|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 1:36 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Включване на МП3 плеър към касетофона с кабел?
Автор |
Съобщение |
asiaaxioms
Регистриран на: Вто Фев 13, 2007 6:35 pm Мнения: 1 Местоположение: София 02 Красно Село
|
 Питане за радиото на бравото
Здравейте, нов съм от 2 дни. Преди 5 дни си купих браво 98-ма година и искам да ви попитам има ли начин към оригиналното му радио да се свърже дискмен (БЕЗ АДАПТОРНА КАСЕТКА, ЩОТО Е ЛОШ ЗВУКЪТ)??????????????? или да ми кажете каква е цената на СД-радио за браво?
_________________ asia-arena
|
Вто Фев 13, 2007 6:39 pm |
|
 |
Vladim
|
 Re: Питане за радиото на бравото
asiaaxioms написа: Здравейте, нов съм от 2 дни. Преди 5 дни си купих браво 98-ма година и искам да ви попитам има ли начин към оригиналното му радио да се свърже дискмен (БЕЗ АДАПТОРНА КАСЕТКА, ЩОТО Е ЛОШ ЗВУКЪТ)??????????????? или да ми кажете каква е цената на СД-радио за браво?
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3021
|
Вто Фев 13, 2007 8:13 pm |
|
 |
wdcaviar
|
 цд
viewtopic.php?t=592
Най-добре е с обикновен CD
|
Сря Фев 14, 2007 12:21 am |
|
 |
ilkor
|
Цитат: Още повече, че пърженето на дискове вече е архаизъм
Аз съм се насочил към това http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023800
Код: -АВТО CD/MP3 ПЛЕЙЪР С ВГРАДЕНА ПАМЕТ - 1GB -МОЩНОСТ 4Х50W -ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА MP3/WMA/USB/SD/MMC/CD/CD-R/CD-RW -"Full Dot Matrix" МНОГОЦВЕТЕН ДИСПЛЕЙ С ID3-TAG -АНТИШОК ЗАЩИТА -AM/FM (RDS) PLL ТУНЕР (ПАМЕТ ЗА 6MW/18FM СТАНЦИИ) -ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛ НА ЗВУКА -ЗАПИС ОТ CD/FM КЪМ USB/SD/MMC/ ВГРАДЕНА ПАМЕТ В ПАНЕЛА -СНЕМАЩ СЕ ФРОНТАЛЕН ПАНЕЛ -ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ВОЛАН
Хитрото е че прави запис от радиото или копира аудио дискове върху флаш паметта в панела
|
Сря Фев 14, 2007 12:28 am |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
ilkor написа: Цитат: Още повече, че пърженето на дискове вече е архаизъм Аз съм се насочил към това http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023800 Код: -АВТО CD/MP3 ПЛЕЙЪР С ВГРАДЕНА ПАМЕТ - 1GB -МОЩНОСТ 4Х50W -ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА MP3/WMA/USB/SD/MMC/CD/CD-R/CD-RW -"Full Dot Matrix" МНОГОЦВЕТЕН ДИСПЛЕЙ С ID3-TAG -АНТИШОК ЗАЩИТА -AM/FM (RDS) PLL ТУНЕР (ПАМЕТ ЗА 6MW/18FM СТАНЦИИ) -ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛ НА ЗВУКА -ЗАПИС ОТ CD/FM КЪМ USB/SD/MMC/ ВГРАДЕНА ПАМЕТ В ПАНЕЛА -СНЕМАЩ СЕ ФРОНТАЛЕН ПАНЕЛ -ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ВОЛАН Хитрото е че прави запис от радиото или копира аудио дискове върху флаш паметта в панела
Уау, много грозно, бре, ман  Зарежи тва НЕО, колкото и ''джиджано" да е ;) Ще виси по гаранционни сервизи, взимай едно Сони или Pioneer или Алпин за тези кинти и си свиркай. Подобни модели на тези фирми, знаеш ли колко пари са? Евтиното винаги излиза по-скъпо. А е и грозноооу, ужас!
