|
|
Дата и час: Пон Май 19, 2025 11:55 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Добавка за зимата на Хелиос-последен тест!
Автор |
Съобщение |
gdd55
|
ilkor написа: Днес и аз си сипах от вълшебната  добавка. Естествено шише за 200 литра  За сега не забелязвам ефект - както и със всички други добавки които съм пробвал ... Аз на почти празен резервоар сипвам за 200л пълня до горе,а не като doofiat първо нафтата и после добавката или аз поне така разбрах от писаното му,защото нити може да се смеси хубаво а и остава по трабата а всякак капка е ценна от добавката.
Аз усетих разликата във вървенето като на първият резервоар минах 200км.
Вече 3-ти резервоар сипвам само по добавка за 200л и доливам около 60л явно остават по 3-4 литра от стария.Ако сте забеязали на добавката за 200л пише че течноста е 200мл което ме съмнява че е 200мл.Но за всеки случай на четвъртият резервоар ше сложа половината коеото 100мл да не стане няко фал а после пак ще бухам по 200
|
Пет Яну 12, 2007 12:53 pm |
|
 |
Tornado
|
Току що ме привлече на Лукойл Карлово тази голямата бутилка малее доста си е.Вие сигурно със читав акумулатор и в Коми ще запалите,а колко бяха температурите там.
|
Пет Яну 12, 2007 6:15 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Tornado написа: Току що ме привлече на Лукойл Карлово тази голямата бутилка малее доста си е.Вие сигурно със читав акумулатор и в Коми ще запалите,а колко бяха температурите там.
-40 в топла година :mrgreen:
Там само добавка да слагаш пак ще замръзне :mrgreen: :mrgreen:
Доколкото знам от познати посещавали това място, се карат само бензини и не се гасят нощем, за да не замръзва маслото :mrgreen:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Пет Яну 12, 2007 8:52 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
Nino написа: Чувал съм, че тези добавки за "почистване" са били много ефективни: http://www.darucar.bg/part_inquiry_client.phpДобавката се нарича DIESEL-SPULUNG part №81229407528 В сайта на "Дарукар" излиза под горния номер.Някой има ли повече информация?
лоша дума за качеството не съм чул, но виж за цената  ако не те бъркат парите взимай сигурен съм че няма да съжеляваш
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Фев 05, 2007 6:13 pm |
|
 |
MartoModev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 3:52 pm Мнения: 197 Местоположение: София 19 Люлин
|
Днес купих и аз добавка Хелиос.Самоче за бензин понеже имам и бензинова кола.Да ви кажа не съм много радостен.Преди да сипа добавката колата рабореше добре а след това почна да държи по ниски обороти и да придръпва до като не загря напълно.Дали не съм сипал менте.(да кажа сипах само добавка без бензин)
|
Пон Фев 05, 2007 7:22 pm |
|
 |
doofiat
|
MartoModev написа: Днес купих и аз добавка Хелиос.Самоче за бензин понеже имам и бензинова кола.Да ви кажа не съм много радостен.Преди да сипа добавката колата рабореше добре а след това почна да държи по ниски обороти и да придръпва до като не загря напълно.Дали не съм сипал менте.(да кажа сипах само добавка без бензин)
Това показва, че действа, но за да има ефект ще минеш поне 200 км и тогава пак ще говорим
|
Пон Фев 05, 2007 7:50 pm |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
има нещо гнило с тази добавка: отивам на еко /това на завод електроника/ да заредя и искам да си купя аз "хелиос" по препоръките тук. търся, добавка такава няма. питам едно от момчетата и то казва, че ей сега ги гледало на щанда. след дълго лутане, питам касиерката, а тя ме усведомява, че преди половин час, шефа наредил да приберат цялото налично количество от тази добавка в склада
значи, или има някакво спукано гърне с хелиоса, или е станала толкова популярна, че са я прибрали и чакат да вдигнат цените
_________________ Bravo SX TD100, 1997
|
Вто Фев 06, 2007 5:10 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
simps написа: има нещо гнило с тази добавка: отивам на еко /това на завод електроника/ да заредя и искам да си купя аз "хелиос" по препоръките тук. търся, добавка такава няма. питам едно от момчетата и то казва, че ей сега ги гледало на щанда. след дълго лутане, питам касиерката, а тя ме усведомява, че преди половин час, шефа наредил да приберат цялото налично количество от тази добавка в склада значи, или има някакво спукано гърне с хелиоса, или е станала толкова популярна, че са я прибрали и чакат да вдигнат цените
Там нямат Хелиос, търсих преди 2 седмици  Казали са ти това, за да не изглеждат като лимони :mrgreen:
Отиди на Петрол или Лукойл-Петрол и ще си купиш  Има я на бензиностанцията срещу КАТ :idea:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Фев 07, 2007 12:50 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Точно вчера вечерта бях там, има Хелиос и то бая.Сложили са ги точно като влизаш от вратата, вляво, до стъклото.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Фев 07, 2007 9:58 am |
|
 |
doofiat
|
Пичове, вече се отказвам от постоянната употреба на Хелиос в големи количества. Вече ще си слагам точно колкото е написано.
Освен това спирам и да зареждам от ЛУКОЙЛ, който така често напоследък хвалех - издъниха се. От както взех да сипвам от ЛУКОЙЛ пълнех винаги догоре. При последното пълнене бях решил да не слагам добавка Хелиос и да си карам без. Ей, хора, абе като минах 50 км без добавка, абе колата направо спираше и като я настъпя припушваше. Не знам какво й бяха направили на тая нафта, но ме отказаха да зареждам оттях. Просто колата не вървеше като преди.
В момента в който сложих добавка нещата се оправиха.
Но пък ми дойдоха проблемите с въздуха и си го обяснявам с предозирането точно на Хелиос. Затова последния път заредих от Еко и съм много доволен. Колицата си върви. Сега ще гледам да я покарам повечко, че да мога да разредя да разредя скапаната нафта на ЛУКОЙЛ.
|
Нед Фев 11, 2007 12:39 am |
|
 |
ilkor
|
Вчера ходих да зареждам и като теглих калема изпаднах в унес. За изминати 1216 км заредих 54,81л което пресметнато дава 4,5л/100км. Възможно ли е това ? Проверих всички сметки и не намерих грешка ... Всички тези километри съм ги минал в София като за последно съм зареждал на 25 декември миналата година - имам тефтер в който си пиша и винаги пълня до горе.
След това последно зареждане сипах и едно шише хелиос за 200 литра с червената капачка ...
---------------------------------------------------------------------------------------
Edit:
Тая добавка да не превърта километражите нещо 
|
Вто Фев 13, 2007 12:38 am |
|
 |
doofiat
|
ilkor написа: Вчера ходих да зареждам и като теглих калема изпаднах в унес. За изминати 1216 км заредих 54,81л което пресметнато дава 4,5л/100км. Възможно ли е това ? Проверих всички сметки и не намерих грешка ... Всички тези километри съм ги минал в София като за последно съм зареждал на 25 декември миналата година - имам тефтер в който си пиша и винаги пълня до горе. След това последно зареждане сипах и едно шише хелиос за 200 литра с червената капачка ...
Добре де, на теб резервоара не ти ли е 50 литра. Има два варианта - единият е първоначалния ефект на Халиос (супер нисък разход), а другият е на коланката да са те излъгали с количеството.
|
Вто Фев 13, 2007 12:41 am |
|
|