|
|
Дата и час: Нед Май 25, 2025 1:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Ако може и аз да се изкажа.
А имам Типо 93-та, бащата до сега имаше едно опелче Омега 2.0 115кс 89-та. Неговата е гаражна през цялата година, моята е на открито.
И двете коли са ставали кола на годината - смятайте, че при опел, това е една от наистина добрите им разработки.
Като цяло опела върви много и харчи малко. Поне тоя двигател е много добър. За 70 000 веднъж се оказа със запушени дюзи и веднъж с скъсан маркуч за въздуха, и това е, всичко от газта. Двигателя обаче е супер.
За 70 000 два пъти е сменял по две биаледки, 4 амортисьора, задни пружини, носач. Два пъти предни лагери.
Не мога да кажа, че окачванеот му е било 100% здраво, но си е от пътните условия и доста стара кола.
Всяка година обаче колата е на боядисване. Поне 10 пъти за корозирали елементи. Даже два-три пъти и падаха направо задните лаййсни над калниците. Хайде колата да е стара, ама това...върха беше като изгни в гаража.
Сега баща ми не иска и да чуе за опел.
Аз за две години съм навъртял не повече от 15 000. Колата повече седи пред блока. До сега съм махнал само една кантарче отзад, щото се беше запушило, и съм регулирвал спирачки. Общо взето това е. Изгнило и до ден днешен - мямам.
Тропането на корубите между двете коли...едно и също е. Доста си е.
Като цяло слагам всеки фиат пред опел. Днес, при положение че ДВГ-тата на опел са фиатски, смятам че избора ми няма да се спре на опел, като остава въпрос за двигател.
Обаче новите опели от висок клас ме кефят на външен вид повече от фиатите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Фев 14, 2007 9:25 am |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
GTipo написа: Ако може и аз да се изкажа. А имам Типо 93-та, бащата до сега имаше едно опелче Омега 2.0 115кс 89-та. Неговата е гаражна през цялата година, моята е на открито. И двете коли са ставали кола на годината - смятайте еч при опел, това е една от наистина добрите им разработки. Като цяло опела върви много и харчи малко. Поне тоя двигател е много добър. За 70 000 веднъж се оказа със запушени дюзи и веднъж с скъсан маркуч за въздуха, и това е, всичко от газта. Двигателя обаче е супер. За 70 000 два пъти е сменял по две биаледки, 4 амортисьора, задни пружини, носач. Два пъти предни лагери. Не мога да кажа, че окачванеот му е било 100% здраво, но си е от пътните условия и доста стара кола. Всяка година обаче колата е на боядисване. Поне 10 пъти за корозирали елементи. Даже два-три пъти и падаха направо задните лаййсни над калниците. Хайде колата да е стара, ама това...върха беше като изгни в гаража. Сега баща ми не иска и да чуе за опел. Аз за две години съм навъртял не повече от 15 000. Колата повече седи пред блока. До сега съм махнал само една кантарче отзад, щото се беше запушило, и съм регулирвал спирачки. Общо взето това е. Изгнило и до ден днешен - мямам. Тропането на корубите между двете коли...едно и също е. Доста си е. Като цяло слагам всеки фиат пред опел. Днес, при положение че ДВГ-тата на опел са фиатски, смятам че избора ми няма да се спре на опел, като остава въпрос за двигател. Обаче новите опели от висок клас ме кефят на външен вид повече от фиатите.
Баща ми също има Omega А 2.0 115 коня 89-a година. Не бих казал, че върви. Мотора е силен но и колата е тежка. Двувалката направо е изтребител в сравнение с тежко потеглящия кораб.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Сря Фев 14, 2007 10:03 am |
|
 |
VirenEngel
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 29, 2006 3:24 pm Мнения: 60 Местоположение: София
|
фиат стило висок клас кола ли е ?  :?
аз все си мислих че е наследник на браво ...
фиат никога не са имали като гледам целите да влязат в тая пазарна ниша ... точно както фауве - преди няколко години като се опитаха да правят коли висок клас луксозни и т.н. - претърпяха неуспехи ... хората си знаят и са свикнали да виждат определени автомобили под определно лого ... затова бентли се продава повече от шаран примерно - въпреки че са в една категория и от една корпорация и двете си шерват двигатели и т.н.
