|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 2:07 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Фиат Стило прегрява - ПРОБЛЕМА РЕШЕН
Автор |
Съобщение |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
doofiat написа: Пич така като чета постовете ти и все едно виждам това, което на мен ми се случи и завърши доста гадно в петък вечер. Тук си виждам точно моя проблем, но ти си реши сам.
Значи преди месец и нещо бях настъпил колата извънградско и тя взе да загрява повече от нормалното и водата вреше и аз спрях и изчаках да изтине. След това пак я запалих и реших да се върна 50 км и да видя какво ще правя. Да обаче като я карах с около 90-100 км/ч нямаше никакъв проблем. На другия ден реших да тръгна към София (тръгнах от Русе), но бавничко - с до 90 км/ч. Закарах я на Киро-Алфата и той ми каза, че имало въздушна възглавница. Следващия един месец карах Бравата само в София и я юрках - нямаше никакви проблеми, температурата си беше перфектна. В петък реших да тръгна за Русе и карах по магистралата с 130-140 км/ч. Преди първия тунел погледнах случайно стрелката на температурата, която се беше установила на две стрелки разстояние от червения сектор. Аз спрях и видях, че перките невъртят, а радиатора беше студен, а маркучите надути и антифриза излизаше от капачката. Вече влезе в червения сектор и реших да я пусна по инерция да се охлади. И като минах около 3-4 км само спускане, температурата се нормализира и тогава спрях и я огъсих. Антифриза беше изхвърлен и аз налях вода и обезвъздуших и реших да се върна към София - да, ама не. Само за един тунел разстояние колата пак тръгна да се изкачва и аз спрях веднага. С помощта на един пич с автовоз колата беше докарана в София. В събота Киро-Алфата разглоби главата и резултата беше спукване.
Опичай си акъла пич, защото така като ти чета постовете по моя път си тръгнал.
Това този петък и събота ли?
Ауу много лошо :|
Имаш ли видеиа какво ще правиш, заварка (дано да става) и т.н.
Дано да е леко и "приятно" спукването.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пон Мар 12, 2007 1:06 am |
|
 |
doofiat
|
Да, този петък стана целия джангър
Кво да правиш живот :?
Иначе лекичко се е пропукало и според Киро-Алфата ще стане заварка и цитирам: "...главата ще е като нова".
Добре, че бях стигнал до Витиня - на върха и следваше само спускане и колата охлади бързо. В червения сектор е стояла около 2 минути - докато отворя капака да видя дали въртят перките. Не съм я гасил въобще и реагирах бързичко, като се изключи, че съм голям шемет - хем си имах едно на ум и просто забравих, че трябва да следя температура. Просто изключих - супер нетипично за мен, нооо... Майната му.
|
Пон Мар 12, 2007 10:25 am |
|
 |
doofiat
|
Ремонтът в цени и части след 2-3-минутно стоене на стрелката в червения сектор:
- заварка на главата+регулиране на клапаните+ренген на главата+гумички на клапаните - 150 лв.(срок - 3 дни)
- гарнитура за ТД (метална) - 60 лв.
Реших да сменя и сегментите, че така и така е в бокса и цената им е 270 лв.
|
Вто Мар 13, 2007 5:28 pm |
|
 |
batvladko
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Мар 11, 2007 3:31 pm Мнения: 10 Местоположение: София Област
|
Днес колата излезе от сервиз.
Майстора не можа да открие никакъв проблем. Водна помпа -работи, радиатор -работи, въздух в системата - няма , антифриза -чист. Неговите съмнение е че проблема е в термостата. Колата е на 150000 км и термостата на нея е фабричния и най-вероятно той се ебва (по негови думи : не си върши достатъчно добре работата , не реагира правилно на температурата особено на по-дълго излагане на топлина ).
Сега чакам нови постъпления в банковата ми сметка демек заплата ,че доста се поохарчих със смяната на масла , флитри , ремъци, ролки , карета , работа на сервиза и след около 2 седмици мисля да го сменя и да промия цялата система.
п.п. Надявам се това да изчисти проблема
п.п С майстора се повозихме около 20 км по едно планинско трасе и стрелката на температурата си стоеше мирно на 12 часа.
_________________ Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp - 2002
|
Чет Мар 15, 2007 10:21 am |
|
 |
batvladko
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Мар 11, 2007 3:31 pm Мнения: 10 Местоположение: София Област
|
А между другото ,
някой може ли да ми каже на компютъра на стилото маслото как трябва да се чете, в смисъл има шест точки които се запълват. Мойто е запълнило 3 . Това значи ,че е на средата или че маслото трябва да се допълни за да напълни до край точките ?
|
Чет Мар 15, 2007 10:27 am |
|
 |
doofiat
|
batvladko написа: Днес колата излезе от сервиз.
