|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 1:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Dulgiq
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 6:08 pm Мнения: 9 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Нов член в клуба!
Привет,колеги!Да се похваля с придобивката-Мареа комби,дизел.На първо четене-много е добра колицата.Как дърпа само турбото-не очаквах такъв ряз.Иначе има два еърбега,климатроник,предни ел.стъкла.Мой птиятел,който има автокъща ми я намери,доста време ми я търси.Има няколко неща,за които бих искал да питам.
1.Не ми угасва лампата за АBS.Каза ми,че са сваляли да зареждат акумулатора и след това е почнала да свети.Може ли да е някаква грешка,която да се изчисти софтуерно или се е прецакало нещо генерално.
2.В неделя като я тествахме-всичко О.К.,обаче от вчера,като запаля и индикацията за подгряване мига известно време и после гасне,но не мига всеки път,понякога въобще го няма този проблем-давам си на контакт,изчаквам да угасне,паля и всичко е наред.Дали някоя свещ не е дала фира,или пак акумолатора е причината.Защото той определено е зле,от 2004 лето е,72 или 74 амперчаса е,не запомних.Имам един нов 62 Ам/ч,мисля да го сложа и да видя как ще е.
3.Другите са дребни работи-да си поправя огледалото,че е счупен пластмасовия корпус,надявам се по моргите да има,защото огледалото иначе си е здраво,само пластмасата трябва да сменя.Някой знае ли дали може да се разглобява и да се подмени.Гледам има някакви винтове,що да не може.Друго-да си поправя антената и да разглобя кората на предната дясна врата,защото като свалям стъклото-О.К.,но при вдигане запецва някъде от средата нагоре и трябва да го вдигам с няколко натискания на бутона,четох темите по въпроса,мисля че ще се справя и сам,ако не ще изокам за неволята,може някой от вас да помогне.
Това е засега,колеги,приемете ме в клуба,ще си пишем,може и да се видим на сбирките,чао от мен.До скоро![/b]
_________________ FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
|
Съб Мар 10, 2007 12:01 pm |
|
 |
Nino
|
Относно т. 1, трябва да се отиде в сервиз със специализиран софтуер за да изтрият грешката.. във Вантотрейд това струва около 20 лв.
По т.2 вероятно имаш изгоряла подгревна свещ, потърси в този раздел колегите са писали преди.
От мен добре дошъл в клуба и много безпроблемни километри с колата! :mrgreen:
|
Съб Мар 10, 2007 1:45 pm |
|
 |
Blue
Кара Фиатче 126
|
За изчистването на грешката се обади на Бобо от алфа-форума. Аз ходих при него и съм много доволна! Пиши ми на лични да ти дам телефона му.
|
Съб Мар 10, 2007 1:47 pm |
|
 |
Dulgiq
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 6:08 pm Мнения: 9 Местоположение: София 13 Надежда
|
Благодаря,колеги.Ще се свържа с Бобо,в Ланча форума му има координатите.
_________________ FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
|
Съб Мар 10, 2007 1:59 pm |
|
 |
trustworthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 4:18 pm Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
Mигането на подрева е от заминала свещ. За акумулатора на дизелите е важен стартовия ток повече , отколкото амерчасовете...не че те не са от значение де
_________________ _______
146 JTD
|
Съб Мар 10, 2007 5:10 pm |
|
 |
Roko
|
Честито и от мен! Много безаварийни километри с новата Фиат-ка! 
|
Нед Мар 11, 2007 12:14 am |
|
 |
distobo
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Фев 11, 2007 12:24 pm Мнения: 11 Местоположение: Бургас
|
Честито за новата придобивка.Да си я караш без проблеми много време.И при моята кола когато паля продължава да премигва индикацията за свещите около 30 секунди и после изгасва.И аз мисля,че е изгоряла свещ.
|
Нед Мар 11, 2007 4:18 pm |
|
 |
gmg_service
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Авг 19, 2006 8:44 pm Мнения: 114 Местоположение: Шумен
|
 ре
Честито, и много, много километри с нея. :mrgreen: Щракни и малко снимки да я видим де.
_________________ Fiat Bravo 1.9 JTD
|
Нед Мар 11, 2007 5:04 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
много ми е интересно как ще изгасят лампата на airbag-a след като повечето автомонтьори са пълни аматьори по отношение на компютърната диагностика. Ходих в един сервиз който уж е реномиран, само като го видях оня как се пули на монитора и се чуди какво аджеба занчи това на английски и ми стана ясно какав е специалист. Каза че за да ми угасне лампата трябвало да си сменя компютара на airbag-a който се намира под пепелника някаде си.Това е егати тъпото обяснение.Каква е гаранцията ,че новият компутар няма да регистрира пак същата грешка и пак да ми светне лампата. Искам да спомена ,че нямам климатик и едва ли този компщтър може да се повреди от теч на климатика върху него както било при коли с климатик (това го разбрах тук във форума). Така че ако някой ми каже как може да изгасне тая лампа,бе за махам диодчето естествено ще му бъда благодарен.Абе незнам може и да не сам прав.Затова очаквам съвети от вас.
|
Сря Окт 03, 2007 12:45 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|