фиат са оставили другите под фирмената им шапка, а именно - ланча и алфа ромео да правят коли в този висок клас ...
и да ти кажа - една алфа 159 направо стои като извънземна пред тая вектра ...
не съм чул още някой разумен човек да каже - италианците не са добри в дизайна най-малкото ...
само фантиците де - преди време сравняваха астра с браво в един форум  естествено астрата е по красива  - коьрав да си на опипване да ги сравняваш пак няма да го докараш до тоя извод
тук си имаме работа точно с такива ...
|
Сря Фев 14, 2007 12:27 pm |
|
 |
Чичо Скруч
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Яну 16, 2007 3:05 pm Мнения: 25 Местоположение: Рила;кара Calibra C20XE
|
Replay написа: VirenEngel написа: в англия това ОПЕЛ е равносилно на ШИТ (превода е ясен) ...
Те в Англия Опели карат,ама са му сменили името че ги е срам от марката 
Точно така е брат?
Добре откъде сте сигурни,че и седичи и 2.0 20В ше ме смачкат?
Нито я знаеш колата,нито нищо,аз не бих говорил неподготвен,нищо че е тежичка,има помощ от другаде! 
_________________ C20XE RULZ
|
Сря Фев 14, 2007 1:55 pm |
|
 |
VirenEngel
Кара Фиатче 126
|
Чичо Скруч написа: Replay написа: VirenEngel написа: в англия това ОПЕЛ е равносилно на ШИТ (превода е ясен) ...
Те в Англия Опели карат,ама са му сменили името че ги е срам от марката  Точно така е брат? Добре откъде сте сигурни,че и седичи и 2.0 20В ше ме смачкат? Нито я знаеш колата,нито нищо,аз не бих говорил неподготвен,нищо че е тежичка,има помощ от другаде! 
"имайки помощ от другаде" - тва вече го разискахме - с "помощи" колите стават различни ... и се обезсмисля темата и спора ...
разбрахме че колата ти е по бърза от който и да е фиат !! от който и да е ... без изключения ! ... така написа другия интелект ...
сега е време вече да се пускаш с хонди .. голфове ... опели други и т.н. ... колеги по марки колкото искаш ...
|
Сря Фев 14, 2007 2:29 pm |
|
 |
Abarth.
|
Чичо Скруч написа: Replay написа: VirenEngel написа: в англия това ОПЕЛ е равносилно на ШИТ (превода е ясен) ...
Те в Англия Опели карат,ама са му сменили името че ги е срам от марката  Точно така е брат? Добре откъде сте сигурни,че и седичи и 2.0 20В ше ме смачкат? Нито я знаеш колата,нито нищо,аз не бих говорил неподготвен,нищо че е тежичка,има помощ от другаде! 
Щом има помощ от другаде се пусни с типото на фил,и то като тебе има помощ от другаде :mrgreen:
|
Сря Фев 14, 2007 2:38 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Или с онова черното Пунто :mrgreen:
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Фев 14, 2007 2:46 pm |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Аз съм готов да са пусна с фиат 126,ще съм на средата когато финишираш,ама важна е тръпката, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Сря Фев 14, 2007 2:52 pm |
|
 |
Abarth.
|
Replay написа: Аз съм готов да са пусна с фиат 126,ще съм на средата когато финишираш,ама важна е тръпката, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Играта се играе за победа :twisted: :twisted: :twisted:
|
Сря Фев 14, 2007 3:27 pm |
|
 |
joki12
Регистриран на: Пет Фев 16, 2007 12:27 am Мнения: 2 Местоположение: София 09 Лозенец
|
И в крайна сметка какви са времената на хгт за 400 метра? примерно 147 коня.Мойто е такова, ама скоро го взех и през зимата няма къде да го замеря.Малко ми се струва мудно до към 4000об/м, но съдя по другата ми кола рено 11 турбо, а тя е 1 сек надолу(15.58 най-добро)Ако някой е замервал нека сподели!!!!!!!
|
Пет Фев 16, 2007 1:03 am |
|
 |
blagun
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 5:33 pm Мнения: 100 Местоположение: София
|
Abarth. написа: Чичо Скруч написа: Replay написа: VirenEngel написа: в англия това ОПЕЛ е равносилно на ШИТ (превода е ясен) ...