_________________ Bravo 1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
|
Сря Фев 14, 2007 2:49 am |
|
 |
Vladim
|
Аз... както и други колеги от форума (темата вече е обсъждана) препоръчваме това:
http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=27&products_id=677
На първо място все пак е Сони... След това свети освен в червено и в зелено, има слот за USB флаш памет, изход за subwoofer (както и филтър+корекция на нивото), изход за допълнителен усилвател, приличен дисплей и дистанционно.
|
Сря Фев 14, 2007 11:27 am |
|
 |
Stracimir
Кара балканче
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 4:51 pm Мнения: 41 Местоположение: Провадия
|
Аз съм с обикновен касетофон на Мареата и ползвам това:
http://www.belkin-bg.com/pics/F8V3080ea_500.jpg
FM трансмитер на "Belkin", и съм много доволен. Работи, както на батерии така и със захранване от запалката.[/url]
_________________ FIAT Marea 1.8 16V ELX
|
Сря Фев 14, 2007 12:11 pm |
|
 |
SypheRrr
Кара балканче
Регистриран на: Чет Дек 28, 2006 11:58 pm Мнения: 45 Местоположение: София 15 Младост
|
Vladim написа: Аз... както и други колеги от форума (темата вече е обсъждана) препоръчваме това: http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=27&products_id=677На първо място все пак е Сони... След това свети освен в червено и в зелено, има слот за USB флаш памет, изход за subwoofer (както и филтър+корекция на нивото), изход за допълнителен усилвател, приличен дисплей и дистанционно.
А в долният десен ъгъл на този плеър има и AUX изход, който с един обикновен кабел за 2 лева може да се включи мп3 плеър.
_________________ Fiat Punto 98' 1.1 6Speed.
|
Сря Фев 14, 2007 12:59 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Колеги ще ви дам една интерена идейка.
Аз си взех един трансмитер, от тези, дето имат и вход за СД. Оказа се, че вади много лош звук.
Дадох го на един колега да го погледне, и се оказа, че само с отпояването на един крак на куплунга за входа, той става изход!
Сега си го ползвам, закачено с кабел към касетофона, вади идеален змук и чете от флашка.
Ха сега привържениците на СД буклуците да кажат - колко сд плеъри ще сменят заради механиката и колко - аз.
сега ще го пробвам доколко добре чете WAV и дали чете FLAC по повод на качеството, което ми се струва - перфектно.
По-рано бях с МР3, вързано с касетофончето, но му свършваха или батериите или паметта.
|
Сря Фев 14, 2007 1:47 pm |
|
 |
Vladim
|
GTipo написа: Колеги ще ви дам една интерена идейка. Аз си взех един трансмитер, от тези, дето имат и вход за СД. Оказа се, че вади много лош звук. Дадох го на един колега да го погледне, и се оказа, че само с отпояването на един крак на куплунга за входа, той става изход! Сега си го ползвам, закачено с кабел към касетофона, вади идеален змук и чете от флашка. Ха сега привържениците на СД буклуците да кажат - колко сд плеъри ще сменят заради механиката и колко - аз. сега ще го пробвам доколко добре чете WAV и дали чете FLAC по повод на качеството, което ми се струва - перфектно. По-рано бях с МР3, вързано с касетофончето, но му свършваха или батериите или паметта.
Никой не оспорва качествата на флаш паметта! Неслучайно изчаках да се появи модел на нормална фирма, който да чете флаш и да отговаря на изискванията ми (да свети зелено, като таблото например). Няма спор, че бъдещето е някъде там! :mrgreen: Твърда памет му е майката! А относно разбиването на механиката... честно казано не се разбива толкова лесно.
А за предавателчето си прав, че не изкарва добър звук. Аз затова взех крайното решение да наруша дизайна на таблото и да сложа нормален плейър там.
|
Сря Фев 14, 2007 1:53 pm |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
Vladim написа: Аз... както и други колеги от форума (темата вече е обсъждана) препоръчваме това: http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=27&products_id=677На първо място все пак е Сони... След това свети освен в червено и в зелено, има слот за USB флаш памет, изход за subwoofer (както и филтър+корекция на нивото), изход за допълнителен усилвател, приличен дисплей и дистанционно.
Не съм чел, какво сте препоръчвали, но точно това беше единственото, което ме грабна  Сам го хакнах + приставката и ето как стои :
Вечер, изглежда много по-ефектно със връзващата се зелена светлинка от бутоните и километража ;)
_________________ Bravo 1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
|
Чет Фев 15, 2007 1:42 am |
|
 |
Executor
|
GTipo написа: Колеги ще ви дам една интерена идейка. Аз си взех един трансмитер, от тези, дето имат и вход за СД. Оказа се, че вади много лош звук. Дадох го на един колега да го погледне, и се оказа, че само с отпояването на един крак на куплунга за входа, той става изход! Сега си го ползвам, закачено с кабел към касетофона, вади идеален змук и чете от флашка. Ха сега привържениците на СД буклуците да кажат - колко сд плеъри ще сменят заради механиката и колко - аз. сега ще го пробвам доколко добре чете WAV и дали чете FLAC по повод на качеството, което ми се струва - перфектно. По-рано бях с МР3, вързано с касетофончето, но му свършваха или батериите или паметта.
A как точно е вързан към касетофона ?
|
Чет Фев 15, 2007 2:41 am |
|
|