Дата и час: Пет Юни 20, 2025 9:58 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Основен ремонт Типо 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Основен ремонт Типо
Моля кажете ако някой знае някъде качественосн сервиз в който ще ми направят овен ремонт на двигателчето на Типото от подписа ми.Това е едновалка моноинжекция 78 коня .Проблема е че харчи масалце и то добре а компресията е 12 при положение че трябва да е 9.5.

Пет Фев 09, 2007 6:13 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Значи глей ся...не бързай с основния ремонт.Нали не бъркаш компресия и степен на сгъстяване?Щото по принцип точно степпента е толкова и по-точно е 9.2
Аз съм със същия мотор, компресията ми е 13.5 и искам да ти кажа едно-това, че твоето е с 12 компресия трябва само да те радва.
След като я замери погледна ли състоянието на свещите и по-точно какъв цвят бяха?Питам, щото ако е имало малсо в цилиндрите тогава може да даде по-висока компресия при меренето.Но ако свещите са бели или по-точно светлокафяви-нямаш поводи за притеснения.
А масло може да харчи от много работи-гарнитура на глава, на картер, на кожуха на клапаните, гумички на клапани...абе смени първо това.Но с тази компресия ако тръгнеш да даваш пари за основен ремонт-ще сгрешиш.Това, че харчи масло не значи, че е за основен ремонт :wink:
А и ще ти струва не по-малко от 1500лв.-пари, дадени ей така за тоя дето духа.
Колата иначе върви ли?Има ли добро ускорение?

Пет Фев 09, 2007 6:23 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Може би си прав объркал съм ги но така или иначе сменявани са гумичките сегментите обаче не са.Гарнитурата не изпуска и тя е сменявана .Ще я видя сега че днеска и смених маслото , как е.Питането ми е принципно. ;-) Мерси за съвета де, исках да го чуя не само от мойте майстори.

Пет Фев 09, 2007 6:48 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Щом компресията е висока без да има масло в цилиндрите-сегментите са добре.За смяна са майсторите...А течове може да има и от гарнитурата на картера, от самия картер(има ли от онези досадни локвички масло по земята сутрин под колата?), помпата може да е сдала багажа, абе изобщо отвсякъде където минава маслото.Свещите какъв цвят са погледна ли?Не трябва да са черни.Отзад изпуска ли бял дим?(това трябва да се види при топло време).Прегрявал ли си я скоро и как изобщо почна да харчи масло?А огледа ли масления филтър да няма там утечка?

Пет Фев 09, 2007 6:59 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
значи навремето ладата ни имаше компресия 9 и си палеше, вървеше и така я продохме. под 10 компресия не бива да те плаши. а и според мен е по-добре нов мотор да сложиш, по-евтино ще ти е.

Пет Фев 09, 2007 7:18 pm
Профил
UNREAD_POST 
Поприцип никъде няма гаранция, но ти препоръчвам Киро Алфата.

Пет Фев 09, 2007 8:35 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ще се присъединя и аз към колегата sachma - не се засилвай така с лека ръка да изсипеш куп пари за тоя дето духа. Не каза как са свещите - идеалните са керемидени. За другите варианти - имаше стикната тема някъде с много хубави картинки и обяснения. После - това са стари коли, някакъв разход на масло не е ненормален, много трудно да не харчи хич (като старото ми типо ;-)). Кажи колко масло харчи, виж и кажи за свещите. Сменените гумички на клапаните дали са гарантирано читави? Щом не си сменял сегменти - може и с тях да се разминеш, ама това е предпоследна мярка.

Ако все пак се стигне до основен ремонт, вярвам имаме тук под ръка един сервиз дето да ти препоръчаме аз и още някои колеги, ама виж първо тия хави...

Съб Фев 10, 2007 12:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]