Те в Англия Опели карат,ама са му сменили името че ги е срам от марката  Точно така е брат? Добре откъде сте сигурни,че и седичи и 2.0 20В ше ме смачкат? Нито я знаеш колата,нито нищо,аз не бих говорил неподготвен,нищо че е тежичка,има помощ от другаде!  Щом има помощ от другаде се пусни с типото на фил,и то като тебе има помощ от другаде :mrgreen:
Или пък с Алфата на Бобо, тя е 2.0 16V с "малко помощ от другаде".турбо-мурбо, това-онова

_________________ Fiat Coupe 2.0 16V Plus
|
Пет Фев 16, 2007 10:08 am |
|
 |
VirenEngel
Кара Фиатче 126
|
joki12 написа: И в крайна сметка какви са времената на хгт за 400 метра? примерно 147 коня.Мойто е такова, ама скоро го взех и през зимата няма къде да го замеря.Малко ми се струва мудно до към 4000об/м, но съдя по другата ми кола рено 11 турбо, а тя е 1 сек надолу(15.58 най-добро)Ако някой е замервал нека сподели!!!!!!!
слаби са и времената ... продавай я ... реното е по-добре ... :|
помни ми думата ще съжаляваш ... и поддръжката и е много нескопосана
ангренажен ремък за да се смени се вади двигателя от коша  ... колко пари ще ти вземат бедна ти е фантазията ... водната помпа и тя стои на място където е невъзможно без отместване на двигателя да се смени ... с пласмасова турбинка е -  ... я рече да прегрее колата и се разтапя ...
всичко по нея скърца и тропа ... обикновенно с по голяма скорост - аха да излетиш от завой ... окачването е пълна нула - 1.6 имат по-добро ...
харчи много - над 16 градско при леко каране ... агресивно незнам - свършва и бензина преди следващия светофар и реално за да разбера трябва да замеря разстоянието между светофарите ... климата и дърпа кам 20 коня като е пусната ... направо умира колата ... и качва разхода още повече ...
мудна е до 4000 оборота защото са и много килограмите пък не е ясно къде са ... и има много малки смукателните портове и клапанчетата са едни дребни и те и едвам взимат въздух ... после като се включи вариатора отваря малко нещата но не достатъчно ... на 7200 и е прекъсвача ама пука глави в тия обороти направо салата прави ... редовно бъркат частите за нея по магазините ... амортесьори няма като хората на пазара - тия кофап са много меки и като лашне нагоре надолу и опира в калниците гумата - пригаждат се от фиат панда при смяна  ... скоростите са много зле .. и тунерети ще ти кажат ... чупят се и имат серьозни проблеми ... смениш ли пък един път синхронизатор на всеки 5-6 месеца ще го сменяш ... караш и се молиш през цялото време ... всичко и е навряно на тая кола ... редовно има протекъл антифриз от някъде - къде го има тва ? коя друга марка има такива проблеми - НИКОЯ !!! ... малко място вътре ... недостатъчно в никой случай и много грозна предвид това коя година е произведена ... не ги гледай тия глупости че е кола на 96г. - след 3 години тестове - те италянците са абонирани за тая награда така или иначе ... наградена е защото както каза един друг тунер е МНОГО евтина и материала и е кофти. на опелите са по-добре ламарините - те затова и фиатите повече ръждавеят ... ако там даваш по 500 всяка година на фиата ше даваш по 1000лв. за да е ок на външен вид ... питай тука всичките - те си мълчат ама е така ... да ! така е ...
