|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
heraldita
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 10:03 am Мнения: 97 Местоположение: София, ж.к. Модерно предградие
|
Нито съм карала с висока скорост (все пак жените сме по-предпазливи шофьори в това отношение :mrgreen: ), нито съм влизала в дълбоки локви (локвичките по вълнообразния асфалт на мястото на събитието бяха не повече от 3-4см дълбоки). Освен това съм и с нови зимни гуми (вярно, че са Cormoran, но все пак са нови). Вероятно се получи някаква гадна комбинацийка от намокрен прашуляк+аквапланинг (буквално усетих чувството, че съм в лодка или нещо подобно и се плъзгам над асфалта в неконтролируем автомобил). Дано на никой не се случва ... или ако се случи, да има моя късмет :mrgreen:
_________________ Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.
|
Сря Фев 14, 2007 11:34 pm |
|
 |
nasty
Кара кола
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 4:42 pm Мнения: 287 Местоположение: Костинброд
|
ми ко да ви кажа не съм попадал но съм карал през локви 1 със 150 със левите през нея не мръдна колата бях с 1 галоши и със спортно окачване само пръсна настрани водата от локвата и вече я бях подминал изпреварвах 2 буса...
2рия път вече с 1 семпритки нови пак така и с левите и десните минавах с над 120 май бях та ако имаш добри гуми локвите не са мн дълбоки с по-високата скорост май минаваш и не усещаш ма поне ти светне червената лампичка а и да ако минеш в по дълбока с висока скорост може да стане добро мазало с двигателя....на бащами така с асконата дизел направо си остана в локвата ма и тя си е била езеро направо 
_________________ Punto 1.2 16v Sporting
|
Чет Фев 15, 2007 12:40 am |
|
 |
heraldita
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 10:03 am Мнения: 97 Местоположение: София, ж.к. Модерно предградие
|
Към Tornado:
Преди да се изказваш неподготвен, сметни колко прави 52 седмици в годината по минимум 250км. изминати на седмица и тогава ми говори за някакви си 3000 км. и кой да си седи на топло :? Виждала съм много ербапи като теб, които като дойдат в София, така се ошашкват от натовареното движение, че карат като бабички и правят наистина задръстване, че даже си отнасят и по някой клаксон :mrgreen:
П.С. Дано не попадаш в моята ситуация....
И да караш внимателно по време на дъжд НЕ Е РАВНО НА СТРАХ, а на отговорност.
|
Чет Фев 15, 2007 1:41 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
heraldita написа: Към Tornado:
Преди да се изказваш неподготвен, сметни колко прави 52 седмици в годината по минимум 250км. изминати на седмица и тогава ми говори за някакви си 3000 км. и кой да си седи на топло :? Виждала съм много ербапи като теб, които като дойдат в София, така се ошашкват от натовареното движение, че карат като бабички и правят наистина задръстване, че даже си отнасят и по някой клаксон :mrgreen:
П.С. Дано не попадаш в моята ситуация....
И да караш внимателно по време на дъжд НЕ Е РАВНО НА СТРАХ, а на отговорност.
Хм... не съм съвсем съгласен, то не само ербапите от провинцията ги е страх да карат в София, всички знаем, че има и много софиянци и най-вече софиянки дето карат така, както ти казваш.Съдя за това, че са софиянци по С-то на рег. им номера :? .А има и още нещо, с което трябва да се съглася с Торнадо-ако те е страх, по-добре не влизай отпред в колата.Разбира се има разлика между предпазливост и страх, както и между добро каране и келешлък.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Чет Фев 15, 2007 10:37 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
Абе факт си е ,че като падне и най-малък дъжд в София (безобиден дори ) и теоретиците правят огромните задръствания и като коне с капаци се редят само в една лента ,нищо че са 3 (ама кой може да ти маневрира при тая видимост и тия условия :mrgreen: ) ! а когато падне сняг и не е изчистено и т.н. ходя до работата за 15 минути !! :mrgreen:
p.s.а към колежаката при 30 км.в час е безсмислено да се говори за аквапланинг
прахоляка смесен с малко вода е по хлъзгав от лед даже ,сигурно така се е получило и ако натепаш яко спирачки :mrgreen: стават чудеса понякога !
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Чет Фев 15, 2007 11:30 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
tomazo написа: p.s.а към колежаката при 30 км.в час е безсмислено да се говори за аквапланинг прахоляка смесен с малко вода е по хлъзгав от лед даже ,сигурно така се е получило и ако натепаш яко спирачки :mrgreen: стават чудеса понякога !
Абсолютно!
_________________ N.Y. State of Mind
|
Чет Фев 15, 2007 11:39 am |
|
 |
heraldita
Кара Фиатче 126
|
Никой не говори за 30км. в час, нито пък за яко "натепване" на спирачките. Карах с нормална за това време и натоварване скорост - с около 50 км.ч. и се опитах да спра съвсем нормално (обичам да спирам плавно :mrgreen: ), но просто колата поднесе.... каквато и да е била причината..... Хайде стига, че го обърнах на оправдания 
|
Чет Фев 15, 2007 1:53 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
тва жените кво голямо значение отдават на дреболиите :mrgreen:
шегувам се ! трябва по малко да се шашкаш !
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Чет Фев 15, 2007 3:03 pm |
|
|