|
 |
 |
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 12:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Типо TD - миризма в купето
Автор |
Съобщение |
batrad
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Дек 17, 2005 10:31 pm Мнения: 26 Местоположение: София 01 Средец
|
 Типо TD - миризма в купето
Колеги ,от известно време насам наблюдавам следния проблем с моето типо (1.9 ТД): Още като я взех забелязах ,че картера е доста омаслен, но попитах запознати и ми казаха ,че и така мога да я карам - не е проблем . Напоследък като я настъпя до към 3000 - 3500 оборота (турбината си надува до 0.5 бара) в купето започва да мирише на изгоряло масло! От какво естество може да е проблема и сериозен ли е? :(
Благодаря предварително! :roll:
_________________ Alfa 145 1.9 JTD
|
Съб Фев 10, 2007 1:51 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 Re: Типо TD - миризма в купето
batrad написа: Колеги ,от известно време насам наблюдавам следния проблем с моето типо (1.9 ТД): Още като я взех забелязах ,че картера е доста омаслен, но попитах запознати и ми казаха ,че и така мога да я карам - не е проблем . Напоследък като я настъпя до към 3000 - 3500 оборота (турбината си надува до 0.5 бара) в купето започва да мирише на изгоряло масло! От какво естество може да е проблема и сериозен ли е? :( Благодаря предварително! :roll:
може би капе масло върху тръбите на ауспуха и след като се изпари идва и гадната миризма
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Съб Фев 10, 2007 2:07 pm |
|
 |
Sven
|
 Re: Типо TD - миризма в купето
stef написа: batrad написа: Колеги ,от известно време насам наблюдавам следния проблем с моето типо (1.9 ТД): Още като я взех забелязах ,че картера е доста омаслен, но попитах запознати и ми казаха ,че и така мога да я карам - не е проблем . Напоследък като я настъпя до към 3000 - 3500 оборота (турбината си надува до 0.5 бара) в купето започва да мирише на изгоряло масло! От какво естество може да е проблема и сериозен ли е? :( Благодаря предварително! :roll: може би капе масло върху тръбите на ауспуха и след като се изпари идва и гадната миризма
Точно това е! Аз мойта имах същия проблем, капеше ми от датчика за оборотите и падаше върху тръбите на ауспуха, а те нали са нагрятаи и като се изпари в купето се не дишаше  . Проблема ще отстраниш само като спреш теча на маслото.
|
Съб Фев 10, 2007 5:41 pm |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Колеги това е опасно,маслото трудно се подпалва,но там температурата понякога става доста висока и ако се запали...... 
|
Съб Фев 10, 2007 7:37 pm |
|
 |
Chakala29
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Окт 14, 2006 6:56 pm Мнения: 14 Местоположение: Русе
|
Колега аз мисля че ти хвърля масло от турбото щом го настъпиш маслото се изпуска през семерините на турбото и омасляването минава през трабите и ако имаш слаба връзка някаде около двигатяля и капе около него най често за такива коли като наште идва от трабите свързващи с смукателите ипада около двигателя кадето температурата е доста голяма нагаря и мерише а ако си пуснал и парното ти идва да скочиш от движение  караи така не е опасно но не си пипаи турбото щото е такъв х.. после че няма оправия 
|
Вто Фев 13, 2007 11:13 pm |
|
 |
batrad
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Дек 17, 2005 10:31 pm Мнения: 26 Местоположение: София 01 Средец
|
Благодаря за съветите колеги!  Дано това не създаде друг проблем като прпдължавам да си я карам така...
_________________ Alfa 145 1.9 JTD
|
Чет Фев 15, 2007 8:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|