после - като събереш всички разходи за година по бензин ще решиш да си сложиш газова - е да ама има един цилиндър отгоре - той май само маха за красота там да ти кажа ... и требе газов инжекцион ... с нормална не става ... и то газов инжекцион направен за 5 цилъндъра - 2500лв и решаваш да я продадеш щото вече ти е писнало да се занимаваш с фиати ... никоя друга кола не и трябват такива неща ... никоя ... всичките като по чудо някак си не ги ремонтират и нямат такива проблеми и си слагат едно ловато за никви пари и си карат хората и газта им поддържа двигателите в перфектна кондикция и вместо 200 хиляди изкарават по 400хиляди км. от ремонт до ремонт ... и те минават като спрял защото все пак всичките бензинови двигатели са мислени за газ нали и конете се вдигат с газта ... тия 147 коня къде саааа ... не мога да ти кажа а съм ги търсил много време ... и в резервоара и в жабката гледах ... няма и няма ... аз давам газ тя се дърпа ... 160макс скорост - забрави какво пише на километража ... имам силното усещане че просто в фиат са направили вече една партида бели километражи до 240 и за да не губят пари за нова до 160 са ги напраскали тия а пък майната му ... типично по италянски ... тия японците когато са правили коли италянците още на дучето са мили краката пред щаба му в Рим ... :evil:
мислена е за голяма бегачка а една кола не може да мине ... няма кола която да минава ... и бавна ... бавна ... съединитела и той през година се сменя - предполагам някой в Валео се е набутал с такова браво и казал после - мамка им мръсна за тия ше правиме кашкавалени съединители от тук насетне ...
долу горе така са нещата ... не ходи да я замерваш ... всички състезатели с РАСОВИ бегачки като примерно ... ммм ... ОПЕЛ ще те сочат с пръст и ще ти се смеят ... а каките ще те заобикалят щото ти е грозна колата ... въобще плачевно е - чудя се как да се оттърва и аз от мойта ама много пари налях вече в нея - много повече от това което бих налял в която и да е друга кола на 150 000 км ... и просто смятам да я ХЕРБАРИЗИРАМ и това е ... да гледам след години и да си казвам - Това беше една от моите големи грешки в живота !
ти сега да не ми се обидип че нещо лично имам против тебе ... не ... просто си изказвам мъката и си говориме ... нали ...
поздрави
_________________ : Der Engel ist Viren :
|
Пет Фев 16, 2007 1:41 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
VirenEngel написа: ... просто си изказвам мъката и си говориме ... нали ... поздрави
Колега никой не ти е виновен, че си жмал като си я купувал тая кола.
Сигурно е била на 1 000 000 км. - то какво да искаш от такава...
А това за ръждата - отдавна не съм се смял така... 
|
Пет Фев 16, 2007 1:52 pm |
|
 |
VirenEngel
Кара Фиатче 126
|
kiro_of_the_day написа: VirenEngel написа: ... просто си изказвам мъката и си говориме ... нали ... поздрави Колега никой не ти е виновен, че си жмал като си я купувал тая кола. Сигурно е била на 1 000 000 км. - то какво да искаш от такава... А това за ръждата - отдавна не съм се смял така... 
а ти предвид това кой автомобил съм защитатавал в спора усещаш ли колко глупаво изглеждаш с тоя пост
или преди да се замислиш защо съм го написал, реши ОТНОВО да се капацетитираш пред мен и околните?
айде поздрави и друг път ме питай ... аз щи кажа
колеги сме все пак
май хиро оф дъ дей
_________________ : Der Engel ist Viren :
|
Пет Фев 16, 2007 1:57 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
VirenEngel написа: kiro_of_the_day написа: VirenEngel написа: ... просто си изказвам мъката и си говориме ... нали ... поздрави Колега никой не ти е виновен, че си жмал като си я купувал тая кола. Сигурно е била на 1 000 000 км. - то какво да искаш от такава... А това за ръждата - отдавна не съм се смял така...  а ти предвид това кой автомобил съм защитатавал в спора усещаш ли колко глупаво изглеждаш с тоя пост  или преди да се замислиш защо съм го написал, реши ОТНОВО да се капацетитираш пред мен и околните?  айде поздрави и друг път ме питай ... аз щи кажа  колеги сме все пак  май хиро оф дъ дей
Я ме светни, че още не мога да се отворя ... :mrgreen:
|
Пет Фев 16, 2007 2:45 pm |
|
|