|
|
Дата и час: Нед Юли 06, 2025 10:11 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Да ви пусна една муха...тръгване без газ
Автор |
Съобщение |
dimo4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 25, 2006 1:27 pm Мнения: 128 Местоположение: Кърджали
|
Candid написа: Файдата е за автомобилните инструктори. Жената вика дай да пробвам дай да пробвам още преди да вземе кетапа. Викам хубаво, намерих един паркинг - една кола няма викам си - тук ще е. Качва се мойта, викам ае тръгвай и тя пуска съединителя при което колата разбира се хлъцва и спира. Викам 'кфо стана?!' - 'Ми аз тръгнах па тя спря!' - 'Ми газ ще подадем ли?!' - 'Ама то трябва ли?!'. И се оказва че инструктора тъй ги учел. Та сега вече с кетап и далеч от некадърника се учим що е то газ и как се подава при потегляне. Slavi_Lancia написа: ....ooooo, на моита инструктора и тои на нищо не я научи! та сега на мен се пада пак тежката участ на всяко кръстовище да викам-газз,газз още газ Mr. Green ама тоя урок бързо го схвана. Тя беше на една дизелова кола, оная без газ тръгва никви грижи и от там ми доиде белята на главата. Та малко извън темата -много е важно на ква кола ще се учи, било то жена,дъщеря или гадже!
Явно всички сме с една съдба :roll:
_________________ ФИАТ УНО 1.1 '86 г.
Lz 1 DSJ
Истината е някъде там!
http://new.omegabg.net/index.php?mforum=fiatunobg
|
Вто Мар 13, 2007 11:15 am |
|
 |
Abarth.
|
GTipo написа: То за топлата вода си става дума май. Аз си потеглям така от край време и си паля също без газ. Все пак, ако всичко е наред по запалителната система, на топъл двигател си пали и тръгва от раз, пък на студен - има си смукач!
Ми на инжекцион ако палиш с подаване на газ (като москвич) съм чувал,че не е хубаво за инжекцията 
|
Вто Мар 13, 2007 2:28 pm |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
С всякакви коли съм го правил и колкото е по-мощна, толкова по-лесно тръгва без газ. А при дизела е нормално да е по-лесно, все пак там има по-голям въртящ момент дори и на ниските обороти.
Вто Мар 13, 2007 3:08 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
Паленето без газ си е друга история. Аз така паля - чакмак. Огън, камък и син пламък. :-)
_________________ Пунто SX 55 '95 Метан
|
Вто Мар 13, 2007 3:12 pm |
|
 |
bscsystem
|
какво ще рече палене без гас, че нещо не ми става ясно
Вто Мар 13, 2007 5:53 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
без да натискаш педала на газта докато въртиш стартера.
_________________ Пунто SX 55 '95 Метан
|
Вто Мар 13, 2007 7:04 pm |
|
 |
mme
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 16, 2005 12:53 pm Мнения: 188 Местоположение: София Надежда
|
Запалване на двигателя без подаване на газ зависи от самия двигател. Ако е добър - няма проблеми...
Потеглянето без форсиране - няма проблем! Всяка кола с неизносен съединител трябва да го може. Въпросът е в това, че по този начин работата на съединителя се облекчава. Потегляйки така обаче не трябва да забравяме, че не сме сами на пътя!
_________________ Fiat Bravo 1.4 12V
|
Вто Мар 13, 2007 7:12 pm |
|
 |
bscsystem
|
Това сега от вас го чувам, никога не ми се е налагало да подавам газ за да си запаля колата... просто врътвам и почва да мърка.
Сря Мар 14, 2007 3:13 pm |
|
|