|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:26 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
добра инвестиция в хубави гуми и си перкаш с 200 даже на мокро ,проблеми ниенте :mrgreen:
справка toyo T1 215/45/16 ,даже на мокро са по-добри от колкото на сухо :mrgreen: ,само да не караш зад мене !
p.s.купувайте си хубави гуми ,или карайте бавно :mrgreen: ,въпрос на избор !
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Фев 12, 2007 6:24 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Спомням си мнооого отдавна май в списание "Паралели" имаше една поредица "Съветите на Ники Лауда". Беше много готина и с много практични съвети. За ефекта "аквапланинг" мисля, че решение нямаше, а имаше съвет: през локва се кара с ниска скорост. Това е положението 
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Пон Фев 12, 2007 6:28 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
наскоро се возих при един приятел и към 90 км/ч мина през една локва само с десните гуми, колата поднесе надясно около метър, но той изправи и продължи да ускорява (а отпред се виждаха още много локви)... тогава бях прочел малко за аквапланинга и направо му се развиках в първия момент... когато намали на 50 км/ч му обясних за какво става въпрос...
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пон Фев 12, 2007 6:38 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
ми хубави летни гуми е лекарството  моите имат повече канали за вода отколкото грайфер 
_________________ Fiat Temprs'91 1,6 mono
|
Пон Фев 12, 2007 8:06 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Те хубавите летни гуми бая пари струват-120лв едни мишленки бах гумата.Иначе взех да се замислям за едни регенерат да си взема, Малатеста, струват 45лв., шарката е същата като на Мишлен Пилот Спорт, ма ще видим...
_________________ N.Y. State of Mind
|
Пон Фев 12, 2007 8:09 pm |
|
 |
max-2
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 4:07 pm Мнения: 51 Местоположение: Пловдив
|
Има едни книжки по бензиностанциите на Еко, със съвети към шофьорите и в тях Крум Дончев също съветва да се натиска съединител при аквапланинг.
|
Пон Фев 12, 2007 8:23 pm |
|
 |
spas4o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 2:44 pm Мнения: 88 Местоположение: София 20 Връбница
|
sachma написа: Те хубавите летни гуми бая пари струват-120лв едни мишленки бах гумата.Иначе взех да се замислям за едни регенерат да си взема, Малатеста, струват 45лв., шарката е същата като на Мишлен Пилот Спорт, ма ще видим... Не са лоши гуми,колега.Аз съм с такива и съм доволен.На мокро спират добре,а и колата май вози по-меко от старите Мишелинки.Но за лятото...не знам.Все пак са регенерат.
|
Пон Фев 12, 2007 11:53 pm |
|
 |
Sashe
Кара Симсонка
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 2:40 pm Мнения: 55 Местоположение: София 15 Младост
|
Возих се в такси преди около 2 години. Място на действието - на Сливница кръстовището, където може да се качиш за моста Чавдар. Таксиджията има няма 20на години кара бясно с някакаква рикша май Дайхатсу. Вали силно и е мокро. Колите в дясната лента поради висока скорост или дълбоки локви или и двете вдигат вълна, пелена от вода пред нас. В следващия момент от нищото изкочиха едни стопове. Таксиджията само успя да каже Леле... и да вдигне ръце инстиктивно пред лицето си. Добре, че бях на задната седалка. Цапнах се в облегалката за глава на седалката до шофьора. Като е мокро трябва внимателно, особено и като няма видимост съвсем...
_________________ Lancia Delta II 1.6ie 75hp
------------------------------
Гладна мечка хоро не играе, като хапне иска да полегне, пък като стане пак е гладна!
|
Вто Фев 13, 2007 10:25 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
Vladim написа: tomazo написа: добра инвестиция в хубави гуми и си перкаш с 200 даже на мокро ,проблеми ниенте :mrgreen: справка toyo T1 215/45/16 ,даже на мокро са по-добри от колкото на сухо :mrgreen: ,само да не караш зад мене !
p.s.купувайте си хубави гуми ,или карайте бавно :mrgreen: ,въпрос на избор ! Не съм съгласен с това твърдение, колега! Опитай да влезеш с 200 в локва дълбока една педя. Говоря не за локва колкото парцал, а по-големичка.
е да да ,ти съвсем го изкриви ! по магистралата няма локви по педя
при локви около и над педя имам едно златно правило, се кара с 20 даже(че и по малко) :mrgreen:
имам пресен спомен как бмв-то смукна вода през възд.филтър и му се  мамата !
|
Вто Фев 13, 2007 10:47 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
|
sachma написа: Те хубавите летни гуми бая пари струват-120лв едни мишленки бах гумата.Иначе взех да се замислям за едни регенерат да си взема, Малатеста, струват 45лв., шарката е същата като на Мишлен Пилот Спорт, ма ще видим...
без да те отчайвам ама хубави гуми под 250 лева (НОВИ) няма !
2-ра употреба гуми вече не са ГУМИ ,ако ще каквато марка да е !
|
Вто Фев 13, 2007 10:49 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
spas4o написа: sachma написа: Те хубавите летни гуми бая пари струват-120лв едни мишленки бах гумата.Иначе взех да се замислям за едни регенерат да си взема, Малатеста, струват 45лв., шарката е същата като на Мишлен Пилот Спорт, ма ще видим... Не са лоши гуми,колега.Аз съм с такива и съм доволен.На мокро спират добре,а и колата май вози по-меко от старите Мишелинки.Но за лятото...не знам.Все пак са регенерат.
Ти с кой точно модел караш?
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Фев 14, 2007 7:11 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Аквапланингът е много подобен като заледен (на стъкло) участък.
Аз веднъж съм изпадал в такава ситуация и тогава само задните гуми (бяха отвратителна марка, макар и летни) ми поднесоха. Преднита не мръднаха (Вредщайн Т-Трак). Какво направих, когато усетих задницата ми да тръгва на едната страна - натиснах газта и колата се изправи. Скороста, с която карах бе 120км/ч (малоумна работа, ама ... ). Беше лято, около 35 градуса и плющеше страхотен дъжд.
Аз си мисля, че също с 50км/ч няма да се получи аквапланинг :idea: Трябва да е висока скороста и да има локвата дълбочина :idea: С 50км/ч най-много да си намокриш ауспуха :mrgreen: И трябва гумите да са ти скапани :mrgreen:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Фев 14, 2007 11:32 pm |
|
|