Дата и час: Чет Юни 19, 2025 9:29 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Подгряване на Пунто ТД - как? 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Подгряване на Пунто ТД - как?
Колеги, днес докато чакахме едни приятели с Пунтото и реших да отворя капака след 2 седмично каране да го видя как е.
Учудващо добре - няма от никъде теч, но едно нещо не разбрах.
Подгряващите свещи и 4-те са на една обща шина - твърда. Съответно до нея трябва да идва кабел, който да и подава напрежение, за да захрани свещите. Поне 5 пинути гледах за кабел закачен върху шината, но не намерих такъв. За да захрани и 4-те свещи, съответно кабела трябва да си е дебел и трябва да се види , да ама не.
Къде трябва да стои закачен кабела върху шината, за да го загледам по-подробно.
Не бръкнах с ръка да опипам цялата шина, защото тъкмо излизах и не исках да се цапам :roll:

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Нед Мар 04, 2007 11:35 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
:offtopic: По радиовълни става! Нали не ми се сърдиш за оффтопика, но това което казваш е невъзможно, просто не си довидял.В момента не работи download секцията за да си свалиш "мануала" за ТИПО/ТЕМПРА, там бяха дадени и дизеловите двигатели, които хората споменават, че конструктивно са аналогични... става дума за 1.9 и 1.7.Та от въпросното четиво е видно.Сега да си чертаем картинки за "последователното и паралено свързване на консуматори" не върви, все - пак материята се учи в седми клас на общообразователните училища! :mrgreen:
Оценявам загрижеността ти, но ако ми дадеш знак темата ще я изтрия като крайно... не знам, ти сложи думата, мен ме е срам.Но да стои в раздела още повече ме срам!

Нед Мар 04, 2007 11:43 pm
UNREAD_POST 
Nino написа:
:offtopic: По радиовълни става! Нали не ми се сърдиш за оффтопика, но това което казваш е невъзможно, просто не си довидял.В момента не работи download секцията за да си свалиш "мануала" за ТИПО/ТЕМПРА, там бяха дадени и дизеловите двигатели, които хората споменават, че конструктивно са аналогични... става дума за 1.9 и 1.7.Та от въпросното четиво е видно.Сега да си чертаем картинки за "последователното и паралено свързване на консуматори" не върви, все - пак материята се учи в седми клас на общообразователните училища! :mrgreen:

леле човек да не пита нещо и да не му се обясни.. д..ба мама му стара...
ебах го нали за тва е форума се обяснява... ма материята се учи веднага кат си купи кола.. са да му се обяснява невърви...

Нед Мар 04, 2007 11:50 pm
UNREAD_POST 
siniq-bega4 написа:
Nino написа:

леле човек да не пита нещо и да не му се обясни.. д..ба мама му стара...
-цензурирано- го нали за тва е форума се обяснява... ма материята се учи веднага кат си купи кола.. са да му се обяснява невърви...

Да, на теб може да се обяснява... на човек с 56 мнения във форума.Но, на човек с близо 800 мнения и имал 5 италианки е по-така.... така, че не се впечатлявай много, а чети...ще ти е от полза!!! "Мълчанието е злато", виж ако не си алчен е друг въпрос! :roll:

Пон Мар 05, 2007 12:01 am
UNREAD_POST 
Nino написа:
siniq-bega4 написа:
Nino написа:
"Мълчанието е злато", виж ако не си алчен е друг въпрос! :roll:

така е.а откровеноста e безценна :wink:

Пон Мар 05, 2007 12:24 am
UNREAD_POST 
siniq-bega4 написа:
така е.а откровеноста e безценна :wink:

BO написа:
Не бръкнах с ръка да опипам цялата шина, защото тъкмо излизах и не исках да се цапам :roll:

Да, прав си, друг "ОТКРОВЕНО" би казал, "АМИ ДА БЕШЕ БРЪКНАЛ"!!! :mrgreen:

Пон Мар 05, 2007 12:35 am
UNREAD_POST 
Nino написа:

Ей, ама по някога успяваш да си искренно язвителен.

