Дата и час: Пет Юли 11, 2025 9:22 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Въпрос по MAP-инга на ECU Magneti marelli IAW 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Изравняването на чек сумите не е проблем. Visgift-а се справя чудесно, а има и няколко други програми, които само това правят (изтеглил съм ги, но не съм ги ползвал). При dedra 2000 turbo с IAW472 чек сумата се преверява и ако не отговаря не иска да откине :? . Предполагам "хубавите" ремап програми автоматично разпознават таблиците като следят за повтарящи се сепаратори или стрингове, както обикновено се отделят потребителски полета от самия сорс. По този начин като се укаже вида на инжекциона, един вид казваме какъв стринг да се търси. В нашия случай, като знаем начало и край на даден мап (hex address) в 2D режим трябва да се търси повтарящ се пик (крива) с еднаква амплитуда и продължителност служеща за сепаратор. Да НО пак не знаем съответната таблица за какво е, вероятно има строга последователност на подредба при различните инжекции ?!?!?!

Вто Юли 05, 2005 9:39 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Специално за марелито има една програма "IAW kontrol panel" автор е Никола Раденкович. Чел съм и описанието - там има всичко каквото ни трябва - зареждаш бина и графиката ти се изписва направо в градуси, милисекунди за впръскването и си ги променяш директно. Преди време се бях свързал с него по ICQ-to и го питах дали има възможност от някъде да се сдобия поне с демо версия но ме отряза дискретно :( . Поне ми преправи епрома за работа без ламбда контрол и втори път ми го преправи да не действа самообучението на ECU-то. Но до сега не съм ги ползвал. Единственно разглеждах какво е променял вътре но като котка-пишешта машина - нищо не разбрах.
Tова отдолу е скрееншот на програмата, ако някой я намери някъде, ще има много :beer:

Вто Юли 05, 2005 10:17 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Това, което установих при WinOLS, че разпознава картите (сравнени са само тези на които имам адресите и графиките), НО ги набутва в края на 2D-то едно след друго и като тръгнеш да ги сърчваш не отговарят адресите. Вероятно има определена подредба на картите, която не знам.

Вто Юли 05, 2005 11:07 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Става въпрос за IAW-то. Нещо не го харесва много. С Bosch-а се справя и открива всички мапове.

Чет Юли 07, 2005 10:17 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
това за боша ме радва много защото аз точно от такъв се интересувам
сега колеги ще е беценно и ако ни просветлите как да разпознаваме коя графика за какво се однася :lol: :lol: :lol:

Чет Юли 07, 2005 2:09 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Единственното което забелязах че разпознава при IAW е, че бина е от Marelli и до толкова :evil:

Чет Юли 07, 2005 7:35 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Bin-чето от дедрата разпознава само 3 мапа, а кой какъв е без помощ от публиката :roll: няма да се справя. Някои от графиките за запалване, инжектори и др. (спрямо тези на HFAlex) си приличат или са еднакви, но не е достатъчно. Друг проблем е, че дори правилно разпознат мап на бош в 3D режим, координатната система е в адреси, а не стойности като rpm и т.н. (както при културните ремап програми), което ме вкарва в трета глуха. Трябва още четене и ровене в интернет. :?

Чет Юли 07, 2005 8:49 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Погледнете там ...
Рових се из нета и попаднах на това .. http://kolegi.info/ ... идете и го вижте ..... може да ви помогне с нещо ....

Пет Юли 08, 2005 9:59 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3