Майстора не можа да открие никакъв проблем. Водна помпа -работи, радиатор -работи, въздух в системата - няма , антифриза -чист. Неговите съмнение е че проблема е в термостата. Колата е на 150000 км и термостата на нея е фабричния и най-вероятно той се ебва (по негови думи : не си върши достатъчно добре работата , не реагира правилно на температурата особено на по-дълго излагане на топлина ). Сега чакам нови постъпления в банковата ми сметка демек заплата ,че доста се поохарчих със смяната на масла , флитри , ремъци, ролки , карета , работа на сервиза и след около 2 седмици мисля да го сменя и да промия цялата система.
п.п. Надявам се това да изчисти проблема
п.п С майстора се повозихме около 20 км по едно планинско трасе и стрелката на температурата си стоеше мирно на 12 часа.
Колега опъния на магистралата със 130 км/ч в продължение на поне 20 мин. Тогава, ако имаш проблем с глава или гарнитура ще се разбере (ще тръгне да загрява). Ако можеш дори след тези 20 минути спри и виж нивото на антифриза - ако се покачило нивото на антифриза, а стрелката на температурата си в норма, значи ти предстои беля като моята и тогава не чакай да загрява, ами отивай да ти сменят гарнитурата или не я карай вече.
Тия планинските пътища не са показателни, защото се сменят оборотите постоянно.
Как ти е нивото на антифриза - променя ли се сутрин или след като си карал бързичко?
Последна промяна doofiat на Чет Мар 15, 2007 10:33 am, променена общо 1 път
|
Чет Мар 15, 2007 10:28 am |
|
 |
batvladko
Кара детска количка
|
В такъв случай не би ли трябвало да имам въздух в системата.
Антифриза си се движи нормално в разширителя : когато не е заграряла е между мин и макс , а когато загрее е на макс. А и антифриза не е мръднал като количество.
|
Чет Мар 15, 2007 10:32 am |
|
 |
doofiat
|
Да, би трябвало да има въздух в системата, но първоначално не е толкова забележим.
Виж си и цялата охладителна система. Отиди да ти я прочистят.
|
Чет Мар 15, 2007 10:38 am |
|
 |
batvladko
Кара детска количка
|
Това и ще направя. Тия дни ще я кача на магистралата и ако го покаже пак ще сменя термостата и ще я промия цялата.
п.п. От както ми го показа за първи път проблема съм минал около 300 км на магистрала и 200км на градско , така че все ми се струва да беше напълнила с въздух .
|
Чет Мар 15, 2007 10:47 am |
|
 |
batvladko
Кара детска количка
|
А за маслото можеш ли да дадеш мнение ?
|
Чет Мар 15, 2007 10:49 am |
|
 |
doofiat
|
|
Чет Мар 15, 2007 12:43 pm |
|
 |
dudulia
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
Колега,честно да ти кажа и аз бях минал по този път със заварки на глава,преди доста години на москвича...
Дали беше от кофти място,дали от калпав заварчик,но проблема се реши с нова глава.Малко късно ти прочетох поста,но ако бях на твое място щях да търся друга глава.Дано в твоя случай да се е оправил със заварка и много следи температурата,защото едно хубаво загряване ще доведе до разширяване на метала и шевът може да не издържи.Много кофти работа.....
|
Чет Мар 15, 2007 1:43 pm |
|
 |
batvladko
Кара детска количка
|
Проблема е решен.
Оказа се ,че радиатора и бил спукан неволно от някой псевдо майстор, в резултат на което са му слагали
препарат за запушване на течове. Обаче са попрекалили )
Радиатор = 320 лева
Работа = 80 лева
|
Чет Апр 05, 2007 10:51 pm |
|
 |
gurumxx
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Сеп 27, 2007 7:51 am Мнения: 20 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
При течове не наливайте спичащи добавки защото наистина правят бели...новия радиатор си е нов...
Честито колега със здраве да си караш Стилото
batvladko написа: Проблема е решен.
Оказа се ,че радиатора и бил спукан неволно от някой псевдо майстор, в резултат на което са му слагали препарат за запушване на течове. Обаче са попрекалили )
Радиатор = 320 лева Работа = 80 лева
|
Чет Ное 01, 2007 12:12 pm |
|
|