Недай така, понякога всек се изтрърва... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Пон Мар 05, 2007 12:51 am
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Кабела, който захранва рейката на подгревните свещи е закачаен в началото (отдясно).
Не би трябвало да го виждаш, ако не си свалил пластмасата отгоре :roll:
Не се притеснявай, няма да запали лесно ако няма подгрев. на свещите :wink:

Пон Мар 05, 2007 12:53 am
Профил
UNREAD_POST 
Yavor написа:
Nino написа:

Ей, ама по някога успяваш да си искренно язвителен.

Недай така, понякога всек се изтрърва... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Да прав си Яворе, но и ти и всеки с пълно право би попитал : "Нещо не ми се навежда, къде ли се намира спирачното маркуче на предно ляво колело", или "Не ми се вдига капака, къде ли се намира акумулатора, щеката на маслото" .. и т.н.Все-пак стараем се да бъдем що- годе сериозен форум с около 4000 регистрирани потребителя /точната цифра в момента е 3992/, защо трябва да олекваме в собствените си очи и в очите на околните.
Едвам се сдържам да не пратя тази тема в коша! Защото тя не носи информация и е пълен ОФФТОПИК! За "Общи приказки" има друг раздел.

Пон Мар 05, 2007 1:02 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Dodo 155 написа:
Кабела, който захранва рейката на подгревните свещи е закачаен в началото (отдясно).
Не би трябвало да го виждаш, ако не си свалил пластмасата отгоре :roll:
Не се притеснявай, няма да запали лесно ако няма подгрев. на свещите :wink:

Ами този отговор беше най-точен и всъщност което питах.
Относно оффтопика и на Нино, нещо не ми харесаха нещата, защото има няколко причини...
1. - Не би било приятно да отиваш на среща, да си се облякъл, няма да казвам как и тепърва да почваш да разглабяш колата за да видиш нещо, което на пръв поглед не се вижда.
2- До първите 3 свещи, се вижда най-лесно а там със сигурност няма кабел, който да е закачен на магистралата.
3- най-трудно се вижда в края - дясната страна както каза колегата, именно там загледах доста време и не видях да има и там жица.
4- За да питам този въпрос, не ми е хрумнало да го задавам ей така, защото за да бръкнеш, особено към 4-та свещ, трябва да се разглоби пластмасите отгоре, както беше казал един колега.
5- Колата я дадох на един приятел да си върши работата и за това нямам наблюдения след това - Не съм имал възможност да я разглоба.
6- Колата пали наистина по-трудно и за това се загледах именно там
7- И не на последно място - Както каза Нино - секцията Сваляне не работи така че...

п.п.
А относно материята за паралелните и последователни свързвания, мисля, че съм я минал отдавна, и ако трябва да се спазва именно теорията, при такова свързване на консуматори и един кабел, то той би трябвало да стои по средата - за доуточнение - четете теория!!!

Пон Мар 05, 2007 3:55 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Ето като индулгенция, че не работи dwn секцията. http://punto-club.narod.ru/Remont.html
Има доста работи,в т.ч."HAYNES Service and Repair Manual". Сайтчето е много добро!

ПП...свещите са свързани паралелно и едва ли има такова значение местоположението на кабела.Това е от практиката.Все пак общата им консумация е 48-50А, а не 500.

Последна промяна Nino на Пон Мар 05, 2007 5:16 pm, променена общо 1 път

Пон Мар 05, 2007 4:03 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Nino написа:
Ето като индулгенция, че не работи dwn секцията. http://punto-club.narod.ru/Remont.html
Има доста работи,в т.ч."HAYNES Service and Repair Manual". Сайтчето е много добро!

ПП...свещите са свързани паралелно и едва ли има такова значение местоположениенто на кабела.Това е от практиката.Все пак общата им консумация е 48-50А, а не 500.

А така благодаря и за този линк - ще напиша вече и крайния отговор.
Върху четвърта свещ стои главния (захранващ) кабел. От нея тръгва и общата шина, която свързва всичките, четири свещи.
Остава да си взема и колата, да я разглоба и да видя дали наистина е така, ама по спомен казвам - не видях никакъв кабел да отива до някоя от свещите.
Като разглоба колата ще напиша дали е точно както се казва в "дебелите книги".

Пон Мар 05, 2007 4:45 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]