, зная, че на лявата колонка "+"-а е синьо-червен. Моля, ако някой знае нещо по случая да пише. Благодаря.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Мар 17, 2007 8:41 pm
UNREAD_POST 
На капака който ги покрива тези предпазители има символи кой за какво е.По тях не можеш ли да определиш за какво е въпросния предпазител.

Съб Мар 17, 2007 8:53 pm
UNREAD_POST 
Зная за символите на гърба на капака, но в моя случай освен че не си отговарят и символите са само за долното табло с многото бушони (на снимката). За тези горните два няма. Може би са за аларма или АГУ или нещо подобно, което не е фабрично !!!

Съб Мар 17, 2007 9:01 pm
UNREAD_POST 
Разглеждам ръководствата които съм изтеглил обаче не мога да попадна на нищо за тези двата бушона.Другия вариант е да следиш кабелите накъде отиват което е много трудно.А иначе всичко ли работи по ел.системата на автомобила.

Съб Мар 17, 2007 9:21 pm
UNREAD_POST 
Прилича ми на "направи си сам" изпълнение!

Съб Мар 17, 2007 9:27 pm
UNREAD_POST 
Tornado написа:
Разглеждам ръководствата които съм изтеглил обаче не мога да попадна на нищо за тези двата бушона.Другия вариант е да следиш кабелите накъде отиват което е много трудно.А иначе всичко ли работи по ел.системата на автомобила.

Наистина в ръководствата няма нищо за тях, аз първо там проверих. Проследих кабелите до мястото, където влизат в един голям сноп от кабели и отиват някъде "дълбоко". Всичко по ел. инсталацията си работи, поне това, което ми се налага да използвам. Ако имаше нещо нередно щях да забележа и да търся причината.

Съб Мар 17, 2007 9:36 pm
UNREAD_POST 
Ами тогава след като всичко е ОК спазвай старата поговорка "Едно магаре като не рита не го закачай".Знам, че е дразнещо и те чопли отвътре да разбереш за какво е ама уви!!!

Съб Мар 17, 2007 9:39 pm
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
не е направи си сам, и при мен е посъщия начин и аз незнам за какво са обаче пък щом си работи всичко не пипам нищо.

Съб Мар 17, 2007 11:24 pm
Профил
UNREAD_POST 
Нищо самоделно няма в това допълнително табло с бушони, при мен има също такива - ето го.
Ограденото нещо е релето за подгряване на филтъра а единия от предпазителите е за него.
Другите не знам за какво са защото са здрави и не ме интересуват :mrgreen:
Обаче гаранция че са си там фабрично.

Съб Мар 17, 2007 11:47 pm
UNREAD_POST 
Получих приложената снимка от наш колега и установих, че здравият бушон ми е за централното заключване, а изгорелия почти съм сигурен, че е за ЕрБег-а, защото откакто съм купил колата не ми работи и свети лампичката. На картинката пише, че бушона за ЕрБег-а трябва да е 5 ампера, а на въпросното място имаше изгорял 10-амперов. Понеже съм невежа с жиците и токовете ше попитам: какво става като сложиш 10 ампера бушон на място, където трябва да сложиш 5А ???

Съб Мар 17, 2007 11:57 pm
UNREAD_POST 
Сега като гледам картинката виждам, че от изброените неща имам само централно заключване и ЕрБег. Нямам ел.огледала и стъкла, още по - малко пък ел.шибидах или нагряващи седалки. А фаровете за мъгла си ми работят.

Нед Мар 18, 2007 12:04 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
когато на мястото на 5а сложиш 10 ако имаш късмет изгаря и той ако нямаш изгаря нещо по веригата примерно кабел,това че ти гори предпазител означава че има някъде късо съединение,а това че си заварил дим в купето означава че най вероятно вече си стопил изолацията на някой кабел.

Сря Мар 21, 2007 10:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мдаааа, изолацията на кабела е стопена до немай къде. Според вас ще може ли да се спаси положението или... ?! Утре ще проверя дали има ток там и ще пиша.

Чет Мар 22, 2007 2:34 am
UNREAD_POST 
Има "+". Изолацията на минуса е стопена. :( :( :(

Чет Мар 22, 2007 7:15 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]